מגי אצל איב......

מגי אצל איב......

נחום גוטמן.......וציוריו קצת חומר....שמצאתי עליו....... אשור דופק נפקדות ארוכה.........נגמור חשבון.."אלתידג"..

ישRאל

New member
בוקר טוב איב

תערוכה חדשה בתל-חי מאוד מיוחד מסלול רגלי בין תלחי לכפר גילעדי הולכים בשביל ורואים את תמונותיהם של וסיפוריהם של המתיישבים הראשונים בגליל מחר אהיה שם,,,,

בוקר טוב נוסטלגים.../images/Emo140.gif

איך אומר הביטוי ? "תהרגו אותי", לא מבין את התופעה. אנשים משלמים במיטב כספם, בכדי... לזרוק פחית משקה על אמן, המופיע על הבמה. הלו חברה רגע רגע. תזהרו קצת. אני מקווה, שהפחית לא פגעה לו "שם". הבחור התחתן לפני שבוע. אל תקלקלו לו את ירח הדבש.
הכוכב, האירופי, העולה של מכבי חיפה, התחתן, ככל הנראה, בחשאי. יעקובו איגביני, יליד ניגריה, שחום עור כמובן. מה צבעה של הכלה, לא ברור. אבל למה היא צריכה ל´דהות´ מישהו יודע ?
שבת שלום וחג שמח.

גלי®

New member
בן בן , נו מה ? זה לא בדיוק החומר

האנושי של האופרה ... אלו היו זורקים עליו משקפות תיאטרון... מה שמזכיר לי , איך אחרי המשחק האחרון מול יוון , התלוננו ה"חוליגנים" שלנו על המכות שחטפו מה"חוליגנים" שלהם ...הפעם ה"הם" היו חזקים יותר ....

נישואים פיקטיבים ?????

אף אחד לא מכיר את הגברת הנ"ל וכנראה שמדובר בנישואיפ פיקטיבים שיאפשרו ליעקובו לשחק בכל ליגה אירופאית ללא רשיון עבודה ובעיקר בליגה האנגלית במעמד של מקומי ולא זר . ומצד שני חסרה לו רק הופעה אחת בלבד בהרכב הנבחרת הניגרית כדי לקבל את רשיון העבודה הנכסף אז מי יודע..... בקיצור מזל טוב לשחקן מצוין. הנסחף

גלי®

New member
לא נראה לי קריטי שאיננו מכירים את

הגברת הנ"ל ... לא אנחנו הם אלו שאמורים להכיר אותה ...

אני בספק אם יעקובו עצמו מכיר אותה

במובן התנכי של המילה. גם בארצנו המנהג הנ"ל היה נפוץ בזמנו כשגברים אמריקאים כהי עור היו מתחתנים במהירות הבזק עם בחורות כדי לקבל אזרחות ישראלית ולשחק כדורסל על תקן של מתאזרחים ולא שחקנים זרים. נישואים שהיו מסתיימים באותה הנקודה שהיו חוזרים הבייתה לאמריקה. מצד שני יש כאלו שנישאו לבחורות ישראליות ואכן מדובר בנישואים אמיתים. הנסחף

אבל למה ל"דהות" ???

שיזוף יתר ? בטח לא היה קורה לאולסי (אלישע) פרי. עבר "גיור לחומרה" אצל רב רפורמי. שהפך אותו ליהודי כשר. עובדה. האתר הזה, "עניין מרכזי" שורץ שגיאות כתיב, כמו פשפשים בכלב רחוב, מוזנח. פעם הייתי מעיר להם. היום חדלתי.

אלישע בן אברהם

עוד גיבור ילדות שלי. אבל השחקן האהוב עלי ביותר היה מאז ומתמיד ארל וויליאמס. האישיות הפרובלמטית השחצנות שמהולה תמיד ברגישות סיפור החיים שלו המעבר ממכבי להפועל ואחר כך גם באליצור נווה דוד רמלה המרדף שלו לעבר היציע לקהל היווני שזרק עליו מטבעות והמשחק. שחקן הציר הטוב ביותר ששיחק אי פעם בישראל. הנסחף

בלי ספק.

ארל וויליאמס. הסנטר הטוב ביותר, ששיחק אי פעם בארץ. הזינוק שלו ליציע (אם זכרוני אינו מטעה אותי, במגרש של אולימפיאקוס...) והזינוק המקביל של אולסי בעקבותיו. מנעו, ממטיל המטבע, להשאר דהוי לכל ימי חייו.

