מגמה בספרות

kiticat

New member
מגמה בספרות

אני ניגשת ליחידה בעל פה במגמה בספרות ואני תמיד נהנת להביט בעוד סיכומים בנט... מפאת חוסר זמן- זמן החיפושים שלי התקצר- אבל הנה רשימה של היצירות. אם מישהו מעוניין לתרום זה יתקבל בחפץ לב. שירים: סביב לירושלים/דליה רבקוביץ' אהבה/דליה רבקוביץ' חופיפ/נתן אנתן (לגבי השם אני לא בטוחה, הכתב לא ברור...) איילה אשלח/אמיר גלבוע- אמליץ על השיר בכלל כיוון שהוא שיר יפיפה.... שירי סוף הדרך- לאה גולדברג אופליה/דן פגיס לא כדאי אופליה/נעמי שמר שירת אישה/אסתר ראד פורטריט של אישה/אסתר ראד תהומות/ שי שפרה שלושה בלבד/שי שפרה סיפורים קצרים: מעשה העז/שי עגנון הנשאר בטולידו/ברש מול שערי שמיים/ברש לישון/צ'כוב תכשיטים מזוייפים/מופסון המחרוזת/מופסון רומנים: האלכימאי/קואלו ציפורים מתות בסתר/מקלאט נערה עם עגיל פנינה/טרייסי שבליה אות השני/הותרון זורבבה היווני/קזנצקוס כל החיים לפניו/ אזאר- דחוף! מאמרים: "לך-לך"- מאיר שליו על מסעות בספרות! מאיר שליו- על הדופי שביופי. על זורבבה היווני לקזנצקס מתוך בעיקר על אהבה על ביקור הגברת הזקנה- מתוך מסע וספרות הוצאת תוכנית לימודים יפה בנימיני על נערה עם עגיל פנינה מתוך בחוג ספר-עיונים דרמה: טנסי וילאמס- ביבר הזכוכית דירמנט- ביקור הגברת הזקנה. כל מי שיש לו מה לתרום (אגב, מכיוון שאני דוברת אנגלית, גם שפה זרה אין לי בעיה...) אני אודה לו מראש.... אני מדברת בעיקר על ניתוחים מעמיקים ברמה גבוהה- שכן אני מעדיפה להתבונן במישור שונה מזה שנלמד אצלנו.....

siv30

New member
תנסי פורום לימודים ועוד...כאן רשימת

הקניות שלך לא תפיק דבר...

kiticat

New member
הרי זו בדיוק הבקשה שלי

כבר בעבר העלתי כאן יצירות ספרותיות וקיבלתי מאנשים נחמדים כאן הפנייה לכיוון מאמרים מנותחים ומנומקים. סיכומי מורה- יש לי, תודה רבה. אני מחפשת מאמרים ברמה גבוהה מזו. אם אין לך מה לתרום- לא אכפה עלייך, אבל הערות שכאלה סתם ירודות שכן עיניים יש לי- ואת הערת המנהל למעלה שכן לא פורום לימודים ועוד- כבר ראיתי.

Rivendell

New member
תראי מה את יכולה לעשות

את יכולה ללכת לפורום לימודים ועוד. שם תקבלי יחס יותר אמפתי
מה שהפורום הזה כן יכול לעשות בשבילך זה לספק לך מאמרים. יש לנו מעל 150 מאמרים כאן שבהם יש דעות על ספרים שרובן מרתקות, ויש ביוגרפיות של סופרם ועוד כל מיני דברים נחמדים. ממבט מהיר על הרשימה שלך, אני דיי בטוחה שתמצאי שם *משהו* לטעמך. ודבר אחד נוסף שאנחנו יכולים לתרום לך הוא דיונים. הבקשה שלך בסה"כ לגיטימית יחסית, כי את לא מבקשת שנכין לך כלום... אבל אני חושבת שלאנשים יש התנגדות לעשות דברים לפי דרישה. לכן, אם תפתחי דיון על ספר ותביעי קודם את דעתך, אני בטוחה שיצטרפו אלייך. למשל, אני אתמול עיינתי שוב ב"נערה עם עגיל פנינה" במקרה ואני דווקא אשמח לדבר עליו קצת אם את רוצה!

kiticat

New member
בכיף!

בשבילי מעבר למגמה ומקצוע בבגרות הכתיבה תופסת מקום ראשון. מה אתה חשבת על נערה עם עגיל פנינה? בדיוק דיברתי עם חברה שלי (כמה שחסר לי בחיים מועדון ספר....
)... על ההתמסרות שלה כלפיו. על עצם העובדה שהחירור של האוזניים שלה בעצם היווה סמל להתמסרות, ולעומת זאת היא הכניסה את העגיל שהוא סמל לזיוף לתוך האוזן... מכאן אפשר לראות כבר רמז שיחסיהם זיוף.... מאוד אהבתי את הספר... ואני מתארת לעצמי שהשפה לא קשה מדי שכן הוא התחבב על מרבית בנות הכיתה שלי (ובנוגע ל2 הבנים בכיתה, אין לי מושג...)

Rivendell

New member
אני דווקא במקרה בת, ומועדון ספר זה

כאן. האמת שאני לא השתגעתי על הספר. הוא כתוב נחמד, והוא מספק הצצה חביבה להולנד של המאה ה 17, אבל מעבר לזה מצאתי חורים בעלילה בגודל של אגרופים והדמויות היו מאוד לא שלמות בעיני. לגבי חירור האזניים, אני חושבת שזה קצת פשטני מה שאמרת.... היא חיררה את האזניים כי היא היתה מאוהבת בו ורצתה שהוא יצייר אותה. הוא ביקש, היא חוררה. אבל העגיל הוא רק עגיל לטעמי. לא ראיתי בו משמעות מיוחדת, מעבר לזה שהוא פשוט מעניין מבחינת הבחירה - כלומר, הסופרת החליטה שמדובר במשרתת, ולכן כביכול מוזר שמשרתת תענוד עגיל פנינה. האמת היא, עד כמה שידוע לי לפחות, שבעצם לא יודעים מי הנערה. הספר הוא בסה"כ השערה אחת מיני רבות לגבי הזהות שלה. לדעתי היה מקום לתת עוד קצת רקע היסטורי, זה היה הופך את העניין לאוד מעניין, לא?

behemot

New member
אני חייב להגיד משהו על הספר הזה -

בקשר לחורים באוזניים: אחרי הצבע עשיתי לעצמי 3 חורים באזניים, לבד, עם מחט. זה לא כואב כמעט, לא יורד דם ובטח שלא צריך לעשות מזה תהליך של הרחבה עם 500 מחטים. חוץ מזה - לא ממש התלהבתי ממנו - קראתי אותו רק כי אמא שלי (שלרוב טעמנו בספרות דומה) המליצה לי.

Rivendell

New member
בתור אחת שיש לה חמישה כאלה בתנוך,

זה באמת לא כואב
מה גם שאם היא הכניסה את המחט, הוציאה אותה, והשאירה את זה פתוח יום שלם - עד הערב שלמחרת זה כבר היה סגור מחדש לחלוטין. אגב, נורא לא מומלץ לחורר את עצמך באופן כללי. זו דרך מצויינת לגרום נזק עצבי או לחטוף זיהומים. זה לא כזה עסק יקר לעשות את זה בצורה מקצועית, בעיקר אם מדובר כולה ב"לוב" (עגיל בתנוך)

למעלה