ביקורת בנקודות
תקציר למי שמתעצל לקרוא את הנקודות: אוקיי, הבנו, היום האחד באפריל. אחל'ה מתיחה. עכשיו אתם יכולים כבר להעלות את המגזין האמיתי? והנקודות עצמן, בהתייחס לכתבות שהופיעו במגזין: א) דבר העורך: בשתי מילים "אני ואפסי עוד". העורך שגם כתב את רוב תוכן המגזין אומר, ואני מצטט "שפתיחת המגזין היא עידן חדש לעולם הפנטזיה הישראלי, כך אני רואה זאת. בארץ, הרבה אתרים באים והולכים, מגזינים נפתחים ונסגרים. אך פה, בפעם הראשונה מזה שנים, אני מוצא עצמי מסתכל על משהו מבטיח." נו נו, מישהו לא שמע כנראה את הפתגמים "אין הנחתום מעיד על גיסתו" ו"אל יתהולל חודר כמקנח"? הבה ננתח את המשפט הרהבתני הזה יחד: "עידן חדש לעולם הפנטזייה הישראלי": ראשית כל מובטח לנו חידוש. נניח לרגע שעד כה לא היו שום חידושים ושום דברים טובים שנעשו בתחום. תרגום שיטות לעברית? מי קורא עברית בכלל. ספרי רשת? נגיד שלא ראינו אותם. כל מה שננסק ופרנהייט כתבו למו"ד בשנים האחרונות? נניח שזה לא קיים ואני המצאתי את פרנהייט כדי לריב עם עצמי עם הקפה של הבוקר. נגיד שכל זה באמת זניח ולא חשוב וצריך כאן איזה חידוש. האם המגזין עומד להיות החידוש הזה? מה דעתכם? "הרבה אתרים באים והולכים, מגזינים נפתחים ונסגרים": דווקא לא כל כך הרבה אתרים באו והלכו ומגזינים נפתחו ונסגרו. "דימון טיימס" נסגר לפני ארבע שנים ועדיין יש לו ארכיון לא רע, והפאה החמישית באמת הייתה נפיחה קצרה ורועשת, אבל אילו עוד מגזינים "נפתחו ונסגרו" חוץ מזה? נכון, גם יצורי רשת נסגר לא מזמן והיה לו אגף ספק-מגזיני, ונכון שיש המון אתרים של ילדי-חוגים שמעלים חומרים שהם גנבו מאתרים אחרים ואח"כ שוכחים מכל העסק, ואוהבי ההומור המשובח בוודאי מכירים את "מגזין" משחקי התפקידים שהיה פעם באתר ערוץ הילדים. אבל בשורה התחתונה, זה לא שכל כך הרבה אתרים ומגזינים קמו ונפלו. "בפעם הראשונה מזה שנים, אני מוצא עצמי מסתכל על משהו מבטיח": מסכם את האווירה הכללית - מזלזלים בכל מה שכל אחד אחר עשה ועושה בשנים האחרונות, ואז נותנים לאגו לחתום על צ'ק שאח"כ יהיה צריך לפרוע. תזכרו את הצ'ק הזה. ב) דמויי אדם: זו סוגייה מוכרת שימיה כימי דמות השחקן הראשונה שכתוב לה "100" בסעיף הגיל, ובהחלט התחלתי לקרוא את המאמר בציפיה שיוצג שם פתרון מעניין לכך - הרי הבטיחו לי "עידן חדש" לא? כנראה שלא. המאמר מדלג מרעיון לרעיון, מפעם לפעם משתפך בנאומים חוצבי להבות וליריים (לפחות זה כתוב יפה) אבל פואנטה? אין ממש. איך אני מסביר בצורה מעניינת את זה שהאלף בן המאתיים שלי לא מגלה כישורים מרשימים יותר מידידו האדם בן השש-עשרה. כנראה שגם המחבר לא יודע - הוא אפילו פונה בסוף המאמר לקוראים לספק לו את התשובה בעצמם, והנה הדברים בשם אומרם: "אני פונה למגיבים, ואני מקווה שיהיו רבים מכם, בפורום, להציע הצעות למשחק אינטיליגנטי יותר של הגזעים האחרים, ולתפאורות בהם יוחזר ההדר הטולקינאי והמורקוקי לגזעים אלו, המאפשרים עם זאת משחק של דמויות אדם אנושיות וגאות." נו, אם הייתי רוצה לספק את ההסברים בעצמי, הייתי כותב מאמר בנושא בעצמי. בעצם, אין לי כוח - קוראי הפורום מתבקשים בזאת לכתוב הודעה קצרה על הנושא. מי שרוצה לאתגר את עצמו, מוזמן לנסות להקליד עם המרפק או האף.