מגיעים להונג קונג

מרגז

New member
מגיעים להונג קונג

שלום להונג קונגים אנו מגיעים להקמה ותפעול של חברה בהונג קונג אנו צריכים דחוף עזרה במציאת שתי דירות גדולות במחיר טוב לא חייב במרכז אין בעיה לסוע קצת. האם ניתן להשיג דירה של 3 חדרים ב 1000$ אמריקאי. כמו כן אנחנו צריכים מישהו שגר במקאו או שיש לו קשרים בהונג קונג עם קניונים וחנויולת גדולות אליהן מגיעים תיירים. ממש נשמח לקבל עזרה. תודה תודה

אתה צריך להגדיר את בקשותיך טוב יותר

דירת שלושה חדרים זה טוב ונחמד, השאלה היא לאיזה גודל אתה מצפה. כי יש דירות שלושה חדרים בגודל של 40 מטר, מה שאומר שכל חדר הוא קצת יותר גדול מארון קבורה. נראה לי ש1000USD זה קצת מעט, אם כי אני שוכר דירת 3 חדרים, 100 מטר רבוע, והשכירות היא בערך 1300$. אני גר ליד שדה התעופה. במרכז אין לך סיכוי למצוא דירה גדולה במחיר הנ"ל, אלא אם כן זה בבניין ישן, ואת אלה צריך לדעת איפה לחפש, ואין הרבה דירות כאלה שמתפנות. תגיעו, תצרו קשר עם סוכני תיווך, זו הדרך הכי טובה והכי מהירה למצוא.

מרגז

New member
תודה ושאלה

מה שאתה אומר אבל שליד שדה התעופה אכן יש דירות ב 1300 דולר כמה זמן לוקח להגיע מהשדה למרכז? האם אתה מכיר או יכול להמליץ לי על קשר ישראלי עם קניונים ומקומות של תיירים בהם ניתן לקדם מוצרים. תודה. כמו כן אנו מחפשים עורך דין מקומי טוב ואמין.
תודה רבה על העזרה

ליהי 48

New member
ישראלי טיפוסי...

אם אתה כזה איש עסקים מוצלח שבא לעשות עסקים בהונג קונג ובמקאו, עדיף שתבוא לבדוק ולהכין את השטח, ולראות מה מתאים לך ואם בכלל. הונג קונג שונה מישראל, אנחנו גרים פה בדירה קטנה ומשלמים 5000 דולר אמריקאי, וזה באמת מעט יחסית לפה. תלוי מה הצרכים, ילדים? בתי ספר? כידוע טיסה להונג קונג עולה כ1000 דולר וכדאי להגיע כדי לבדוק הכל מראש. בהצלחה.

KajaGugu

New member
ישראלית לא טיפוסית

הבחור בסה"כ ביקש עזרה ואת מיתלהמת ולועגת לו. אני לא אקבע שאת "ישראלית טיפוסית" מאחר ורוב הישראלים שאני ניתקל בהם כאן בפורום משתדלים לעזור ולא להקניט או לפגוע.

Benkok

New member
מה אתה מתעצבן?

אם יש לה 5,000 דולר לשלם על דירה קטנה אז מה זה 1,000 דולר לקפוץ להונג-קונג לכמה ימים?

ו5000 נחשב זול

כי יש דירות גם ב10,000, ו20,000. רק דבר אחד בן, רוב הסיכויים ש"לה" אין 5000$ לשלם שכר דירה. רוב הסיכויים שהחברה שבא היא או בעלה עובדים משלמת את השכר דירה, כמו עוד כל מיני דברים, ואז 5000$ עבור דירה זולה, שהם לא שלה בכלל, זה בכלל לא הרבה.

Benkok

New member
מה אתה מתעצבן?

אם יש לה 5,000 דולר לשלם על דירה קטנה אז מה זה 1,000 דולר לקפוץ להונג-קונג לכמה ימים?

