מגורים יחד

sela v

New member
../images/Emo51.gif

וכבר נחתתי

ערב רב

New member
ממש לא. ינון הוא יזם שהשקיע כסף

בנצרת וגם את זה לא נתנו אלא אחרי "תחקיר" על דעותיו הפוליטיות: ""כשהגעתי לכאן בפעם הראשונה ופניתי לבתו אודט היא חשבה שאני משוגע ובכלל לא הסכימה לשקול לתת לי לשכור את המקום", מספר ינון. הדחייה הראשונית לא גרמה לינון לרדת מהרעיון. "ניסיתי שוב לשכנע", הוא אומר. "ישבתי איתם והסברתי את החזון שלי ואת העובדה שכוונותיי טהורות ונובעות ממניעים של יזמות עסקית ולא של רצון להקים 'התנחלות' במקום. מה שלבסוף שכנע את בני המשפחה היה ההסבר שלי כיצד הגשמת החזון הזה יכולה לדחוף קדימה את הכלכלה ולהעיר מחדש את השוק"." המבחן ליכולת של ישוב ערבי לדו-קיום היא אם יהודי יכול לשכור/לרכוש בית/דירה לצורכי מגורים בלי לעבור שום תחקיר פוליטי, ואיני מכיר אף ישוב ערבי בארץ שעומד במבחן הזה.

nikkey

New member
צודק מאד. אף ערבי לא

ימכור את ביתו ליהודי. נקודה,ואם יש איזה ערבי שכביכול מוכן למכור,הוא מעלה את המחיר מעל לערכו הריאלי של הנכס כדי שאף יהודי לא יקנה. לערבים יש חוצפה לדרוש מהיהודים,ובו זמנית לא לעמוד בדרישות. עאלק דו-קיום.

סלוניק

New member
סתם לצורך המשחק האינטלקטואלי,

איזה יופי זה כשמחליפים את המילה "ערבים" ב"יהודים", ואת "יהודים" ב"נוצרים": צודק מאוד. אף יהודי לא ימכור את ביתו לנוצרי. נקודה,ואם יש איזה יהודי שכביכול מוכן למכור,הוא מעלה את המחיר מעל לערכו הריאלי של הנכס כדי שאף נוצרי לא יקנה. ליהודים יש חוצפה לדרוש מהנוצרים,ובו זמנית לא לעמוד בדרישות. עאלק דו-קיום. מוכר מאיפשהו?

nikkey

New member
אני עושה הבחנה מהותית

בין ערבי נוצרי לבין ערבי מוסלמי. הראשונים בעד דו-קיום,והאחרונים חבל"ז.

5EDEN50

New member
ניקי לא הכללות ! יש מוסלמים ונוצרים

ופניהם לשלום ויש גם משתי הדתות האלה שפניהם אינם.

אני יכול להציע מספר דירות

דירות חוקיות במחיר השוק - יש קונים? בישובים: רהט, לקיה, כסייפה, חורה, תל שבע, שגב שלום, ג'דידה - מכר, בקה אל גרביה, ג'ת, כפר קרע, ערערה ועוד מחירים - רובם פחות מ 70,000 דולר לשלושה חדרים טירה, קלנסווה, טמרה וכפר כנא - במחיר גבוה יותר

nikkey

New member
אתה מתווך דירות? שלח לי מספרי

טלפון של בתים המוצעים למכירה ,אחד מכל ישוב שציינת כאן,כדי ליצור קשר עם המוכרים.

nikkey

New member
אני לא רוצה לשלם למתווכים.לא

חבל על הכסף? איפה משלמים דמי רישום? אני מאד רצינית. נו. תן לפחות מס' טלפון אחד, ושיהיה בישוב הכי קרוב לירושלים, וגם באזור יפה. אולי תן לי את מס' הטלפון של בן הדודה שלך, ואצור איתו קשר. קיי?

nikkey

New member
אל תדאג. יש כאלה

שנזקקים לשרות שלהם. לי אין כסף מיותר לבזבז,ומעדיפה באופן ישיר. שיט! מה אף אחד לא מוכן למכור דירה סביב ירושלים? אוףףףףף חבל.

motyka

New member
אין ישובים ערבים סביב ירושליים

הכוונה היא שאין כמעט ישובים ערבים בתוך הקו הירוק סביב ירושלים. יש כפר בשם אבו גוש, שבו כבר רכשו יהודים בתים, וגם את יכולה לקנות בית באבו-גוש אם יש לך רבע מליון דולר ומעלה. ויש יהודים שקנו בתים בבית ג'אלה (אבל היא בשטח הרש"פ)

nikkey

New member
תודה על המידע. למה

מחיר הדירות כל-כך יקר? האם אין מחיר נמוך יותר?

nikkey

New member
הצחקת אותי. למה אתה

עונה לי בשאלה? למה אתה חושב שלכל שאלה שלי יש מטרה נסתרת ואפלה? האם היה רמז בתגובתי לכך? שאלתי מסקרנות,וציפיתי לתשובה הגיונית. מותר לי? אני בטוחה שיש אזורים יקרים יותר ויקרים פחות במגזר הערבי כמו במגזר היהודי. בקשתי לדעת למה הדירות באבו-גוש יקרות. האם האוכלוסייה הסוציו-אוקונומית גבוהה? האם הדירות גדולות ומפוארות? האם לכל דירה יש שטח אדמה גדול? אם היו שואלים אותי למה יקר בקיסריה? הייתי נותנת את הסיבות לכך,ובמקביל הייתי כותבת למה במעלות מחיר הדירות נמוך, ולא הייתי חושבת שיש כוונות אפלות בשאלה.

למעלה