מגזין"מסדר הממלכה" עלה!

diablo77777

New member
מגזין"מסדר הממלכה" עלה!

מגזין "מסדר הממלכה" הוציא את גליונו הראשון! כולכם מוזמנים לקרוא, ליהנות ולהעביר ביקורת. http://www.realms.co.il/catSection.asp?CategoryID=42

ביקורת בנקודות

תקציר למי שמתעצל לקרוא את הנקודות: אוקיי, הבנו, היום האחד באפריל. אחל'ה מתיחה. עכשיו אתם יכולים כבר להעלות את המגזין האמיתי? והנקודות עצמן, בהתייחס לכתבות שהופיעו במגזין: א) דבר העורך: בשתי מילים "אני ואפסי עוד". העורך שגם כתב את רוב תוכן המגזין אומר, ואני מצטט "שפתיחת המגזין היא עידן חדש לעולם הפנטזיה הישראלי, כך אני רואה זאת. בארץ, הרבה אתרים באים והולכים, מגזינים נפתחים ונסגרים. אך פה, בפעם הראשונה מזה שנים, אני מוצא עצמי מסתכל על משהו מבטיח." נו נו, מישהו לא שמע כנראה את הפתגמים "אין הנחתום מעיד על גיסתו" ו"אל יתהולל חודר כמקנח"? הבה ננתח את המשפט הרהבתני הזה יחד: "עידן חדש לעולם הפנטזייה הישראלי": ראשית כל מובטח לנו חידוש. נניח לרגע שעד כה לא היו שום חידושים ושום דברים טובים שנעשו בתחום. תרגום שיטות לעברית? מי קורא עברית בכלל. ספרי רשת? נגיד שלא ראינו אותם. כל מה שננסק ופרנהייט כתבו למו"ד בשנים האחרונות? נניח שזה לא קיים ואני המצאתי את פרנהייט כדי לריב עם עצמי עם הקפה של הבוקר. נגיד שכל זה באמת זניח ולא חשוב וצריך כאן איזה חידוש. האם המגזין עומד להיות החידוש הזה? מה דעתכם? "הרבה אתרים באים והולכים, מגזינים נפתחים ונסגרים": דווקא לא כל כך הרבה אתרים באו והלכו ומגזינים נפתחו ונסגרו. "דימון טיימס" נסגר לפני ארבע שנים ועדיין יש לו ארכיון לא רע, והפאה החמישית באמת הייתה נפיחה קצרה ורועשת, אבל אילו עוד מגזינים "נפתחו ונסגרו" חוץ מזה? נכון, גם יצורי רשת נסגר לא מזמן והיה לו אגף ספק-מגזיני, ונכון שיש המון אתרים של ילדי-חוגים שמעלים חומרים שהם גנבו מאתרים אחרים ואח"כ שוכחים מכל העסק, ואוהבי ההומור המשובח בוודאי מכירים את "מגזין" משחקי התפקידים שהיה פעם באתר ערוץ הילדים. אבל בשורה התחתונה, זה לא שכל כך הרבה אתרים ומגזינים קמו ונפלו. "בפעם הראשונה מזה שנים, אני מוצא עצמי מסתכל על משהו מבטיח": מסכם את האווירה הכללית - מזלזלים בכל מה שכל אחד אחר עשה ועושה בשנים האחרונות, ואז נותנים לאגו לחתום על צ'ק שאח"כ יהיה צריך לפרוע. תזכרו את הצ'ק הזה. ב) דמויי אדם: זו סוגייה מוכרת שימיה כימי דמות השחקן הראשונה שכתוב לה "100" בסעיף הגיל, ובהחלט התחלתי לקרוא את המאמר בציפיה שיוצג שם פתרון מעניין לכך - הרי הבטיחו לי "עידן חדש" לא? כנראה שלא. המאמר מדלג מרעיון לרעיון, מפעם לפעם משתפך בנאומים חוצבי להבות וליריים (לפחות זה כתוב יפה) אבל פואנטה? אין ממש. איך אני מסביר בצורה מעניינת את זה שהאלף בן המאתיים שלי לא מגלה כישורים מרשימים יותר מידידו האדם בן השש-עשרה. כנראה שגם המחבר לא יודע - הוא אפילו פונה בסוף המאמר לקוראים לספק לו את התשובה בעצמם, והנה הדברים בשם אומרם: "אני פונה למגיבים, ואני מקווה שיהיו רבים מכם, בפורום, להציע הצעות למשחק אינטיליגנטי יותר של הגזעים האחרים, ולתפאורות בהם יוחזר ההדר הטולקינאי והמורקוקי לגזעים אלו, המאפשרים עם זאת משחק של דמויות אדם אנושיות וגאות." נו, אם הייתי רוצה לספק את ההסברים בעצמי, הייתי כותב מאמר בנושא בעצמי. בעצם, אין לי כוח - קוראי הפורום מתבקשים בזאת לכתוב הודעה קצרה על הנושא. מי שרוצה לאתגר את עצמו, מוזמן לנסות להקליד עם המרפק או האף.

