תשובהמגורי האם והילדים
שלום אני בהליכי גירושין וברצוני לברר בנוגע לראיית הילדים המשותפים האם לאישתי יש זכות לעבור להתגורר בחו"ל עם הילדים או שאני רשאי לתבוע את מגוריה בארץ בכדי שאוכל לראות את הילדים תודה רבה RוניQ
אם נניח שהשואל הינו אב סביר לילדיותשובה
לדעתי אם טובת הילדים שהם ישארו ברשות האם, אין לך זכות למנוע את יציאתם. לאם יש זכות לגור היכן שהיא רוצה. כל אדם חופשי לצאת מישראל לפי חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו. שמעתי שניתן פס"ד בנושא אך הוא לא בידיעתי.
הדברים אינם פשוטיםאם נניח שהשואל הינו אב סביר לילדיו
איך יכול להיות שטובת הילדים להיות עם אם המרחיקה אותם ממנו??? לית מאן דפליג כי זכותה של האם לנוע כרצונה אולם כיצד הרחקת הילדים מהאב תשרת את טובתם? נראה לי יותר סביר שעל ההורים, על שניהם, חלה אחריות שלא לנתק את ילדיהם מסביבתם או מהוריהם.
אתה נטפל לנסיבות קיצוניות ואניהדברים אינם פשוטים
נניח שהאם היא נוכריה שנישאה לישראלי והחיים בארץ לא לרוחה. תמנע ממנה לחזור לביתה בגלל שבינתיים ילדה? פשטני לומר שהיא חופשיה לנוע כרצונה. ברור שאם מונעים ממנה את הילדים היא תישאר כלואה כאן. השאלה היא מאוד קשה. לדעתי השיקול המרכזי הוא טובת הילד. אם האם ראויה להחזיק בילד יותר מהאב, אם הנסיעה לא נועדה להרחיק את הילד מהאב והסיבות לעזיבה לגיטימיות, אם ארץ היעד מתאימה לילד ושיקולים כיוצא באלה, אין למנוע מהאם לצרף אליה את הילד.
מגורים בחו"לאתה נטפל לנסיבות קיצוניות ואני
מתייחס לשאלת השואל כאילו נסיבותיו אינן חריגות. מדובר פה בעקרון שלגביו נשאלה השאלהת ודאי שלכל מקרה ישנם חריגים.
אנימצטרף לדעת עו"ד וולפנר ומוסיףמגורים בחו"ל
כל מקרה תלוי בנסיבותיו. בית המשפט לא יאפשר לאם להעביר את מקום מגורי הילדים לחו"ל, בניגוד להסכמת האב, בקלות, למרות שהילדים במשמורתה. כאשר מדובר במעבר למקום מגורים אחר בתוך הארץ, במרבית המקרים בית המשפט אינו מונע זאת, אך מעבר למקום מגורים בחו"ל הינו שונה לחלוטין. השיקול של טובת הקטין בהיבט שמירת הקשר עם האב ואי ניתוקו משורשיו ללא סיבהה מאוד חשובה, אינו פחות חשוב מזכות האם להתגורר היכן שתרצה. מבחינה מעשית - אם יש חשש קל בענין כדאי להויא צו עיוכב יציאה מן הארץ נגד קטינים.
בית המשפט העליון נתן פסק דיןמגורים בחו"ל
כל מקרה תלוי בנסיבותיו. בית המשפט לא יאפשר לאם להעביר את מקום מגורי הילדים לחו"ל, בניגוד להסכמת האב, בקלות, למרות שהילדים במשמורתה. כאשר מדובר במעבר למקום מגורים אחר בתוך הארץ, במרבית המקרים בית המשפט אינו מונע זאת, אך מעבר למקום מגורים בחו"ל הינו שונה לחלוטין. השיקול של טובת הקטין בהיבט שמירת הקשר עם האב ואי ניתוקו משורשיו ללא סיבהה מאוד חשובה, אינו פחות חשוב מזכות האם להתגורר היכן שתרצה. מבחינה מעשית - אם יש חשש קל בענין כדאי להויא צו עיוכב יציאה מן הארץ נגד קטינים.
האם אין בפסק דין זה תקדים אך ורקבית המשפט העליון נתן פסק דין
המאפשר לאם להגר לחו"ל כדי להינשא שם, עם ילדיה הקטינים, למרות התנגדות האב.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.