מגזר השיטור במ.צ.

מגזר השיטור במ.צ.

שלום רב, האם מישהו יודע מהו התחום המעניין והאיכותי ביותר במגזר השיטור של המשטרה הצבאית? כרגע אני עובר קורס שיטור ותעבורה בבה"ד 13, ובתור אחד שיכול להעיד על עצמו שלא יוכל לעמוד ולתת דו"ח לחייל אחר על אי חבישת דיסקית (לכל הרוחות?!?!) רציתי לדעת איזה מגזרים/תחומים אחרים בתחום השיטור יכולים להיות מעניינים? חשבתי על לוכדי העריקים, או להיות רכז מודיעין... מישהו יכול לפרט קצת על התפקידים האלה... * מה הדרישות הפיזיות (אני בחור די גדול, לכידת עריקים מהווה אפשרות די נוצצת עם כ ההטבות של המקצוע - משכורת, אקדח, לבוש אזרחי ועוד...)... * מה עושה רמ"ן בתחום השיטור? * האם יש תפקידים מעניינים אחרים?! בהמון תודה מראש, ש.צ.

zamit

New member
אל תהיה יותר מדי נחמד.

דבר ראשון, רוב הפעילות של מגזר השיטור הינה בתחומי אכיפת תקנות התעבורה ופקודות הצבא בנוגע לרכב ואיתור ומעצר עריקים, נתח אכיפת המשמעת הינו קטן מאוד. וכנראה לא הקשבת יותר מדי טוב בשיעורים כי אז היית יודע כי לא נותנים דו"ח רק על דיסקית...
לאו"מ - (לאיתור ומעצר עריקים) הוא תחום קשה מאוד ושוחק. שבירת מיתוסים - אין שום אקדח ולא כל חברי החוליה על אזרחי, תמיד יש נציג על מדים (למעט מקרים מיוחדים). רמ"ן תהיה רק אם תהיה זמן רב לוכד ולאחר מעבר קורס מיוחד. העבודה שוחקת ו"שורטת", כידוע לך, רוב העריקים אינם צפונבונים, נכנסים לבתים מאוד הרוסים, הרבה נפשות, מעט כסף, לעיתים יש שימוש באלימות - ולדעת כיצד להמנע ממנה. לעומת זאת, אל תשכח את אופצית הרכיבה במגזר השיטור, אופנועי BMW 800 סמ"ק (באזרחות צריך להיות בן 21 עם 3 שנות ניסיון כדי לרכב עליהם) או אופנועי הונדה 750 סמ"ק. רשיון אזרחי אוטומטי לאופנוע עד 500 סמ"ק עם השחרור מעודכן לך (אחרי מבחן שליטה קצר) רישיון למעל 500 סמ"ק. ויש את מפעילי הציוד האלקטרוני - "אקדח הלייזר" ממל"ז LTI 20-20 וה"מצלמת מהירות" MOLTONOVA F6. תחומים מענינים מאוד. ויש גם את האופציות הפחות נחמדות - מלווה כלואים ושוטר בבית דין צבאי. והכי נורא... שוטר צבאי במחנה הקריה... אלה רוב האופציות, היתרון בחמ"צ הוא הניידות - תמיד אפשר לעבור משוטר ללוכד לרוכב למפעיל וחוזר חלילה. בהצלחה.

אופנועים בחמ"צ

אהלן, הבנתי מכמה רוכבים בימל"ת שיצא לי לדבר איתם שהרכיבה אכן תחום סבבה, אבל לעיתים קרובות הם מוצאים את עצמם מתגברים מחסומי דרכים, או סתם עומדים ליד נידות שמבצעות בדיקת מהירות לרכבים... לעמוד בשמש יום שלם עם ממל"ז בידיים ולחכות לרכבים צבאיים לא נראה לי ממש מעניין, תקן אותי אם אני טועה!
שוב תודה, ש.צ.

zamit

New member
רוכבים

תגבור מחסומים הינה משימה ששייכת למ"צ עקב ארועי "גאות ושפל" כל גופי הצבא נוטלים חלק בזה כולל גם הלוכדים, השוטרים והקצינים. ה"עמידה" ליד ניידת זה פשוט רוכבים ש"חותכים" מהציר שלהם, הזמן עובר הכי מהר והכי בכיף כשעובדים במשהו שנהנים ממנו --- כשמנצלים את הזמן כדי לחפש איך לא לעבוד, אז הזמן פשוט לא זז ובגלל זה הם לא נהנים. כפי שאתה בטח יכול להבין אני משרת כבר למעלה מ-4 שנים בחיל, תרשום את האי מייל שלך ואני אוכל לענות לך על כל שאלה...

המון תודה על התשובות...

בינתיים אני די מצטיין בקורס שיטור ותעבורה שאני עובר בימים אלה (ממש קורס מאתגר
)... פשוט אני ממש מתלבט לאיזה תחום ללכת... רכיבה, נהיגה, לכידת עריקים וכו´... ממש חבל שדווקא בבה"ד 13, לא מספקים לנו מידע על כל תפקיד והאופי המדויק שלו... מה בדיוק אני צריך לעשות כדי להתקבל לתחום הרכיבה (
)? נכון לעכשיו זה נראה לי הדבר הכי טוב שאפשר... בכל מקרה, המון תודה על העזרה והתשובות...
בברכה, ש.צ.

למעלה