מגמגם פותח את הלב..

VirtualBoy

New member
לרגע לא חשבתי

שזה המקום. אני מעריך את מאמצייך ואולם דברייך אינם עושים לי רושם טוב. נסיוני בגלישה בפורומים הוביל לא פעם אל אנשים שהציגו את עצמם בתור גושלים תמימים עם נסיון עצמי והתברר שהם אנשי שיווק. אני טיפוס חשדן ואיתך הסליחה שאני פשוט לא יכול לקבל כל כך מהר כל דבר. אגב, ניסיתי לראות מה כתבת בהודעות אחרות שלך בפורום אך לא הצלחתי כי מנעת את האפשרות כנראה. כולי תקווה כי בראי המציאות בה אנו חיים תשתדלי להבין אותי. לא ניתן לנתק את הקושי במציאת אהבה מהגימגום, לכן אני כאן. אני לא כאן כדי להציע לך לבלות את זמנך במחיצתי, אלא כדי לשמוע איך אחרים התגברו על הבעיה הספציפית ואשמח לשמוע ממך יותר על העניין הזה שכן, ברור כי מיצינו את עניין הטיפול. שוב תודה על הניסיון לעזור, וסליחה על היותי חשדן, זה גם משהו שאני צריך לטפל בו...
המשך יום נפלא והמון אושר !!!
 

stkachov

New member
בל לא תעשה דבר שכזה

היא גם הייתה במפגש הראשון של חברי הפורום. היא אחת הכותבות הוותיקות והמשקיעות כאן. לחשדות שלך אין בסיס. ותאמין לי שהדסה, ברברה דם לא זקוקים לפרסומת, לצעיר יש להם מספיק לקוחות. כל מיני נוכלים קטנים אולי כן אבל זה לא המצב. בל מדברת בהתלהבות כזאת על הדסה מסיבה אחת, שזה עבד עבורה. עכשיו היא רוצה שזה יעבוד גם עבור אחרים. גם אני הייתי ככה לאחר הטיפול אצל ברברה. לאחר שדברתי שוטף חשתי צורך "להפיץ את השורה" ולספר לכל מגמגם שישנו פתרון, ישנה דרך להפסיק לגמגם. בכל אופן אני לא מציע לך לפסול אף אחת מהאופציות שבל הציעה לך. תקרא יותר, תתעניין, תברר ותנסה.
 

b e ll

New member
הרקדן לא יודע לרקוד או שאולי הרצפה

עקומה? לדעתי ברור שהרצפה עקומה... אתה פשוט לא יודע לחפש... כמה קל להגיד שאני מונעת אפשרויות. אני יכולה למנוע ממך לחפש בתפוז? או שאולי גם בתפוז יש לי דיבידנדים? תתקרב קצת למסך... עוד טיפה... ועוד ממש מעט... זהו עכשיו שאתה מספיק קרוב תקרא את ההוראות ותיישם אותן כפי שנקראות (אין כאן כוונות נסתרות). לחיפוש מתקדם על הכינוי שלי: 1. כנס לכרטיס האישי שלי. 2. סמן את הכינוי שלי. 3. העתק אותו (cnrl+C) 4. סגור את חלון הכרטיס האישי וחזור לעמוד הראשון בפורום, בחלק העליון בצד שמאל יש מלבן לבן וכתוב לידו חיפוש מתקדם - לחץ על חיפוש מתקדם. יפתח לך חלון חדש. 5. הכנס את שמי במלבנית של שם משתמש כך: העבר את הסמן למלבנית ו- לחץ ctrl+V (הדבק) 6. בחר תאריכים - ממליצה לפחות שלושה חודשים אבל אפשר גם יותר, אני כותבת כאן כשנה (ללא קבלת שלמונים) 7. לבסוף לחץ חפש וחכה שהמחשב יחפש ויעלה על המסך את כל ההוכחות להיותי אשת שיווק אגרסיבית המקדמת את שיטתה ומקבלת המון שלמונים. הצלחת? אני בטוחה בכך. התנצלות קטנה לא תזיק כאן לכל מקרה שלא היית בטוח.
 

