מגורים משותפים

מגורים משותפים

אנחנו ביחד הרבה שנים, ולפני 4 חודשים עברנו סוף סוף לגור יחד בדירה חמודה באמצע - ללימודים שלו וללימודים שלי. חבר שלי הציע את הרעיון מלכתחילה ונורא שמחתי, ארגנו הכל, קנינו הכל מיד 2 והכל היה בסדר...כעת, אחרי תקופה זו הוא אמר שהוא לא מסוגל לשאת בדירה מבחינה כלכלית וכנראה שנצטרך לחזור זמנית למצב הקיים...שבו אנו מתראים פעם בשבוע.... כואב לי מאוד, זה מעכיר לי את החיים עכשיו ואני ממש לא יודעת איך לאכול את זה. הבעיה היא נטו כלכלית, היות ואין לו גב מההורים והוא עבד קשה כדי לחסוך כסף ללימודים...אבל עדיין עם כל ההבנה, נורא נורא קשה לי לחשוב על לחזור שוב אחורה
. אני לא רוצה ללחוץ עליו, כי אני חס וחלילה לא רוצה שיעשה הפסקה מהלימודים שגם ככה קשים מאוד ואני רואה שהוא גם סובל מזה ומנסה כל הזמן לחשוב איך בכל זאת נוכל להסתדר בלי להיכנס להלוואות וכל מיני.... הוא עובד, מה שלא עשה לפני שגר איתי, אך הלימודים לא מאפשרים לו לעבוד כל הזמן וקשה מאוד למצוא עבודה בתחום.

מה מצבך הכלכלי?

האם את יכולה לממן את הדירה עבור שניכם עד שהוא יסיים את הלימודים?

לצערי לא....

אני בעצמי סטודנטית, שהכסף מספיק לה בדיוק למה שצריך + דברים נוספים שגורמים למינוס בחשבון.... מלבד זאת, כבר העליתי את זה כמוצא אחרון זמני (עוד זוג מגפיים זה לא מה שבאמת חשוב לי...) והוא אמר שהוא לא מוכן בשום פנים ואופן.

לפחות הוא מראה אחריות כלכלית...

בכל אופן זה לא נשמע כמו משבר בזוגיות, אלא סתם מצב כלכלי מחורבן. תנסי ליצור מצב לעוד מפגש אחד בשבוע.

איזה באסה ../images/Emo24.gif

תאמת אין לך הרבה מה לעשות מאשר אכן לחזור להורים. סליחה שאני שואלת, אבל בטוח שזו הסיבה? כי את אומרת שהוא הציע לך לעבור יחד, אז פתאום לא מסתדר עם הכסף? הוא לא עשה תחשיבים של עלות הדירה? סתם פשוט נשמע לא הגיוני.

שילה1

New member
סתם רעיון:האם שקלתם השכרת דירה במעונות

הסטודטים?הבנתי ששניכם סטודנטים..

seeyou

New member
הילד"../images/Emo8.gif לא יכול מבחינה כלכלית ?

אם זה נכון,אז גם בסיום לימודיו יהיו אותם תרוצים(עד שהוא יתבסס כלכלית כאשר רוצים לחיות ביחד עושים מאמצים. יוסי

s123123

New member
לא מסכימה אתך

תלוי מה הוא לומד. יש יוצאי דופן, אבל בשביל ללמוד צריך שקט כלכלי ונפשי. הייתי בסרט הזה לא מזמן, בלימודים קשים, אי אפשר לחיות ככה. זה כמו נישואים של שני סטודנטים.

seeyou

New member
בשביל ללמוד צריך שקט כלכלי ונפשי../images/Emo45.gif

ברור שעדיף כאשר מתקיימים כול התנאים אני הגבתי לפי מה שאני עברתי
רציתי בזוגיות? הייתי צריך למצוא את שביל הזהב בין חיי נשואים,לימודים,עבודה וגידול ילדים. בטוח שלא לא היה קל כאשר יש רצון הכול מסתדר. יוסי

nowonder

New member
אני בדעה

שבגיל 25 אנשים הם כבר לא ילדים, הם לא צריכים להשען על ההורים כלכלית (ובטח לא פיסית אצל ההורים בבית). הם כבר צריכים להיות מסוגלים לדאוג לעצמם. תעברו למקום זול יותר. תכניסו שותף שלישי.

אייבורי

New member
חולק על דעתך

כלומר הם לא צריכים או חייבים אבל קל יותר לקבל עזרה זה בדיוק המימוש של ערבות הדדית המשפחה שלו עוזרת לו כמיטב יכולתה (מקום מגורים והקלה כלכלית) בכדי שהוא יוכל ללמוד. עבורו הלימודים באים במקום ראשון והילדה פה, מפונקת רוצה את החבר שעשוע צמוד. אני חושב שבגיל 25 אם רוצים להחזיק כלבלב מחמד, כדאי להיות מסוגלת לקנות בונזו בזמן.

