מגילת הסתר

Old New

New member
מגילת הסתר

ישנם מדרשים הסבורים כי מרדכי היה הרבה יותר מדוד עבור אסתר. הדרמה הגדולה של אסתר היא חייה הכפולים: כמלכה בארמון זר (או אם תרצו גם שכינה בארמון האל) וכחווה עבור מרדכי. בגמרא נאמר שהייתה שוכבת עם המלך, טובלת במקווה ושוכבת עם מרדכי. השם אסתר הוא שם זר, פרסי. שמה המקורי היה הדסה. אסתר זה מלשון הסתר, שכן היא השכינה, האלוהות בהסתר שמלווה אותנו, הפן הנקבי שעומל עבורנו גם כשהפן הזכרי רדום וזמנים קשים מתרחשים עלינו. אסתר קרוב גם לאשתאהאר, האלה המיתולוגית שתפקידה לרדת לשאול ולגאול את מרדוך (מדרכי?), האל הזכרי שכבר מת, ועליה להולידו מחדש באופן עונתי. שוב, הצד הנקבי של האלוהות שיורד בהסתר לגאול ניצוצות. כשכתוב "ותלבש אסתר מלכות" זה המקום שבו הזיווג הגואל מתרחש. לא בגדי מלכות הם אלא ספירת מלכות, אנרגיית השכינה. היא מחכה למלך בחרדה בחצרו ונוגעת בשרביטו, הסמל הפאלי, ספירת יסוד שדרכה השפע זורם למלכות על פי קבלת הספירות. "ובלילה ההוא נדדה שנת המלך" – זוהי נקודת המפנה, הפן הזכרי של האל התעורר מלמטה, ע"י השכינה. חטא עץ הדעת הפך את יסודות החיובי והשלילי החיוניים להיווצרות התנועה והבריאה ממש כמו בחשמל, ל"טוב" ו"רע". גם לניטשה הייתה טענה דומה על מצב טבעי של חיובי ושלילי שאינם טוב ורע אך הוא הלך עם זה לכיוון אחר לגמרי של מוסר עבדים. "המלך", האל, הוא פסיבי. הוא מעבר לדואליות של טוב ורע ולכן שני הכוחות משפיעים עליו ומוצאים אצלו מקום. האלוהות שמעבר לדואליות היא ריק ותלוי במה אנחנו מזינים אותו. כאן, שני הצדדים לוחמים על חסדיו. העם היהודי הפך עבד לכסף והמן הוא הנחש המכיש אותנו וגורם לנו לאבדן החומר, הרע שבהיפוך אותיות מעורר אותנו. המפגש של המן ומרדכי הוא גלגול של המפגש בין שאול לאגג העמלקי ברמה האנרגטית. האמונה היא שמרדכי הוא נכד שאול משבט בנימין והמן הוא צאצא עמלק. כשהורגים את כל עשרת בני המן, אלו בעצם עשר הספירות של הצל, הקליפות. אומרים שהעץ הענקי המיוחד שעליו נתלה המן הוא באופן מטפורי עץ הדעת. הקשר להמן גם נרמז בבראשית: "המן העץ אשר ציוויתיך לבלתי אכל ממנו אכלת?" כל סיפור פורים מתרחש בעצם בחג הפסח ולכן הוא נתפש כעוד רובד של יציאת מצרים. אסתר היא כמשה שניגשת לאחשוורוש כלפרעה. במצרים נגאלנו ע"י הצד הזכרי של האלוהות ובפורים ע"י הצד הנקבי. חשיבות סיפור המגילה הוא כסיפור גאולה דרך החושך, זו מודעות המבטלת ומתקנת את חטא עץ הדעת טוב ורע ומבטלת את הדואליות בין המן למרדכי. בגלל זה ישנה מצווה להשתכר עד דלא ידע להבחין בין ארור המן לברוך מרדכי, עד לאיחוד שמעבר לדואליות. פורים הוא ההפך מכיפור, זה אותו מקום אנרגטי בזמן הספיראלי, שאנחנו מגיעים אליו במחזור החגים שלנו, הפעם מתוך שמחה. לפיכך, ע"פ חז"ל בימות המשיח כל החגים יבוטלו ורק פורים ויום הכיפורים יישארו. פורים שמח!