VirtualBoy

New member
גברת בל היקרה ../images/Emo41.gif

ניסיתי להסביר לך משהו בשיא האלגנטיות אבל את מנסה שלא להבין. לא הייתי זקוק לתסריט הטכני שטרחת כל כך לכתוב. רמזתי כי פעלת בכוונה להקשות על הגולשים לעקוב אחר הודעותייך, להבא לשון מנומסת יותר לא תזיק גם לך, עם גישה כמו שלך אני לא מבין איך את מצליחה לרפא אנשים הסובלים מבעיית הגימגום. עזרה במחשבים זה אני שיכול לתת לך.
 

stkachov

New member
אתה מסרב לקרוא ולהבין

בל לא מרפא אנשים. היא בכלל מורה. מאיפה אתה מביא את הדברים הללו... הפורום הוא פורום תמיכה. נכנסת לכאן, סיפרת את סיפורך. אנחנו ניסינו לעזור לך, לייעץ, לחלוק עמך מידע. אנחנו לא כותבים כאן יום אחד כמוך, אלא כבר הרבה זמן אז כדאי היה שתקרא ותפנים. אבל אתה לא רוצה לעשות זאת, אלא רק להמציא כל מיני תאוריות מופרחות על קונספירציות ושרלטנות. אנחנו מנסים לעזור לך, אך אתה מסרב לקבל זאת. אתה נמצא חצי יום בפורום וכבר מתחיל להסתכסך עם החברים הוותיקים בפורום. מה בשביל זה נכנסת לכאן? לחפש ויכוחים? בכל מקרה, אני מציע שתקרא שוב את השרשור מהתחלה ואולי תראה איך זה נראה לא מנקודת מבט של עצמך. לבל מגיע התנצלות ממך.
 

b e ll

New member
עזוב, חבל לטרוח.

לא כדאי אפילו לנסות לענות. תודה לך
 
וירטואל יקירי

אתה חדש כאן ואינך מכיר את בל שלנו, אך בל אינה אשת שיווק או קלינאית במסווה של מגמגמת. נפגשתי ודיברתי איתה לא אחת, דבריה הם אמת לאמיתה, היא אחת מאיתנו שפשוט הצליחה להתגבר בזכות עקשנותה ועקביותה. אנא אל תפסול את הצעתה, אני בטוחה שלא ניסית את הטיפול עליו היא מדברת, כשתנסה תוכל הביע דעה לכאן או לכאן. גם אני חוויתי מס' טיפולים של קלינאים שונים שלא הועילו, מסתבר שרוב רובם של הקלינאים בארץ פשוט לא יודעים איך לטפל ולמגר את הגמגום. בל בעברה גמגמה לא קל והיום היא מדברת שוטף לחלוטין, הדבר לא נובע יש מאין.....כדאי לך לקחת את דבריה קצת יותר ברצינות.
 

mico24

New member
ןבכן, אז אם הבעיה היא אינה גופנית,

אז מה צריך לעשות? נכון, לעבוד להעלאת הביטחון העצמי. אני חושב, שמי שיכול לדבר לעצמו למשל, או במצבים שונים, ללא גמגום, או עם שליטה מלאה עליו, בשטף ששואף ל-100%, יכול לדבר בכל מצב!!! זה רק תלוי בו! ואני אקרע לעצמי את הצורה, כדי להוכיח את זה.. כמו שבל אומרת, אין פיתרון אחר.. אין דרך אחרת.. החיים ב"כלא" הזה, שאנחנו מכניסים את עצמינו אליו, הם לא חיים, והפתרון היחיד זה העלאת השטף ועבודה עצמית, שאלה שני דברים קשורים אחד בשני..
 
שלום לך אדם יקר !!!!

