מגיע היום לבית ברל

De-Panther

New member
רוצה להגיע. מחפש טרמפ מהחור בו אני עכשיו נמצא

משהו בין ראש העין לכפר סבא

De-Panther

New member
היו כמה משחקים נחמדים, כמו בפעם הקודמת. הפריע

להרבה אנשים העובדה שהציגו בעיקר מצגות במקום משחקים. אם יש לך משחק שעובד כמו שצריך - תציג אותו לפני המצגת. המצגת צריכה במקסימום לקחת 5 דקות, עדיף דקה. רוב האנשים סביבי איבדו את הסבלנות שלהם מהר מאוד. היו כמה משחקים טובים, שאחר כך כשהציגו את המצגת, דיברו על מודלים עסקיים שבכלל לא קשורים למשחק: למשל, משחק שחייב מקלדת ועכבר והמפתחים שלו הציעו להעביר אותו לאייפון - איך לעזעזל? או משחק קלפים ל2 אנשים שהמפתח שלו דיבר על כסף וירטואלי - איפה זה נכנס? והכי חשוב - תבואו ממוקדים. מה אתם רוצים להראות בתאכלס? את המשחק? יכולות שלכם? תדגישו את הדברים האלה. היו שם כמה רעיונות טובים שפשוט הלכו לאיבוד.

היה טוב לראות כמה מהחבר'ה פה, שם

היו דברים שהרשימו אותי לטובה, למשל המשחק ניהול פשע Pigs Online, אני לא יודע כמה הוא בנוי כמו שצריך מעבר למה שהראו במצגת, אבל הויזואליות שלו היתה מעולה, הוא נראה ממש מעניין וכיפי, וזה משחק שהייתי בהחלט נותן לו צאנס. היה שם את המשחק Fast Grid שיצא לי גם לשחק הוא היה די חמוד, מעין סגנון של RPG עם Geometry Wars, הוא יכול להיות באמת משחק מצוין, הוא רק דורש שיפורים מסוימים בגרפיקה ובממשק, אבל הוא נראה די טוב, הוא היה מעניין ומאתגר, היתה לו רמת קושי טובה, והמתמטיקה מאחוריו היתה אחלה. היה את המשחק Piggy Bush, מעין משחק כלפים. מאוד אהבתי אותו מכמה סיבות. 1. הוא היה המשחק היחיד שראיתי שהרגשתי שהוא ממושלם, הוא היה מוכן, היתה לו אחלה גרפיקה, אחלה AI, והסאונד היה נחמד. ממש נהנתי ממנו. מעבר לזה, נראה לי שהם עודדו את כולם להציג את עצמם כחברה, לדבר על תוכנית שיווק ועוד כל מיני בלה בלה, אבל היו מעט אנשים שהרגשתי שיש מצב שהם יגעו בכלל בפרויקט אחרי שהם סימו ללמוד, שלא לדבר על ממש ליצור מוצר. עדיין נראה שלרוב האנשים שם, להקים חברה או ליצור ממש מוצר זה over their head. אבל היו שם בהחלט רעיונות מעניינים. אבל בסך הכל זה די מרשים. זה מעניין שכמעט כולם עבדו עם פלאש (אם לא כולם)

שאלה כללית

על מוסדות כמו בית ברל ושנקר והמשחקים שמפותחים שם. מישהו בדק של מי זכויות היוצרים במשחקים? האם תקנון המכללות מעביר את הזכויות אליהן או שהן נותרו בידי המפתחים? ואם מרצה משתתף ביצירת המשחק, האם מישהו דאג לברר את המעמד מולו? תמיד הטרידה אותי השלווה בה דברים כאלו נלקחים, עד שמתעוררת בעיה. מעניין אותי לדעת אם מישהו באמת בדק את הדברים האלו ויודע את התשובה? (מידיעתי, בחו"ל למשל חלק גדול מהמכללות נוהגות ליטול את זכויות היוצרים במשחקים המפותחים במהלך הלימודים אצלן ומתחוללים על זה קרבות מרים).

מההכרות שלי, (ממוסדות אחרים)

הדברים מוסברים בתקנון של חוג הלימוד בצורה ברורה. בדר"כ למוסד יש זכויות מסוימות. אבל זה לא כזה עניין בדר"כ. חוץ מזה אני חושב שרוב העבודות של התלמידים שראיתי שם עדיין בוסריות מידי ממש להפוך למוצר, ואם הם כן יצליחו לעשות זאת, זה בהחלט יהיה הרבה בזכות בית ברל, ועל כך אולי כן יגיע להם קרדיט

Yotam Noy

New member
אצלנו היה סוג של סקנדל.

למעשה סקנדלון, לא ממש סקנדל מלא. הייתי במחזור הראשון של התכנית בבית-ברל, והנושא לא היה מוסדר. פאשלה רצינית מצד המכללה, שלא חשבו על זה מראש. אחרי דין ודברים טעון (שדאגתי להישאר רחוק ממנו ככל האפשר) בין כמה סטודנטים לנציגי המכללה, הוסכם בכתב שהמשחקים של המחזור הראשון יהיו שייכים לגמרי לסטודנטים, אבל שיש לתת קרדיט למכללה. אני בטוח שהם הסדירו את זה העניין לטובת המכללה כבר מהמחזור השני, אבל אני לא יודע מה בדיוק הוסדר.

IdleThought

New member
הממפ

עד כמה שידוע לי הנטייה במוסדות אקדמיים אחרים היא שהבעלות תלויה היכן הדבר נוצר , אם היה שימוש במעבדות או מתקנים של המוסד האקדמי אז זה שייך למוסד האקדמי - למרות שזה די דבילי כי הבנאדם משלם על השימוש במעבדות ... הכל זה כסף כסף כסף....

dweck2k

New member
הייתי

אני לא רוצה להתייחס למשחקים, כי הייתה אי אחידות ברמה שלהם. כשחקן האינטרפייס של רובם היה לי מאוד לא נהיר וקשה. חוץ מהפיג באשינג שנהניתי ממנו מאוד, ומשחק הלוח, שעורר ויכוח זוטא מחוץ לדיונים אם יש מקום לשילוב מהסוג הזה, הרוב לא הפיל אותי. מה שכן מאוד הפריע זה המצגות. אני חושב, ותקנו אותי אם אני טועה, שחלק מהרעיון של לעצב משחק הוא בסופו של יום גם למכור את העיצוב למישהו ואת המשחק עצמו. המצגות היו פשוט רעות. הפרזנטציה עצמה הייתה גרועה בכל המקרים שאני ראיתי, או הזויה ולא ברורה כמו מקרים ספציפיים מאוד. וזה ממש ממש חבל וגרם לעסק להראות רע מאוד.

shacharoz

New member
הביקורות כאן רק מורידות לי את הביאוס שלא

הגעתי. תודה לכולכם...

למעלה