B a m b i

New member
לא שאני פסיכולוג,

אבל פרויד בטוח היה מבסוט לקרוא את זה... אולי הוא צדק.

לא הבנתי אף מילה

לא שאני מזלזל (ואולי כן) זוזו היה אומר כאן: מה זה החרטה הזה? ותקנו אותי אם אני טועה.

Le Fay

New member
זה פשוט מאד

להרבה מאד אנשים הרבה יותר נוח להתעסק באסתטיקה ובסמליות של החיים מאשר לחיות אותם. זה נותן להם תחושה שהם נעלים על אחרים ונדיבים מאד כלפיהם (כשהם מוכנים לחלוק איתם את התובנות המוארות שלהם), ובעיקר שבעולם יש סדר מופתי, שרק אנשים כמותם מודעים לו. שתי התחושות לגמרי לא נכונות, אבל אם זה מה שמחזיק להם את הראש מעל המים עד שהם מגיעים לזמנים טובים יותר - זה ממש בסדר בעיני (פיי היתה שם, ולדעתה לחיות את החיים עם כל הבלגאן יותר טוב).

uri80

New member
רק לא ברור לי מה הקשר ליוצאים בשאלה

ובכלל לא ברור לי למה יש אנשים שחושבים שהעובדה שיצאנו בשאלה יכולה לגרום לנו להתעניין בשאר ממבו ג'מבו קבליסטי. באופן כללי השטויות האלו הנספחות ליהדות (בדומה לאסטרולוגיה - שיש אדיוטים רבים שמתעקשים להציג זאת כעניין מדעי) סתם מעלות לי את הסעיף אבל מי שנהנה מזה שיבושם לו. אנדרנליסט - אני במקומך הייתי מזלזל חופשי. זה לא עולה כסף. דרך אגב - אהיה הראשון שיתנצל ויודה בטעותו ברגע שאראה כמה הוכחות אמיתיות לחרטה ברטה הזה. (פיי- סתם סקרן - מה פרוש פיי היתה שם??? יכול להיות שאני טועה אבל אני לא מצליח לראות אותך מתחברת לזה)

Le Fay

New member
אהההמ... אהההמ...

הבה נסתפק בזה שבמקביל ללימודי מתמטיקה ומחשבים ועבודה בתכנות, שהם לכל הדעות עיסוקים פרגמטיים (ולדעת הרוב גם שפויים), ערכתי וניתחתי לא רק מפות לידה אלא גם מפות הוראריות, שהן כנראה הענף הכי הזוי שיש באסטרולוגיה, קראתי בטארות והתאמנתי בטיולים אסטראליים; וזה אפילו לא קצה הקרחון (אנשים הם לעיתים רחוקות רק מה שהם נראים).

את מתכנתת ?

וולקום קולגה

uri80

New member
מתמטיקה?-לזה את קוראת שפוי?../images/Emo3.gif

ומסכים עם המשפט שאנשים הם לעיתים רחוקות רק מה שהם נראים. יצא לי להיתקל בכך כבר פעמים רבות - לטוב ולרע.

Le Fay

New member
../images/Emo6.gif לכן סייגתי ל"לדעת הרוב גם שפוי"

האמת - מטורפים על כל הראש. לדעתי גם תוכניתנים ותיקים. הם סובלים מחוסר איזון אקוטי בין חשיבה מסוג אחד לכל השאר, ופסיכולוגים בארה"ב הגיעו עוד לפני שלושים שנים למסקנה שתוכניתנים חייבים לקבל מיכסת חופשות גבוהה מהמקובל, ושימנעו בעדם להתקרב במהלכן לעבודה, כדי לא לרדת מהפסים לגמרי.

almog4

New member
ואני חשבתי - ש

ואני חשבתי - שאסתר המלכה היתה פשוט נערת ליווי בהרמונו של המלך, שבזכות המקום והזמן שבו היא היתה - היא יכלה להציל את העם היהודי. עכשיו, אחרי קריאת החומר הקבליסטי - מסתבר שהיא היתה נערת ליווי קדושה. (ולא שיש לי משהו נגד נערות ליווי).

למעלה