קראת את דבריך בכאב , ואיני יודעת איך להתחיל בתגובה , אז אציין מס' נקודות 1. החשובה שבהם היא שחבל לשקוע בדכאון - אתה בחור צעיר , אני עברתי בדיוק את השלב שלך , כל הזמן הרגשצי "אפס מאופס" , בלימודים עד התיכון הייתי ספ צית בחומר , אבל אף פעם לא יכולתי להוכיח את עצמי , אלא רק במבחנים , כל הזמן פחדתי ממורים חדשים , זה פשוט היה נורא. כל חיי פחדתי מהעתיד , ממה אנ\היה , איך אעבוד , איך אתחתן , מי בכלל ירצה אישה מגמגת . כ"כ לא האמנתי בעצמי - וככה זה נראה. הקשרים שלי היו מצומצמים וסבלתי מחרדות קשות , וזאת בנוסף לבעיות נוספות שהיו מסביב. אמנם זה לא מנחם אבל , רק ברגע שתתחיל להאמין בעצמך הכל ישתנה. רק שהגעתי לאוניברסיטה (וגם כאן היו לי קשיים איומים ביותר) , אז החלטתי לעבוד על הבטחון שלי , חלק גדול בעבודה הזאת היה לקבל את הגימגום- זאת עבודה קשה ואיומה - אך רק כאן טמונה יכולת ההצלחה. ותאמין לי חרקתי שיניים , הלכתי לפסיכולוג , עברתי לפסיכאטר , הורדתי דמעות , בכיתי המון , חרקתי שיניים. מרוב פחד להשאר לבד , מצאתי את עצמי מתחתנת עם בחור שבכלל לא התאים לי , וסבלתי איומות עד לגירושים. היום במבט אחורה (ואני בת 38) , אני מרשה לעצמי לומר לך שחבל לך לבזבז את החחים. 1. ברגע שתקבל את עצמך והגמגום - המצב שלך ישתנה לחלוטין 2. לאחר הקבלה העצמיץת , תתחיל לדבר ללא סוף , גם אם תגתגם ללא סוף - פתאום תראה שאנשים מקבלים אותך . . . 3. תתחיל לצחוק על הגמגום שלך עם חברים טובים - זוהי תרופה נהדרת מעין כמוה. 4.ולגבי אהבה , ישנם אנשים טובים בעולם , לא כולם שופטים לפי סממנים חיצוניים - תהיה אחת שתקבל אותך כפי שאתה - היא תקבל את הגמגום שלך במתיקות , רק לאחר שאתה תקבל את הגמגום. יש לי המון מה להגיד , הדברים קצת מבולבלים. עבור על הפורום , וקבל דוגמא מכולנו בתיה
 

mico24

New member
כמו שאתה, כולנו מזדהים איתך..

