מגיע לי
...

אקסיומה

New member
מגיע לי ../images/Emo49.gif...

חתמתי על חוזה וב-1/4 אני עוברת דירה.
יש לי רק כמה בעיות קטנות... יש בדירה בסיס מיטה זוגית ואין לו מזרן. הבסיס מיטה הזה נראה לי ענקי ולא סטנדרטי, אז עכשיו נשאר לי להשיג מזרן. השאלה היא איך הולכים הגדלים של המזרנים, ואיפה משיגים מזרן זוגי פשוט ולא יקר. ניסיתי לחפש בפורום קצת והגעתי לשרשור של מישהו שקנה מזרן "זול" ב-1500 ש"ח!!
בעיה נוספת: יש בדירה שלושה חלונות גדולים ואין תריסים. זה שבסלון/ חדר שינה- יש לו וילון אטום. השניים האחרים נמצאים בחדר האמבטיה, אבל יש שם ווים שנועדו כנראה למוטות של וילון... כך שחשבתי לתפור לבינתיים שני וילונות גדולים שיכסו את החלונות. השאלה שלי היא האם בד רגיל עמיד בלחות, או שעדיף לקנות וילונות מיוחדים לחדר האמבטיה... בעיה נוספת: הדייר הקודם השאיר בדירה ג'יפה של תיאמן...
ואני מדברת על ארונות מטבח מטונפים ומלאים פירורים של חומר בלתי מזוהה וליכלוך שבמבט ראשון על הדירה אי אפשר לראות. ובגלל שאוטוטו פסח אז צריך להבריק ולקרצף שם הכול, ואני באמת לא יודעת מאיפה להתחיל... יש לכם המלצות? תודה ויום טוב לכולם...

tzurtzur

New member
לגבי המזרון

בעלי הדירה שגרתי בה לפני שנתיים קנו לי מזרון חדש בעמק איילון (זה ליד רמלה) במשהו בסביבות 400 או 500 ש"ח. והאמת.. הוא היה פצצה של מזרון!!! למזלי הדירה שאני מצאתי כבר מרוהטת אז יש פחות כאבי ראש אבל אם הייתי צריכה להוציא כסף על מזרון הייתי הולכת לשם. ובכל זאת אם את מחפשת משהו איכותי אז זה כבר סיפור יותר יקר, אם את רוצה להשקיע במזרון את יכולה למצוא מזרון איכותי (מחברות ידועות) גם ב1000 ש"ח. לגבי הווילונות, יש אפשרות של וילונות ונציאנים שאפשר לנקות אותם עם מטלית לחה אם הם מתלכלכים ואם את בכ"ז את הולכת על בד אז תמיד אפשר להוריד ולכבס . ולגבי הארונות.. פשוט להשקיע בחומר ניקוי קטלני וחזק ולהתחיל לקרצף
בהצלחה ומזל טוב על הדירה (גמני נכנסת באחד לאפריל
)

אקסיומה

New member
אני יודעת איפה זה עמק איילון... ../images/Emo13.gif

תודה על ההמלצה. רק שאין וההובלה בטח תייקר את העניין..
גם אצלי הדירה מרוהטת פחות או יותר. (יש בה ארון בגדים ענק, מכונת כביסה, מקרר ובסיס מיטה). לגבי חברות- זה לא הכי משנה, כי אני לא ממש הולכת לגור בדירה הזו כל החיים שלי. אני מניחה שאני אוכל להסתפק גם במשהו של חברה פחות ידועה. לגבי וילונות ונציאנים- חשבתי על זה, אבל איך תולים אותם..?! ז"א, לקדוח חורים בקירות או לתקוע מסמרים אני לא יכולה, ויש לי שם שני ווים שכבר נמצאים בקיר... וזה לא עסק יקר..?
תודה על העצות בכל אופן...

מאוד פשוט..

לרוב לא צריך בכלל לקדוח או לדפוק מסמר. מבריגים את התושבת למשקוף העץ של החלון, מלבישים על זה את הוילון - וזהו...

1/4? ../images/Emo6.gif

מקווה שבעל הבית לא יחליט לצחוק איתכם לגבי התאריך... שיהיה במזל טוב! לגבי וילונות בחדר אמבטיה, אני לא בטוח שיהיה טוב להשתמש בבד רגיל בגלל הלחות הגבוה בחדר. הוא עלול לתפוס עובש.. אם ההפרש במחיר לא גדול במיוחד - לכי על בד מתאים. או שאפשר גם וילון וניציאני.. לגבי הבלגן, אני עם צורצור - חומר ניקוי חזק וקרצוף טוב. אם הם נראים ממש זוועה, אפשר לקנות טפט נדבק לארונות (גיליתי שבחצי חינם זול פי 4 מכמה רשתות כלי בנין אחרות...) אחרי הניקוי כמובן!!! אני מחדש בשבוע הבא חוזה על הדירה שלי לעוד שנה! דירה נהדרת!

