מגורים עם שותפים - OUT?

מגורים עם שותפים - OUT?

בתקופה האחרונה קלטתי שכמעט ולא עלו הודעות בנושא מגורים עם שותפים. נכון שהפורום שלנו לא מהווה מדגם מייצג, ובכללי הוא גם פחות פעיל מבעבר, אבל אני תוהה אם יכול להיות שישנה מגמה ששונה ממה שהיה נפוץ בתקופה בה אני יצאתי מהבית - באותה תקופה עיקר ההודעות והדיבורים היו בנושא דירות שותפים, כשהיו מי שהתקדמו לאחר סיום הלימודים ו/או צבירת ותק בעבודה למגורים לבד אם עם בן/בת זוג. בתקופה האחרונה עיקר הדיונים הם על מגורים לבד ו/או עם בן זוג, כשנראה שלא מעט מדלגים על שלב השותפים.

האם זה נובע מדחיית מועד היציאה מהבית, כך שמתי שכבר עוזבים את בית ההורים שלב הלימודים כבר הסתיים ויש אפשרות לעבודה במשרה מלאה? אם זה נובע מכך שאנשים מראש מעדיפים לגור לבד ולא להיכנס לנושא השותפים? או שזה נובע מסיבות אחרות?
או שאולי סתם נדמה לי?

לי זה פשוט קשה מדי

אני בת 22. ביולי יצאתי מהבית ועברתי לגור עם שותפה.
זה היה סיוט. במשך חצי שנה הייתי פשוט אומללה ובוכיה. בתחילת חודש פברואר לא יכולתי יותר וביקשתי ממנה לחפש דירה אחרת. היא עברה באמצע מרץ וכעת אני מחפשת שותפה חדשה עד סוף החוזה שלי- אבל אין לי שום ספק שלהבא אגור אך ורק לבד.
זה שווה לי את ההתפשרות על דברים אחרים- אם זה אומר שלא אוכל לצאת למסעדות כמו היום או לקנות איפור יקר שאני אוהבת, לא אכפת לי. גם מוכנה להקפיא את הלימודים לשנה ולעבוד ולחסוך כסף אם אצטרך- אני ב1/8 עוברת לגור לבד ויהי מה.

אוי, נשמע נורא

מעולם לא גרתי עם שותפים, אבל לחלוטין מבינה את כוונתך.

עכשיו בטח שאין סיכוי-גרה עם הבעל

אבל נראה לי שאני אהיה שותפה ממש גרועה כי ניקיון וסדר די חשוב לי, ואני מתחרפנת מכל מיני דברים כמו להשאיר אור בחדר שלא נמצאים בו והייתי משגעת ומשתגעת.

מזל שהבעל סובל אותי בשקט

itsanewdawn

New member
לפי רוח הפורום אכן מסתמנת מגמה כזו

אני בגיל שעדיין לא "מיושב", ומכירה אנשים שגרים בשותפות רק אם מדובר בעיר הגדולה או בסטודנטים.
רוב האנשים שאני מכירה גרים בשכירות עם בני זוגם או אצל ההורים.
אני עדיין מושכת את הדילמה שלי. הרוב המובהק פה המליץ לגור לבד, ואני כבר לא סטודנטית, אבל עדיין חושבת האם זה כזה נורא לגור בדירה עם שותף וליהנות מחסכון של 1000 שקל או לא.
ההתלבטות קשה

im mitzi

New member
אני עדיין גרה עם שותפה

אני גרה בדירה ענקית עם שותפה והבנזוג שלי, התוכנית היא לחכות שהחוזה של השותפה יסתיים ולהשאר בדירה הזאת עם הבנזוג.

אני גרה בדירה הנוכחית עם שותפים כבר 6.5 שנים, אני חיפתי מראש דירה עם שותפים כי לא רציתי לחזור לבית ריק כל פעם והגעתי למסקנה שעם שותפים יהיו לי פחות רגעי בדידות, ואכן צדקתי. אך עם זאת גם היו הרבה רגעים מעצבנים.
כרגע אני גרה עם חברת ילדות ככה שאין הרבה סיפורי זוועות

1Shir

New member
לדעתי את צודקת

אני מאלה שהעדיפו לצאת מהבית יחסית מאוחר (30) ולגור ישר לבד.
אני חושבת שקשה למצוא שותפים נוחים יותר ממשפחה (במקרה שלי - אמא).
אם כבר לגור עם עוד מישהו שלא מבחירה, לפחות לחסוך 2,000-3,000 ש"ח בחודש על שכירות. זה כמובן נכון רק לגבי אנשים שלהורים שלהם יש דירה משל עצמם ולא גרים בשכירות.

למעלה