כולנו פה עברנו תקופות, כמו שאתה מתאר.. אבל עליך לחשוב על הפתרונות, על החיים, ולא על המוות, על העתיד הטוב, ולא על העבר הגרוע.. אתה בטח אומר לעצמך "מה הם מבינים.. אם רק היו במצבי.." אז תאמין לי, שכן היינו במצבך, אם לא גרוע יותר.. אתה לא יודע כמה קשה לי להחשף ככה, אבל בכל זאת.. גם אני הורדתי את עצמי נמוך יותר מהרצפה כל החיים, גם אני הייתי שרוי בדיכאון עמוק רוב חיי הבוגרים, גם אני "לבד" 90% מהזמן, גם אני הייתי נמנע מכל דבר וכל אחד, כל מצב דיבור בהווה או בעתיד היה מכניס אותי למסכת מחשבות טורדניות ואובססיביות, רק בזה הייתי עסוק, וזה לא נתן לי לחיות. גם אני "פוחד" מאנשים וחושש מכל דבר (עכשיו אני מודע לזה ועובד על זה.. פעם הייתי שרוע עד כדי כך בפחד, שלא הייתי מסוגל לחשוב בהיגיון בכלל). עד היום אני סובל משאריות הדיכאון הזה, ובטח אסבול רוב חיי. אני לא מתעניין בכלום, אין לי תחביבים, אין לי חשק לכלום, כל החיים הייתי עסוק רק ב"אם הייתי כמו כולם.. אם הייתי יכול לדבר חופשי.." ואפשר להגיד שפספסתי את החיים. אנשים מסביבי מתחתנים, עושים ילדים, נוסעים לח"ול, צוברים חוויות. אני רואה חברים שלי, שיוצאים כל שבוע עם בחורה אחרת, ולי בגיל 25 לא הייתה בחיים חברה יותר מחודשיים (!).. מספר הפעמים, שהייתי עם בחורה יצחיק עד דמעות (מהרחמים) כל אדם בגילי.. גם אותי מלוות מחשבות אובדניות כל החיים.. וגם ניסיתי לעשות את זה.. גם לי יש משפחה אוהבת, שרק בגללה אולי החזקתי מעמד, ולא העזתי לעשות משהו רציני.. אבל תבין, שאין מה לעשות! חייבים להשאיר את החוויות והמחשבות האלה מאחור, כי זה לא מקדם אותך לשום מקום. חייבים להשתנות. אתה חייב לעבוד על עצמך לקבלת הגמגום כחלק ממך, זה חלק מהאישיות שלך, חלק ממה שאתה. אין עוד אחד כמוך בעולם, ויש מטרה לחייך בגלגול הזה. רק אם תקבל אותו, תקבל את עצמך, תלמד לאהוב את עצמך (עם כל החיסרונות), רק ככה תוכל לעבור את החיים האלה בצורה הטובה ביותר! מי כמוני יודע שזה נשמע פשוט, ולא מעשי, אבל אין ברירה.. עובדה שיש מגמגמים מצליחים, עובדה שיש אנשים, שפתרו את הבעיה בכוחות עצמם (כוחות נפשיים אדירים), עובדה שיש אנשים, שזה לא מפריע להם, וזה גם לא מפריע לסביבתם, כי ברגע שאתה מקבל את עצמך כמו שאתה, אתה מכבד את עצמך, אתה מתחיל "לשדר" משהו אחר, ואנשים מגיבים לזה. הם מקשיבים לך. הם מעריכים אותך, ולו רק בגלל העובדה, שאתה מדבר למרות הבעיה, ולא נכנע. כתוצאה מכל הדברים האלה גם השטף עולה. וזה מוכח. אני אמנם אחרי טיפול, אבל בשבועות הראשונים, כשלמדתי את צורת דיבור הנכונה, לא הצלחתי בכלל ליישם אותה. הייתי לחוץ, מדבר מהר, מתבלבל, ומגמגם יותר קשה מלפני זה. ואז הבנתי, שאני חייב להשתנות. הבנתי, שלא מספיק "ללמוד שיטה". השינוי חייב לבוא מבפנים. ה"שיטה" זה משהו חיצוני לגמרי, שרק עוזר לך. אתה חייב לחשוב אחרת, להתנהג אחרת, לקחת אחריות על עצמך, על אופן דיבורך, על החיים שלך, וזה עובד.. אין דרך אחרת. אז אל תשבר! אתה כן יכול הרבה מאוד דברים! אתה רק צריך לחפש את הכוחות הנפשיים בשביל זה, והם נמצאים שם אצל כולנו. בהצלחה!
 

RobinhooDw

New member
בל, לא רוצה להטריד

אבל מה הכוונה במה שאמרת "הגימגום נובע מבעיה גופנית"?
 
אני אנסה לענות מנקודת ראותי והבנתי

גם אני מאמינה שהגמגום נובע מבעיה גופנית- אורגנית, כלומר לא בעיה נפשית. אני מאמינה בכל מאודי שלרוב המגמגמים יש איזושהי הפרעה או שיבוש במוח, אין סינכרון בין המחשבה לאברי ההיגוי והבעיה היא לא באברי ההיגוי אלא במוח, משהו שם נתקע בדרך ולכן אברי ההיגוי נתקעים אך לא באשמתם. שוב אני אגיד שמפחד לגמגם או מלחץ נפשי לא מתחילים לגמגם, הרי הרבה מאוד אנשים חווים במהלך חייהם מצבי לחץ ברמות שונות ולא מתחילים לגמגם מזה. היתה פה לא מזמן מישהי שכתבה שהיא פוחדת לגמגם אך לא באמת מגמגמת. מבחינה נפשית היא מועדת לגמגום אך בפועל לא מגמגמת, למה? כי לחץ נפשי או בעיה נפשית כזו או אחרת לא גורמים לגמגום, הגמגום הוא בעיה פיזיולוגית אורגנית שנובעת מהפרעה כלשהי במוח. נכון שעל עוצמת הגמגום פועלות גם השפעות נפשיות, אך הגמגום עצמו לא נובע מהנפש. ילד שרק החל לדבר והוא מגמגם, אילו השפעות נפשיות פועלות עליו? למה שיגמגם בעצם? הוא מגמגם כי הוא נולד עם ההפרעה הזו, עם הפגם הזה וסביר שגם הנפש תיכנס למעגל באיזשהו שלב אך הגמגום ההתחלתי, הראשוני הוא פיזיולוגי נטו.
 