ליהי 48

New member
אני לא לועגת

נהפוך הוא, אני דואגת למי שיבזבז הרבה יותר כסף על הגעה למקום, ויתאכזב כשיבין כמה הונג קונג שונה מכל מקום אחר. אנחנו עובדים וחיים פה על חשבוננו, לא כשליחים, ודירה ב5,000 אינה יקרה כשצריך לחיות עם ילדים באזורי רישום של בתי ספר למשל. חברות ששולחות לפה עובדים ישלמו להם באמת 10,000 - 20,000 דולר אמריקאי לחודש והמחירים ממשיכים לנסוק. דירת חדר באזור סביר עולה כ1,000 דולר, מי שנמצא פה יודע. אני דוקא יועצת לחברות ישראליות שבודקות את הנושא, חברה גדולה שחשבה לפתח עסקים וסניפים בהונג קונג ומקאו חטפה רגליים קרות לאחרונה, לאחר בדיקה מעמיקה. אם אתה רוצה פירוט רציני, הוסף את האימייל שלך. בכל מקרה, בהצלחה.

הדירות אכן יקרות

אך מי שיהיה מוכן להתרחק קצת מהמרכז, יוכל למצוא דירות במחירים סבירים (יחסית להונג קונג). לא כולם מקבלים משכורות של 10000-20000 דולר אמריקאי. יש כאן לא מעט ישראלים עם משכורות של 1500-3000 דולר בחודש (אל על, אבטחה ועוד). ויש גם לא מעט שהם בדרגי הביניים 3000-6000 דולר בחודש. אפשר להסתדר אם רק רוצים, ולא רק להסתדר. אני לא מרויח 10000 דולר בחודש, וחוסך הרבה, ואני מכיר לא מעט שמרויחים פחות מ3000, ועדיין שמים 1000 בצד כל חודש. בארץ, ללא השכלה, ללא נסיון, וללא ויטמין P, אי אפשר להגיע לחסכון כזה. המשכורת לרוב לא תעלה על 4000 ש"ח, שמזה אפשר לחסוך 0 אחד גדול עם עלות המחיה בארץ. במידה ומביאים לכאן מנהלים בכירים\עובדים עם הכשרה מיוחדת, אז המשכורת תצטרך להיות גבוהה מאוד. במידה ומדובר בילדים אחרי צבא, אפשר להסתדר עם משכורות נמוכות יותר. ולפי מה שנראה לי, פותח השרשור לא הולך לפתוח כאן עסק בינלאומי מצליח. לפי ההתעניינות בקניונים נראה לי שמדובר במישהו שרוצה לפתוח כאן דוכני מכירות, בדומה למה שעושים בארה"ב ויפן, במחשבה שהוא הולך לפרוץ שוק שהישראלים האחרים עדיין לא הגיעו אליו. העלות בשבילו היא אפסית, וגם אין סיכון גדול, כי הוא מגלגל את התשלום אל העובדים שלו. במידה ואכן בזה מדובר, הוא ילמד מהר מאוד שישראלים לא יצליחו להתמודד עם הדוכנים והמוכרים הסינים , ההודים, והפיליפינים בהונג קונג, ומקאו.

ליהי 48

New member
עבוד - לפחות שנינו יודעים במה מדובר

ומדבריך עולה שאתה גם די מסכים עם דעתי רק הצעתי שיעשה בדיקה יותר רצינית בכל הנושאים גם הסינים אינם טפשים ומה שאנחנו רוצים לעשות הם כבר עושים, וטוב ניתן לעשות פה עסקים נהדרים, להקים חברות ולחסוך במיסוי בצורה חוקית לעומת הארץ, ובזאת אני מתמחה שווה לבדוק.

ליהי זה בסדר

אנחנו מבינים אחד את השני. אף אחד לא יצא נגדך, ולי אישית ברור שכוונתך אינה רעה. אולם המילים בהם בחרת, היו ציניות, ידעניות, ומזלזלות, ונראה לי שנגד זה ההתרעמות. מי כמוני מבין אותך, אני הפסקתי לענות ככה לא מזמן, לאחר שהתבקשתי על ידי אחד מחברי הפורום לא לזלזל בכל ארחי פרחי שנכנס לפורום. ובכל זאת אני מופתע מתגובתך, כאחת שעוסקת ביעוץ, יכולים לצמוח לך עסקים מאנשים שבאים לפורום, אבל אם תגיבי להם בזלזול וידענות, אני בספק אם מישהו יפנה אלייך לאחר שביקר כאן.

yoram1311

New member
ועוד למה שעבוד כתב...

