מגיע לי מזל טוב

salsa10

New member
למה הכוונה? אתה זקוק לתמיכה, למסגרת של עו"ס?

אין בזה שום דבר רע. יש הרבה אנשים נורמטיביים (ללא אוטיזם או HDAD) שעל מנת לתפקד בכל הלחץ של החיים נוטלים כדורי הרגעה/נגד חרדות/נעזרים בפסיכולוג.
ישנם הרבה אנשים "נורמטיבים" שלא מצליחים להתמיד במקום עבודה, או בזוגיות. ישנם הרבה נזקקים לתמיכה כספית ורגשית של ההורים.
לא כולם מאוד עצמאיים. גם ה"רגילים" בנינו, ואני מכירה לא מעט אנשים שנוטלים כדורים או נעזרים המון בהורים על מנת לשרוד ב"ג'ונגל" של החיים.

כנראה וגם היו לי קשיים למצוא עבודה מסודרת

ולא יצרתי שום קשר עם אנשים פרט למשפחה....במיוחד אחר שחבר טוב שלי שהחזיק מעמד 20 שנה נפטר....
כל עוד הייתי במסגרת של לימודים הקשיים שלי לא באו לידי ביטוי, וגם מצאתי עבודות שמתאימות לסטודנטים... ברגע שהפסקתי כל הקשיים שלי באו לידי ביטוי....
בשנה וחצי הנוכחים הבנתי למה חייתי כל השנים לבד, ולמדתי איך להעביר את הרגישויות והצרכים שלי לסביבה לפני שההצפה באה יחד עם ההתפוצצות.... מבחינה זאת זה היה תהליך חיוני, ואני חושב שיש הרבה אוטיסטים בתפקוד גבוה שצריכים לעבור אותו אולם הם לא מכירים את המסגרת שאני נמצא....או שפוחדים בגלל כל השמועות על הוסטלים....

salsa10

New member
זה מצויין שלמדת לשתף את הסביבה הקרובה

בקשיים שלך. ויכול להיות שבעתיד תכיר מישהו חדש שיהיה לך חבר, העולם מלא באנשים שונים ומיוחדים, אולי גם יהיה לך נחמד עם אחד מהדיירים החדשים.
אני מאמינה שגם טיפול תרופתי הוא לא מילה גסה, ולאו דווקא כדור פסיכיאטרי. יש כדורי הרגעה מפחיתי חרדות שעשויים מצמחים טבעיים לגמרי (כמו ביו-קאלם של אלטמן)
כדורי הרגעה משפרים מצב רוח וביצועים (כי החרדה לא מנהלת אותנו).
וגם אני, שלא שייכת לספקטרום בכלל - תמיד מצאתי עצמי מתחברת יותר לאאוטסיידרים, מופנמים , אנשים מיוחדים. תמיד נמנעתי מהמוניות, תנועות נוער, חבר'ה. לא אהבתי אף פעם להיות בקבוצה או בהמולה, לא אוהבת שיחות סמול טוק.
גם אני לא תמיד התמדתי בעבודות, וגם אני זקוקה נואשות (וגם מקבלת) תמיכה אינסופית מההורים שלי. (קצת כלכלית והרבה רגשית)
טוב שאתה מודע לחוזקות שלך וגם לחולשות שלך. נראה לי שהמסגרת העכשווית שלך - של דירה בקהילה - היא אפשרות מצויינת.

תודה אני כרגע לא זקוק לכדורים

פרט לריטלין כאשר אני עומד במצבים של ריבוי גירוייים....
היו לי כמה מקרים של הצפה אבל למדתי להתמודד איתם בלי כדורים, למרות שהציעו לי...
הייתה לי מדריכה נהדרת שעזרה לי מאוד, אחרי איזה קסאח ראשוני....

קיטס

New member
תודה על השיתוף

בני אמנם צעיר, אבל אני חושבת על העתיד. לפי הדברים שכתבת בפורום, נשמע לי שהוא דומה לך מאוד (מבחינת התפקוד ומבחינת ההתמודדות) ולכן שאלתי.

yonitbrk

New member
נשמע שזה יופי של מסגרת

ורק השבוע היתה לי שיחה עם הבן שלי. אוטוטו בן 16, מודע לקשיים שלו. בנה על זה שיוכל לחיות בבית לנצח ולאט לאט מבין שזה בלתי אפשרי. ובאמת דיברתי איתו על אפשרות למצוא מסגרת מתאימה אחרי הלימודים, כזו שתאפשר עצמאות . הוא חושב שכל המסגרות דומות אחת לשניה, וכולן עובדות על אותה מתכונת. טוב שיש גם דברים כאלה. ולמי המסגרת הזו שייכת? מן הסתם לא לאלוט המפורסמת במסגרות המיועדות לתפקודים הנמוכים יותר .

תודה לכולם. בזכות הפורום הזה התחלתי בתהליך

שהביא אותי למצב זה...
אמנם ידעתי שאני אספי כבר לפני איזה 10 שנים, כשקראתי את המאמר הראשון בנושא בעברית.... אבל לקח זמן עד שחיברתי בין הדברים...

למעלה