טרה10

New member
תנסה למצוא סימוכין למיתוס..שזה

רק סכסוך מקומי בין תושבים. [כפי שטוען ד"ר אייל נווה. לכן השרה לימור בעצתו של אהרון מגד- הוציאה את הספר ממערכת הלימודים.] כדי שלא תבוא בידיים ריקות- לתל-חי הנה כמה פרטים והסברים. קצת לפני האירוע בתל חי ב-מרץ 1920 היה ויכוח בעיתונים אם לא מסוכן מדי שם ´בגליל בתל חי´, וז´בוטינסקי שהיה עדיין חלק מהמנהיגות [כי "עדיין לא הקים לו תנועה משלו" [רק ב-1925] כפי שביטא זאת חיים וייצמן ב´מסה ומעש´.] היה דוקא נגד ההישארות. אחרים היו בדיעה ש´את הבנוי לא עוזבים´. וזה היה לאחר הירצחו של אהרון שר[שנחשב לאחד מהשמונה שנפלו בתל חי] בדרך בין אילת השחר לתל חי. מהערבים שנכנסו לחצר- בחסות הצרפתים- ששלטו במקום -לפני הסכם סייקס -פיקו, לא נהרג איש- ואילו שבעה ממתיישבי תל חי נהרגו באותו אירוע שבו אנשי כנופיה מקומית ´רק´ ביקשו להיכנס לראות- וניסו לקחת מהם את נשקם. הפצועים נלקחו לכפר גלעדי והרופא המקומי הוא ששמע את טרומפלדור- אומר- "אין דבר-טוב למות בעד הארץ" כשהוא מוסיף קללה ברוסית. זה מה שמספר נקדימון רוגל- בספרו. טרומפלדור שהיה גידם- לחם במלחמת רוסיה יפן ב-1905, היה דמות ידועה בקרב אנשי ´העליה השניה´- שעם הימים עמדה בראש מנהיגות הישוב-עד להקמת המדינה ואחריה. והם שהפכו אותו למיתוס-סיפור שהיה לאגדה. ברל כצנלסון חיבר לזכרו את ה´יזכור עם ישראל את בניו ובנותיו...´ את זה ד"ר נווה כנראה לא הבין. בעיקר שעל ברכי מיתוס זה התח[ו]נכו רוב הדורות הבאים. כל אלה שג[ו]דלו כאן, ואלה שבאו לכאן.[למעט החרדים]ועוד- טרומפלדור לא רק שנפל קרבן להתיישבות,´לא אחראית[!]´.כבר קודם-נסע חזרה לרוסיה והקים את תנועת ´החלוץ´ שמקרבה עלו לארץ- אלפים. בין השאר קרא במנשר להקמת תנועה אחת ולביטול המפלגות בארץ. רק לאחר מותו הוקמה לפי מורשת זו- ההסתדרות הכללית. העליה השניה החלה ב-1904 והסתיימה ב-1914 עם פרוץ מלחמת העולם הראשונה. רוצה לאמר- שעד 1920 היה הרבה זמן- שגם הוא גורם- חשוב ביצירת האגדה והמיתוס ששמו- יוסף טרומפלדור ותל חי. גם השם של תנועת בית"ר- הוא ראשי תיבות של ברית יוסף [ת]טרומפלדור--המכיל גם את בית"ר- המעוז העיקרי במרד בר כוכבא. והוא טרומפלדור היה סוציאליסט--אמיתי.! זהו- עם זה תלך מחר מחצר תל חי לכפר גלעדי. ותראה את פסל האריה השואג- כשמאחוריו קברות אנשי ´השומר´- ומוזיאון ´השומר´- לא להחמיץ.! [נבדק]

טרה10

New member
שרשור משונה-מויליאמס לתל חי.

מישהו כתב-[יSראל] שהוא נוסע לתל חי..וקצת השתפכתי באופן נוסטלגי- וזה משתלשל לו מהסל של ארל THE PEARL ויליאמס.! ויליאמס אמנם הזכיר את האריה השואג- אבל שום קשר להפועל גליל עליון. [ושאינם רשאים לפתוח את הליגה ביום ראשון בגלל הבקרה..איזה פדיחה.!

וטוב, שמערכת הבקרה שלך עובדת

חשבתי, כמעט, שזו הצתה מאוחרת, משרשור קודם, שהתנהל כאן בשבוע שעבר. באמת לא הבנתי מה הקשר, בין ארל ויליאמס לאבא חושי ("בגליל בתל-חי, טרומפלדור...). להודעה כזאת היה ראוי שתפתח שרשור חדש. קבל גם מחמאה, על הבקיאות ב"משפט ברנס". באמת חבל, על הפועל-גליל עליון. נקווה לטוב.

למעלה