BOB181

New member
הממ

ואי. כמה תגובות.. קיצר מה שבאתי להגיד שמי שמגמגם אי אפשר לצאת מזה, כמו שאדם נכה לא יכול ללכת, או כמו שאדם עיוור לא יוכל לראות, פשוט זה חלק ממך ואי אפשר להתפטר מזה. לפחות אצלי..
 
אתה לא צודק ../images/Emo31.gif

יש לנו בפורום הוכחה חיה וניצחת- bell למה להתעלם ממנה??? בילדותה היא גמגמה קשה, הוריה לקחו אותה לכל מיני קלינאים שרק קיבעו אצלה את הגמגום ודיכאו אותה יותר. היא עברה את הטיפול בהדסה נדמה לי אחרי הצבא (בל תקני אותי אם אני טועה) וכיום אתה לא תשמע ממנה חצי גמגום, היא מדברת שוטף לחלוטין! (ואני לא אומרת שענן הגמגום לא מרחף עליה כצל, אבל היא לא נותנת לו לקחת פיקוד וזו החוכמה של הטכניקה, היא יכולה להגיע לשליטה מלאה בדיבור שלה). אז אל תפסול ואל תתבאס מראש, תנסה את הטיפול שהיא עברה, תתמיד ותתרגל בטירוף ואז נראה. אם הגמגום שלך קשה ואתה מרגיש שהחיים שלך הרוסים ולא מתקדמים לשום מקום בגלל הגמגום, אני חושבת שאין לך מה להפסיד.
 

b e ll

New member
התיקון היחיד הוא שלא עשיתי את הקורס

אחרי הצבא מיד אלא באמצע התואר הראשון. אדם נכנס לפורום, מביע את עצמו, כולם מנסים לעזור לו לראות את הצד היפה בחיים ובסוף הוא מגיב ואומר ששום דבר לא יעזור... במצב כזה, מה יש עוד להוסיף?
 

BOB181

New member
באמת..

מתוך 10000 מגמגמים בארץ 10 הצליחו להפטר מזה זה אומר שכל ה 10000 יצליחו גם?
 

b e ll

New member
אינסטנט - כאן ועכשיו

אם זה לא 100% שטף ב- 100% מהזמן, אז זה לא שווה שום דבר ושום דבר לא יעזור? ומה עם שיפור הדרגתי, שיפור קטן בהתחלה שנותן לך קצת שליטה? מה עם שיפור של רק 20% בהתחלה? להעיז רק מצב דיבור אחד ולהצליח? גימגום כרוני לא עובר לעולם - אף טיפול לא יצליח "להיפטר" מהגימגום. יש הרבה מאוד טיפולים בגימגום שאינם עוזרים - למעשה כמעט כולם. מעט מאוד טיפולים יש שיכולים לשפר את השטף וגם הם תלויים במטופל ובדרך שהוא מתמיד ביישום השיטה, אין שום טיפול רציני ומוכח שבו אפשר להשתמש במכשיר או לקחת תרופה ולהתעורר בבוקר לא מגמגם- זה נכון שזה ממש מצב מחורבן, אבל זה מה שיש. . אתה יכול להחליט ששום דבר לא עוזר והחיים שחורים ואז באמת כל שנותר זה לקפוץ מהגג, או אתה יכול לנסות לראות את חצי הכוס המלאה - לחפש טיפול שיעזור לך להרגיש טוב יותר ולהלחם! חוץ מזה, מאיפה הוצאת את המספרים האלה? זה בכלל לא נכון. אני סקרנית לראות מחקר רציני שמתעד טיפול כלשהו שאלה אחוזי ההצלחה שלו - טיפול כזה לא ראוי להקרא טיפול וראוי לגינוי מעל כל במה.
 
למעלה