המשך

) סיקור ספרים: יריית הפתיחה היא סיקור של סדרת ספרים ש|פתח ציניות| אף אחד לא מכיר, או קרא או עיין בסקירות או ביקורות שנכתבו עליה בעשור וחצי האחרונים|סגור ציניות| טרילוגיית האלף האוכל. נו, הבטיחו לנו עידן חדש, לא? ד) סיקור משחק רשת המוני: קצר ואנמי להחריד. מוזר הדבר שהכותב (שבמקרה הוא גם העורך) בחר *לסקר* משהו שעדיין לא קיים אלא עומד להיות, מה שהופך את הסיקור לפרסומת. באופן חשוד, הטקסט נראה כאילו הוא מבוסס בכבדות על תרגום של פרסומת כלשהי... ה) קומיקס: נראה כמו חיקוי לקומיקס הידוע "מסדר המקל" רק בלי המקל, או הומור, או קומיקס. ו) קלפים ומשחקי שולחן: מוצגת סקירה שקשורה למשחק בשם "מג'יק". משחק הקלפים היחיד שאני מוכן לשחק הוא פוקר וגם אז הפעם האחרונה שיצא לי לשחק פוקר הייתה לפני שנתיים במסיבת הרווקים שלי (איך שהזמן רץ כשנהנים - מירטל, אם את קוראת את זה אז אני אוהב אותך) ככה שאני לא יכול להעיד על מידת הרלוונטיות והתועלת שבמאמר לשחקני "מג'יק". אין כמעט טקסט ויש הרבה תמונות. המחבר, כמה מפתיע, הוא שוב העורך. ז) פנטזיה מהי: קראתי את המאמר פעמיים. אני עדיין מנסה להבין מה מחבר המאמר רוצה ממני, או מהפנטזייה. אגב - אני חושב שהוא טועה בפרשנותו למילון אבן-שושן. אם מסתכלים על סצנת הפנטזייה בארץ בשנים האחרונות, אז לא מדובר ב"יצירה פיוטית המביעה הזיות וכיסופים שלא מן המציאות" אלא ב"כינוי לחגיגה עממית מלוה שירה ומחולות,תחרויות ברכיבה ומלחמה, יריות מכלי נשק וכדומה." ח) מתכון למרק טפטופי ביצים: סוף סוף מצאתי משהו שמדבר לליבי, או ליתר דיוק, לקיבתי. חלק מהמצרכים נראים קצת מוזרים, אבל אחרי פסח אני אנסה להכין את זה. הרעיון של מתכונים מימה"ב במסגרת מגזין פנטזייה הוא רעיון מעולה - רק בשביל זה היה שווה לקרוא עד כאן. ט) סרטון סאות' פארק: קצת בעייתי מבחינת זכויות יוצרים, לא? חוץ מזה, יש לנו את יו-טיוב גם ככה. י) להכות את הדרג"ש הגבוה הזה: תרגום ותמצות של כל החוקים בספר השחקן שנותנים בונוס להתקפה, וסיכום הבונוסים. מי המחבר? זהו שוב ידידנו, העורך, שכנראה במסגרת העידן החדש שהוא מבטיח החליט ללמד אותנו הלכות חיבור וחיסור. במאמר הבא נעסוק בכפל וחילוק ארוך? משעמם, טרחני ולא מוסיף במיוחד. י"א) משחקי מיניאטורות: כתבה על איזו חבילת משחק לוורהאמר, שבעיקר כוללת תמונות של התכולה וטקסט שנראה כאילו תרגמו אותו מהכריכה האחורית של המוצר. מי המחבר/מתרגם? העורך. למה הוא מביא צילומי יח"צ של המוצר ולא מצלם את הערכה של עצמו כדי שנתרשם מאיך שהוא צבע אותה כמו שעושים שאר המיניאטוריסטים? תשאלו אותו.

