מגלן

מגלן כולה צעירה,

קמה ב87 ורק בתקופה האחרונה גילו מסביבה הילה וכבוד מסויים. היחידה עם הכי הרבה פאדיחות הצבא

alones20

New member
צעיר חצוף

א' מגלן הוקמה ב-83, אתה מתבלבל עם דובדבן שהוקמה ב87 בפרוץ האינתפאדה, ורק לידע כללי, יש במגלן רק 4 הרוגים מבחינה מבצעית ואתה מהאנשים האחרונים שיקטלגו יחידה כזאת, או אחרת בכלל

yshavit

New member
ברור שזה מה שהבנת

כי הדברים הטובים שהיא עושה- חיסולים חטיפות סיכולים וכו' ךא יוצאים לאזניים של הציבור. הצוותים הראשונים של היחידה הוקמו מלוחמים נבחרים מיחידות העילית שבעיקרם שלדג- וזה גם למה המלחמה הגדולה בין שתי היחידות. נהרגו להם 4 אנשים ש2 בפעילות מבצעית השנה בלבנון ואחד התאבד ועוד אחד בתאונת צניחה. וזהו! זאת יחידה של שפיצים רציניים ואל תהיה דפוק ותזרוק הערות באויר שאתה לא מבין מהחיים שלך

CaesaR3

New member
וגם נתנו לה את הכינוי

"ציידת המחבלים" או משו כזה לא?

skipp

New member
ואל תשכחו שהמילואימניקים של היחידה

הם אלו שהשמידו את רוב המשגרים שהושמדו במלחמה

אז אתה מדבר שטויות

נהרגו להם רק 4? מאיפה הבאת את הנתון הזה? עקבת אחרי כל הרוג של מגלן? אז לא, הם לא רק ארבעה... אני אישית מכירה מישהו ממגלן , מהקיבוץ שלי... שנהרג ב2002 במארב של מחבלים בחמאם אל מליח. אז כנראה שלא נהרגו רק ארבעה... :\

Osirus

New member
חמאם אל-מליח

לא נספר כהרוגים של מגלן, אלא של בא"ח צנחנים (בתקופה שעוד היה בחמאם). מה גם שלא מדובר בפעילות מבצעית אלא במהלך אימון, ולא היה שם שום מארב של מחבלים. היה מחבל (או שניים לא זוכר) שניסו לחדור לתוך ישראל (כנראה לאזור ת"א), ובדרך זיהו מאהל של חיילים, והחליטו לתקוף אותו. באירוע נהרג סגן טל צמח מקיבוץ חולדה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-1775670,FF.html

למה לא נספר כהרוג מגלן?

אם הוא היה קצין במגלן? O_O ונכון, זה היה אימון. וכן, היה מארב של מחבלים, לפי הכתבות, ולפי מה שסיפרו לנו. יכול להיות שבין היתר הם ניסו לחדור מן הסתם... אבל בכל מקרה היה מארב של המחבלים לעבר הכח שהיה במאהל. בכל מקרה, לא נתחיל על זה דיון פה. ואני יודעת מי נהרג, הוא מהקיבוץ שלי, כמו שכבר אמרתי.

1ca1

New member
לא רק

רק הקיץ נהרג אחד במסלול בתאונת דרכים (חבר שלי... בנצי אם אתה מכיר)

נשמע שאתה במגלן...

או שלפחות היית. אז אתה בוודאי זוכר שהקפיצו מסקר שריסס את החברה המסכנים שהיו במכונית ונסעו לאיזה אנטנה ביו"ש. אני חייב לומר שהאוטו שלהם נראה בדיוק כמו שאני רוצה שיראה אוטו של מחבלים, אבל הם לא היו מחבלים. שלא נדבר על תאונת הצניחה ההיא שיכולה לקרות להרבה אנשים אבל קרתה דווקא למישהו במסלול של מגלן. אני מכיר אישית כמה וכמה אנשים משם בסדיר ומילואים והיחידה בגדול אחלה-אבל בכל מקום יש פאשלות. גם את שלדג סיירת גולני חילצו לפני איזה 80 שנה...

yshavit

New member
כן

ולמופאסה. פאשלות קורות. הבעיה שביחידה שאתה בקושי שומע עליה פאשלה נשמעת כל כך רצינית ואסטרונומית שכולם נהיים צרי עין.

Josman

New member
מזה זה לא הגיוני...או

שהם ממש אבל ממש ממש טובים או שהם לא עושים דברים מסוכנים

למעלה