מגמות רבותיי, מגמות.

מגמות רבותיי, מגמות.

שלום לכל חברי הפורום. יום ראשון אני ושאר שוחרי שכבה ט' בוחרים באיזו מגמה ברצוננו ללמוד. לאור זאת והעובדה שיש פה די הרבה שוחרים משכבות גבוהות יותר, חשבתי שזו הזדמנות טובה לפתוח שרשור בנושא המגמות השונות. עשו לנו כבר הרצאה נחמדה בנושא המגמות, אבל יש שאלות שעדיין לא קיבלתי עליהם תשובות: 1. מה בתכלס לומדים במגמות השונות? איזה שיעורים? על מה עובדים? 2. לאיזה תפקידים אפשר להמשיך בצבא מהמגמות השונות? 3. ציטוט מאתר חיל האוויר: "תלמידים מצטיינים במסלול מכונות יכולים להמשיך ללימודי עתודה אקדמית או לימודי B.Tech." האם אני אמור להסיק מכך שאם אלמד חשמל או אלקטרוניקה לא אוכל להמשיך ל- B.Tech? 4. קצת רחוק, אבל מישהו יודע משהו על המשך לעתודה האקדמאית? זה אפשרי רק אם למדתי במגמה מסוימת? כל פרט נוסף, לא משנה על מה, המורים, האווירה, אפילו הבניין בו לומדים (אולי גם זה ישפיע על ההחלטה
) יעזור. תודה מראש, דניאל.

Prince Yoni

New member
תראה..../images/Emo26.gif

מורים.כשאתה בוחר מגמה בראש ובראשונה תחשוב על מה אתה אוהב, אחר כך את ההשלכות שיהיה על זה בצבא. ועכשיו לתשובות: 1. אני יודע מה לומדים באלק' וחשמל - מיתוג, מבוא לחשמל, מבוא לאלק' - תקבילית,מדעי הטכנולוגיה א', ב' וג', וכמובן את כל המקצועות הרגילים כמו אנגלית, מתמטיקה וכו'... זה נכון לכיתה י', לכיתה י"א מתווספים כמה מקצועות את זה יגידו לך י"א ניקים. על מה עובדים, בכיתה י' עובדים פה ושם על מעבדות אבל לא הרבה, אבל בי"א אני חושב שכבר יש בגרות על מעבדה. 2.בעקרון אין תפקיד מוגדר שאתה יכול להמשיך אליו...אבל את רוב השוחרים שולחים לטייסות, כמובן שיש את אלה שהולכים להדרכה וכו'. 3.לגבי הBTECH זו כנראה טעות, מכל מגמה ניתן להמשיך לתואר וכמו כן גם לטכנאים והנדסאים. 4. עתודה אקדמאית אפשרית לכל מגמה אבל יש המון קריטריונים להתקבל לכך שבטח אנחנו לא יודעים. איזה בניין לומדים זה משתנה משנה לשנה, המורים, במקצועות הטכניים הם חיילים/מדריכים לרוב, ובכל השאר אלו מורים.

shimonev

New member
בקשר למקצועות של י"א

בי"א מתווסף לך מיקרו=קתקבילית ויש גם מעבדות חדשות כמו מע' פיתוח מע' חשמל מיתוג כבר אין לך..... יש לך יותר קריעת תחת של לימודים אין מה לעשות י"א אלקטרוניקה זאת הכיתה הכי קשה בטכני י"ב יהיה הרבה יותר קל בהצלחה במשך..... והכי חשוב כמו שיוני אמר כבר לך למגמה שאתה באמת אוהב ורוצה ללמוד שם כי אחרת אין לך מה לחפש בטכני

ב-י"א..

חשמל ואלקטרוניקה לומדים את אותם המקצועות, ואם קשה לאלקטרוניקה-אז גם קשה בחשמל! (לומדים באותה רמה) ולמרות שקשה והכל, אצלנו בטכני דווקא לכיתת אלקטרוניקה יותר קל! למה? כי בכיתה אחת אספו את כל החרשנים (זאת מחמאה-הלוואי עליי!) מכל השיכבה של 150 איש (אולי יותר, אולי פחות).. לכן הם מוציאים ציונים יותר טובים!!!

כבר השנה..

נכנסה שיטת לימוד חדשה, לכן מה שכיתות י' למדו השנה, לא למדו כיתות י' של שנה שעברה! מצטערת להגיד, אבל הם ממש נדפקו, וכל הילדים שהתרגלו למערכת שלהם ולמקצועות החדשות אמת כל הכבוד להם!!!! אני חושבת שבמקומם הייתי פורשת
בוא אני אגיד לך מה השינוי שחל: -יש יותר מקצועות חדשים (גם בכיתות י' וגם בכיתות ט') -מערכת שעות מאוד קשה וארוכה -חומר לימוד שונה כמעט לחלוטין (הייתי בהלם רק מהשמות של המקצועות!) -הרבה בגרויות! (דוגמא: שנה שעברה כשהייתי ב-י' היו לי רק 3 בגרויות, השנה, לכותית י' יש בערך 7-8 בגרויות! יש הבדל.. נכון?) בקיצור... אין לי מושג למה כתבתי את זה, כי זה בכלל לא עונה לשאלות שלך! איזה מטומטמת אני, איך קיבלו אותי בכלל לטכני
(פרוטקציות)

פתאום שמתי לב שזה פורום של חכמים

כולם פה (חוץ ממני ו"קווקזי בנשמה") אלק' וחשמל. אולי זה קשור לכך שמכונות כול כך טיפשים עד שהם לא יודעים להפעיל את המחשב?(במיוחד הקורס שלי) ת'אמת תלך לאיזה מגמה שאתה רוצה,זה לא מה שיקבע לך ת'חיים. בסופו של דבר מה שחשוב זה שאתה מסיימים עם תעודת בגרות, אם אתה רוצה ללכת לאוניברסיטה לא מתעניינים באיזה מגמה למדת, אלא בציונים. הקיצר, אם תסתכל על מכונות תראה שהרוב לא מיודע מה חכמים (אנחנו 7 אנשים ב-5 יח' מתמטיקה ועוד שבאלק' יש כיתה שלמה), אבל יש יוצאים מהכלל. וזה כיף לקבל ציונים של 80 ומעלה ועוד שאר הקורס נכשל, זה גורם לך להרגיש חכם

murzik3591

New member
לא תאמין איכשהו תוך כדי הסיבובים...

לצלילי המנגינות של צהל, הגעתי למסקנה. אתה יודע שיש סבירות גבוהה שמי שלא יכול לזרום על קצב לא יכול לעשות שמאל ימין בצורה אחידה וקבועה
אם אתה מכיר את השכבה שלי אז יש לנו "ראפר" שפשוט ללכת שמאל ימין זה גדול עליו.

murzik3591

New member
שמות אני לא מכיר ותודה לאל שעוד...

לא ראיתי ת'תחתונים שלו, זה אומר שאני עדין בארון.

למעלה