מגזין תעופה

מגזין תעופה

אני מעוניין לעשות מנוי למגזין תעופה. אשמח לקבל המלצות מאנשי הפורום...

בטאון חיל האויר ו"כנפיים"

בטאון חיל האויר - מעניין מאוד וכולל מגוון נושאים. יש סיפורים של טיסים, מבצעים פרידות, קליטות ועוד הרבה. אתה יכול לראות גליונות קודמים באתר חיל האויר (www.iaf.org.il) למרות שהרבה יותר נעים לקרוא את המודפס (והוא ערוך יותר יפה). בנוסף הוא בכלל לא יקר: 120 ש"ח לשנה (גליונות דו-חודשיים). לבירורים: הוצאה לאור של משרד הבטחון. כנפיים - גם כן מעניין אבל יותר "עני" לדעתי האישית. ערוך מאוד יפה ויש כתבות וסיפורים מענינים. כולל מס´ קטגוריות (תעופה קלה, אזמים, מצנחי רחיפה, טיסנים ועוד כמה) כשבכל גליון כולן מופיעות. לבירורים: אני חושב שבקה"ל (אני לא יודע את המחיר כי קבלתי אותו דרך קה"ל כשהייתי רשום). את כנפיים מקבלים כשיוצא גליון וזה יכול להיות כל כמה חודשים.

תלוי כמה אתה רציני...

בטאון חה"א הוא משהו בין "דבר לילדים" ו"אצבעוני" . חבורת "כתבים" בני 19 עם נסיון בהטסת סימולטורים שואלים שאלות לא נכונות את האנשים הלא מתאימים -קרא בבטאון הקודם את תיאור הטיסה של הבן של לינדברג ותראה לאן נפלת... "כנפיים" נחמד מכיוון שמכירים שם חלק מהנפשות הפועלות. אל תחפש שם שום דבר מקצועי מלבד סיפורי חויות וטיולים (אולי בטיסנאות הנושא שונה אולם זה לא הענין כאן.) כפי שהציעו בהמשך. לך ותראה את "פריבט פיילוט" קיטפלאן" "פלייט" וכיוצא בהם ותמצא את אשר עם לבבך.

תלוי מה אתה מחפש...

בטאון חה"א ו"כנפיים" לא נועדו להיות עתונים "מקצועיים" עם הסברים וכיוב´. הם סוג אחר של עיתונים. אם אתה מחפש עתונים "מקצועיים" - חפש עיתון אחר. בקשר ל"דבר לילדים" ו"אצבעוני" - זו דעתך. ואני לא מתכוון להתווכח על דעה.

תרשם כחבר באגודת התעופה ותקבל

תרשם כחבר באגודת התעופה ותקבל כל חודש ירחון אמרקאי. בנוסף לכך, ממליץ לך לבלות כמה דקות ב"טרקלין" של בתי הספר לטיסה, תוכל לגלות לאחר עיון איזה מהמגזינים מתאים לך ביותר.

כמנוי על מספר עיתונים כאלה

הטובים ביותר לטעמי הם AOPA PILOT (שתמצא ב AOPA.ORG ) ו- FLYING. העיתון PRIVATE PILOT שמקבלים דרך האגודה, וגם העיתון PLANE & PILOT די מחורבנים בעיני.

אבי...

אהלן. לא לגמרי מסכים לגבי Private Pilot, כי לעיתים אני כן מוצא שם כתבות מועילות.. מצטרף להמלצתך על FLYING, וד"א כמעט הארכתי לך יום אחד את המנוי כשבשלב וידוא הפרטים הסופי איתם בטל´ התברר שהם עמדו לחדש את שלך ולא את שלי... אבל לא נורא, $20 בשנה סה"כ... ד"ש מטוקיו, דודי.

מגזין תעופה

חבר ב-EAA מקבל לביתו, אחת לחודש את כתב העת Sport Aviation שהוא כלי הביטוי הפורמאלי של ה-EAA. זהוא כתב עת המביא כתבות וסקירות על מטוסים שונים, אנשים בתעופה ומספר רב של כתבות ומאמרים בנושאים טכניים, משפטיים ורפואיים הקשורים בתעופה. שני חסרונות, בכל זאת מצאתי: א. כתוב אנגלית ב. מביא את התעופה האמריקאית מה שגורם לנו הישראלים ל"הוריק מקנאה".... דמי חבר לשנה ב-EAA = 40 דולר. דמי משלוח - 16 דולר נוספים. חבר ב-EAA נהנה מחברות בארגון התעופה הספורטיבית הגדול והחשוב בעולם בנוסף ל"בונוסים" נוספים כמו, למשל, הנחות המגיעות עד לחמישים אחוז בבתי מלון, בין עשרה לעשרים אחוזים בטיסות במספר רב של חברות תעופה ועוד הטבות נוספות. אריאל

למעלה