עבדתי בהונג קונג לפני 10-15 שנים, ואני עדיין מבקר ב HK מידי שנה ושומר על קשר טוב... ובכן אני נוטה להסכים עם עבוד. לא חייבים לגור ב Hong Kong Island. לא חייבים לגור ב , Stanley, Repulse Bay Mid levels. אפשר לגור ב NT- Shatin, Yeun Long, Fanling, Tai Po, TSO, Man On Shan Tung Cheung וכו שרובן מעניקים איכות חיים הרבה יותר טובה. אני מבין טוב מאוד את המצב המשפחתי עם ילדים ובתי ספר. כמו בכל מקום צריך לעשות קצת מחקר: איפוא מקום העבודה? אמצעי התחבורה ממנו ואליו: בדרך כלל תקחו שעה הלוך וחזור. $1000-$1500 לדירה לחדש לא ב Hk Island או Kowloon/Kowloon Tong הוא סכום סביר מאוד. אוכל- אם תאכלו אוכל מערבי תוסיפו קצת יותר ממה שאתם מוציאים עכשיו. תחבורה: HKD50 ליום להגיע למרכז וחזרה. רכב- יקר. בלויים- תלוי בטעם וההעדפות שלכם. אני עבדתי בבנק בינלאומי- לא ישראלי וללא ישראלים. היו לי מספיק קולגות ex pat. כמו שעבוד אמר, רק ה בכירים קבלו חבילות שכר עם דיור מפואר ב $5000 לחדש. בשבילי ,השהות נתנה לי את ההזדמנות להכיר עולם אחר. כולל את ההזדמנות להכיר וליצור קשרים עם אנשים מקומיים וללמוד להכיר את האוכל המקומי.

Benkok

New member
והפך כושי עורו ../images/Emo45.gif

תודה שהבהרת את הנקודה. אני לא שואל השאלה...אני בטח שלא עובר להונג-קונג...עשיתי רע למישהו?

עדו25

New member
אני דווקא אוהב את הונג קונג

אבל המחירים, אחרי שבאים מסין הכל נראה לי יקר בטירוף ואני מרגיש שם קמצן... הלוואי שגואנזו תגיע יום אחד לרמה הזאת של ההתנהגות והסדר והבחורות:)

אMור

New member
קודם שתגיע לחצי הרמה של שנז'ן

אחר-כך תתחיל לחלום שאולי במאה הבאה GZ תגיע לרמה של הונג קונג - וגם זה ברמת ה- wishful thinking בלבד... השנה חרגתי ממנהגי ונסעתי לשני הפייזים של הקנטון פייר עם תמריץ הסולטן ששיחק תפקיד חשוב. זה עלה לי בדברים הבאים: - תערוכה משעממת - תנועה כבדה, סירחון וזיהום שעולים כל כל דימיון - מכות לנהג מונית חמדן ושקרן שחשב שנפל על סקנדינבים נדבנים (האפס לא רק שלא הביא אותי למקום שביקשתי [בכוונה], הוא כיבה את המונית ונעל לי את הטרולי בבגאז'...) - מלצריות שיושבות בספות של פינת ההמתנה בכניסה של הסולטן ומדביקות פסים צהובים על המחירים בתפריט - ורושמות "מחירי תערוכה" בלתי הגיוניים בעליל כל הדרך חזרה פיזמתי לעצמי את אריאל זילבר שר: "שלום ולא להתראות..."

אMור

New member
ותוספת קטנה

לכל אלו שיבואו עם ה"ישראלי המכוער" בחו"ל או משהו בסגנון, לא ממש הרבצתי מכות לנהג מונית, אבל גרמתי לו להבין טוב מאוד שיחשוב פעמיים לפני הפעם הבאה שהוא משחיל זרים... זה עוד צד מכוער של העיר גוואנז'ו שכמעט ולא קיים בשנז'ן... נהגי המוניות עומדים בשורה מחוץ למרכז התערוכות ולא מסכימים להפעיל מונה - אלא נוקבים במחירים שהם פי-5 במקרה הטוב - לנסיעה של 4 דקות ואם לא תסכים לשלם להם - אז תישאר תקוע - כי הם פתחו איזה קרטלון מקומי... אז גם אחרי שעלית על המונית - הם יביאו אותך לאן שבא להם כי לא מתאים להם להיכנס לאיזו דרך עמוסה... יופי של שיווק לעיר שמתיימרת לארח אלפי קניינים מרחבי העולם...

למעלה