המשך נוסף (יצא ארוך)

י"ב) לוחם על רמה: סקירה ארוכה וטרחנית של יתרונות הלוחם (יש לו הכי נק"פ גבוה ולכן הוא יכול לספוג הרבה נזק. וואו, איך לא חשבתי על זה בעצמי?) חסרונותיו (מהירות תזוזה נמוכה בגלל השריון הכבד - הרי ברור שלוחם ילבש שריון כבד!), הסברים כמו "דאג להשיג נשק שעושה הרבה נזק" או "תצטייד בנשק לטווח רחוק כדי לפגוע באוייבים שקשה להגיע אליהם" ועצות להעמקת (?!) הלוחם כמו "בסס לך אופי מלחמתי" או "קח מקצוע נוסף". מה חסר לנו כאן? אה, נכון משחק תפקידים. המון מלל טכני שרובו מהווה לעיסה חוזרת של חוקי ספר השחקן, אבל שום תוכן שקשור לעלילה או לדמות כמשהו מעבר לסך יכולות הקרב שלה. השאלה בפתח המאמר היא "הלוחם הוא משעמם ולא מעניין, ופשוט למשחק, האומנם?" ובכן - אם זו ההשקפה של מחבר המאמר (שכמה מפתיע - זהו שוב העורך) על לוחמים היא כמשתמע מהטקסט, כנראה שהלוחמים שלו באמת משעממים ולא מעניינים אבל גם לא ממש פשוטים למשחק. לא ברור לי למי המאמר הזה רלוונטי בכלל - שחקני מו"ד אדוקים לא ימצאו בו משהו שלא כתוב גם ככה בספר הכללים המקודש להם, ושחקנים שאינם משתמשים בכללי מו"ד (כמוני למשל) לא ימצאו בו שום דבר מועיל או מעניין. אני בוכה שקראתי את זה, אבל אני טורח למענכם, חברי היקרים לפורום. י"ג) מדריכים: מה זה וורהאמר. יש לנו כאן מעט מאוד טקסט והרבה תמונות של מיניאטורות שכנראה נלקחו מאתר היצרן. לא ממש אפשר להבין מהטקסט הזה מה זה בכלל וורהאמר, ועושה רושם שלמחבר נמאס לכתוב באמצע. נו, היה לו את כל המגזין והמון כתבות של עצמו לערוך. עצה לפעם הבאה: אני מבין שהמגזין מגיע בגישה כאילו הוא הדבר היחיד (ועידן חדש, אלא מה) שקורה בתחום הפנטזייה והמד"ב, אבל מסתבר שלא - יש קהילת מניאטוריסטים ענפה ופעילה - הם כנראה עסוקים מכדי לכתוב מאמרים, אבל אם תבקש מהם יפה הם יעשו לך PEER REVIEW, יוסיפו מידע ואולי אפילו יתרמו תמונות של המיניאטורות שלהם עצמם. י"ד) מטאל: כאן כבר נשברתי והפסקתי לקרוא. אני לא שומע מטאל ולא מתעניין במטאל נורדי (שאני מכיר רק מההקשרים הפוליטיים השליליים שלו לארגוני ימין קיצוני בסקנדינביה) אז אין לי דיעה מוסמכת להביע בנושא זה. לסיכום: פעם אחת, כשהייתי בן 14 (זה היה ממש מזמן) לקחו אותנו ליום עיון בנושא יחסי יהודים וערבים בגבעת חביבה. כששהינו שם שמנו לב למשהו מעניין - היה איזה בחור עם שיער צהוב-מלוכלך וכובע אדום שהיה גם זה שפתח את הכיתות הנעולות, גם ניקה את הבריכה, גם מכר בקיוסק, גם כיסח את הדשא, גם היה המציל בבריכה שניקה קודם וגם הגיש עזרה ראשונה כשאיציק הסוטה דחף את יוסי ראש-ביצה-סיני לשיח ורדים. למה אתם חושבים שהזכרון הזה עלה לי מתהומות הזמן?

0Pandemonium0

New member
מסכנים, הבלש נפל עליכם ראשון.