אקסיומה

New member
תודה... ../images/Emo13.gif

אני אבדוק באמת מה מחיר של שני וילונות ונציאנים. ולגבי התאריך- כול םצחקו איתי על זה כבר. אמרו שאויל אני אבוא ואגלה שאין דירה...
איפה אתה גר, ובאיזה איזור? אם יורשה לי לשאול...

בוגרשוב, ת"א

והיכן את מתגוררת? לגבי הוילונות, אם אין משקוף... תוכלי לעשות את אחד הדברים הבאים: לקדוח חור, לתקוע דיבל, ולהבריג את העסק. לדפוק מסמר. לתלות את הוילון בעזרת הווים הקיימים (אבל נראה לי שזה יהיה רעוע..)

אקסיומה

New member
אני בפלורנטין...

ולתקוע מסמרים או להבריג ברגים אני לא יכולה... מה שכן- אולי אני אוכל להריג אותם במקום הווים הקיימים.

Noaal

New member
את תמיד יכולה לקדוח ואז לשים

חומר שממלא חורים.

מזל טוב!!! ו...ככה:

לגבי המזרן- אני דווקאבדיעה שבמזרון צריך להשקיע... סה"כ את ישנה עליו ואמורה לקום עם גב בריא... מה ם ומזרון זה דבר שבשקט יכול לעבור איתך לדירות הבאות... אני אומרת? שווה להשקיע עוד 700 ש"ח במזרון...כירופרקט יעלה יותר
לגבי הלכלוך- אני, לפני שנכנסתי לדירה, לקחתי מנקה (יותר נכון- זה היה מתנה מאמא...
), שתמורה 300 ש"ח כיסחה את האמ-אמא של הבית שלי... יום אחרי זה נכנסתי לדירה והיא היתה מבריקה ברמות שקשה לתאר... וזה רעיון לא רע לכשעצמו...

אקסיומה

New member
גם נכון...

בדקתי קצת באתרים של מכירות פומביות וקבוצתיות ומצאתי דווקא מזרנים של חברות ידועות בסביבות ה-600-700 ש"ח... שווה לנסות להציע הצעה במכרזים כאלה בכלל..?

מותר לי

New member
מזל טוב../images/Emo140.gif

לא יודעת לעזור לך לגבי המזרון... (אני אישית קיבלתי את הדירה עם 2 מיטות, וחיברתי אותן באזיקונים ל"זוגית") לגבי הוילונות: מה ז"א עמידים בלחות? אז איך את מכבסת את הבגדים שלך? ואיך האנשים בחיפה ות"א מסתדרים עם וילונות פשוטים גם ב-80 ו-90 אחוזי לחות? הג'יפה: זה תלוי מאד בגודל של הדירה... אני בדירת חדר, דיי קטנה, וחוץ מהעובדה שהם צבעו לי את הקירות באמת הם לא השקיעו בה יותר מידי... לקח לי יום- יומיים ניקיון יסודי לכל הבית (חוץ מהריצפה, אותה השארתי לסוף כדי שאוכל להרשות לעצמי לשפוך כמויות של מים בלי להכאיב את הלב...) אם את חושבת שהדירה שלך גדולה/ הליכלוך מאד קשה (שומנים שרופים על החרסינות...) את תמיד יכולה להזמין מנקה שתעשה את העבודה! מאיפה להתחיל? מצד ימין למעלה! (למעלה כדי שהליכלוך לא יפול על מקומות שכבר ניקית, ובצד ימין כדי שלא תתלבטי בין ימין לשמאל) תתחילי בארונות של המטבח, שם הכי "בוער" גם מבחינת פסח וגם כי את צריכה לאכסן איפשהו את המצרכים הבסיסיים. אחר כך תעברי לארונות הבגדים (אם יש כאלו) ובסוף למקלחת כי אותה הכי קל לנקות. מתישהו תמצאי זמן גם לחלונות וכו', אני אישית לא נגעתי בהם מעולם.

אקסיומה

New member
תודה על כל העצות... ../images/Emo13.gif

לגבי הוילונות- את אכן צודקת... וילונות בד אפשר לכבס, ובגלל שאני טובה בתפירה, אין לי בעיה לתפור וילונות סטנדרטיים שיכסו את החלונות הבעייתיים בחדר האמבטיה. (זה גם יחסוך לי בהוצאות על וילונות...) לגבי מים- אין לי בעיה לבזבז כמה מים שצריך כדי לנקות את הג'יפה... (מים כלולים גם בשכ"ד...
) הדירה שלי לא גדולה, אבל יש בה כמויות בלתי אפשריות של ליכלוך. נראה לי שהדייר הקודם לא שמע על מים וסבון בחיים שלו. אני אקח לי יום חופש מהעבודה כדי ללכת לצחצח את הדירה. זה בטח ייקח לי יום שלם...

למעלה