מתי בדקת ת'ראיה בפעם האחרונה?

המשפחה שלו עוזרת??? הרי היא בפירוש כתבה שאין לו גב מההורים... יש מי שמחפש סיוע במקורות חיצוניים, ויש מי שדורש מעצמו למצוא פתרונות לבד. ניתן לבקש סיוע מההורים או לנסות למצוא פתרונות נוסח שותף שלישי, הפסקה של שנה בלימודים למען עבודה מאומצת וחסכון, או מעבר לתכנית לימודים חלקית או לקחת הלוואה מהבנק או... לא קשה להרחיב את הרשימה. אכן ניכר שעבורו הלימודים נמצאים בראש סדר העדיפות ואילו היא שמה את הזוגיות בראש רשימותיה. זה לא הופך אותה למפונקת. רק קצת לא מחושבת. (וגם הוא כנראה לא משהו בנושא..) הוא זה שהציע לעבור לגור ביחד, אז אולי היא דווקא כלבלב המחמד שבעליו מאסו בו קצת ומצאו לעצמם תירוצים?? אני חושבת שהצורך לבחון את המשמעויות הכלכליות לפני המעבר למגורים משותפים חשוב והכרחי, וטוב שהם למדו את הלקח עכשיו (תאר לך שהם היו עושים ילד ואז מגלים שאין להם איך לממן את גידולו...) <ואני מסרבת להתייחס לכך שהכל נעשה בלשון רבים - ארגנו, קנינו, אבל כשהגענו לנושא הכלכלי "הוא לא מסוגל לשאת"....>

אייבורי

New member
רואה שש שש

ההורים עוזרים כמיטב יכולתם אפילו מספקים תרוץ לנער מלשאת בעול הכלכלי. בשושו, הוא צודק, היא תלך אחרת תבוא אבל הלימודים הם בסיס לכל הקרירה לעתיד. בעניין המפונקת, זה עניין של רצונות, הוא החליט שהכי נוח ליד הסינור של אמא, היא רוצה את הכלבלב מחמד לידה. ואני אומר, הפסדת היום סרט צרפתי נהדר "המחיר שאותו יש לשלם"

nowonder

New member
בחיי, לא מבינה

למה אתה מתווכח איתה, אם פוסט אחר כך, אתה אומר שאני בעצם צודקת. "הכי נוח ליד הסינור של אמא" זה לא ערבות הדדית, זה תלות. וכסף, כמו כל דבר אחר בחיים (למשל זמן) זה עניין של סדר עדיפויות. הזוגיות שלו לא בסדר העדיפויות שלו, אחרת היה מציע להוסיף שותף שלישי, או לעבור למקום יותר זול. (שלא לדבר על כך, שהעובדה שחיים עצמאיים עולים כסף, נפלה עליו ממש כמו רעם ביום בהיר. כאילו, מה? לא חושבים על דברים כאלו לפני שמחליטים על צעד כזה?). זה בכלל לא משנה אם היא מפונקת או לא. השאלה היא מה מצב הזוגיות שלהם. ואני אומרת, גבר שחוזר בגיל 25 לגור בבית של ההורים, כי קשה לו נורא להחזיק את עצמו לבד, לא (כמו שגברים אוהבים לומר על עצמם) בשל לזוגיות. וזה מה שהיא צריכה להבין. כל השאר, קישוטים ותירוצים.

אנשים! מה נסגר אתכם?!

אף אחד מאיתנו אינו "שעשוע" של השני. שנינו סטודנטים ולומדים קשה... גרנו בנפרד והחלטנו לנסות לשכור דירה יחד, הוא ראה שאינו מסוגל כלכלית כי לא העריך נכון את ההוצאות שלו. אף אחד מאיתנו לא חוזר לבית של ההורים ולא גר שם בשנים שקדמו...אולי הייתי צריכה לפרט יותר... בסה"כ התלוננתי שזה מצב כואב ולא נעים וחיפשתי קצת נחמה... אין מצב שנכניס שותף שלישי, עדיף לנסות לחפש דירה זולה יותר...

seeyou

New member
"הייתי צריכה לפרט יותר"../images/Emo45.gif-רצוי תמיד../images/Emo8.gif

באמת צריך "ללמוד" להציג בעיה או תלונה. יוסי בהצלחה

זיגזג8

New member
אז מה?

מה, את היחידה בעולם שיוצא לה לראות את חבר שלה פעם בשבוע??? אז תשרדו את התקופה הזו בלי לגור ביחד, ואח"כ דברים יתחילו לזרום יותר בקלות... ואת זה אני אומרת לך בתור מישהי שרואה את חבר שלה (במקרה הטוב) פעם בשבוע, בגלל ששנינו במסגרות שונות מאוד כרגע...

למעלה