ולהתחיל עם הבלש זה כואב. אני מרחם על הכותבים, או שמא כותב, מעמקי נשמתי. ובכל-זאת: את המגזין עצמו לא קראתי, אבל סקירות של הבלש באורק דווקא כן קראתי, ואני אסמוך עליו שוב. כמה נקודות: 1. מה קשורים טרילוגיית האלף האפל, סאות'פארק, ומוזיקת מטאל למשחקי תפקידים? בעצם אני חושב שלקחתם את הסטריאוטיפ של "כל שחקני התפקידים הם אנשי שוליים חנונים כאלה ששומעים מטאל וקוראים פנטזיה" וכתבתם הכל על-פיו. 2. סעיף י"ב פשוט מזעזע ומעודד מאנצ'קיניזם ברמה כזו, עד שאולי עדיף לסגור את המגזין לטובת שלום הציבור והילדים המסכנים שייקראו ויישמו את זה. 3. איפה שאר הכותבים? יש עוד אנשים במגזין? אני שואל ברצינות.

Serpent Axis

New member
נכון

אני, למשל, לא הוספתי שום דבר למה שכתבת - אבל זה כי הוצאת לי את המילים מהמקלדת... במיוחד לגבי "לוחם על רמה": מי שלא משחק מבוכים ודרקונים לא ימצא שום דבר מועיל במאמר הזה. מה לגבי מי שכן? אני לא ממש משחק מו"ד - טכנית, כי אני לא מכיר ממש את החוקים. אני מכיר קצת ממה שתפסתי מהמלל הטכני בפגישות של הקבוצה הנוכחית שלי (לא ערבנו הרבה שיטה במשחק, למען האמת. אולי זה ישתנה בקמפיין הבא עלינו) - ומהקצת הזה, אני בעצמי לא מצאתי שום דבר מועיל במאמר הזה. אני חושב שאפילו שחקני מו"ד מתחילים אחרים לא ימצאו משהו מועיל במאמר הזה. והותיקים? אני אשאיר להם את התשובה - אבל אני מניח שהיא גם שלילית. המאמר פשוט לא נותן שום דבר כדי באמת להפוך את הלוחם המו"דיסט ליותר ממה שהמאמר הכריז שהוא בפתיחה. שיא הגיחוך היה כשהמאמר הציע פשוט לאמץ מקצוע נוסף - אז כדי להיות רתך "עמוק" יותר, עליך להתנסות קצת בנהיגה? כדי להיות זמר טוב יותר עליך לקחת קורס ב ++C ? שאר הגיליון... ובכן, כמו שאמרתי - הבלש הוציא לי את המילים מהמקלדת...

Super Monkey

New member
בתור מי שכן משחק מו"ד:

הכתבה לא מוסיפה למי שכן משחק מו"ד וסתם מועדדת מאנצ'קיניזם באופן כללי. אני מתבייש שמו"ד נקשרה בכלל לכתבה שכזאת.

מה שקצת עצוב

זה שחצי מהכתבה מועתקת ממאמר "רשמי" של מכשפי החוב, יצרניה ומשווקיה של מו"ד...

כבר עשו שיפור קטן:

הורידו את דבר העורך, או כמו שקראו לזה בשפת מסדר הממלכה "דברים של העורך על המגזין".

אולי הקומיקס עוד ישתפר

למרות שכמו שכבר ציינתי, יש דמיון חשוד בין הקומיקס הזה ל"מסדר המקל" - קצת כמו הדמיון בין קוקה-קולה ופיפס-קולה (השני הוא משקה תוסס וכהה שיוצר בשטחים ונמכר בקיוסקים של שכונות העוני של עיר ילדותי). חוץ מזה, מסתבר שיש עוד המון דברים שהועתקו ותורגמו בצורה משונה מהויקיפדיה ומאתרים מסחריים של חברות - זה שוויז עשה את אותו דבר בשנות ה90 לא אומר שזה לגיטימי במיוחד...

JuffoWup

New member
הערה בנוגע לזכויות יוצרים

יש המון תמונות במגזין מטעם כל מיני אמנים זרים, ואני הייתי נזהר בנושא של זכויות יוצרים. כרגע אתם קטנים ולא שמים לב אליכם, אבל במידה ויתקיים החזון (בניגוד לדעת הפסימיסטים בפורום) ותתפתחו ותגדלו ותתפרסמו אתם עלולים להסתבך עם זה. שים לב למשל באורק שמתרחקים מחומרים כאלה כמו מאש. בהצלחה.

למעלה