מגורים יחד

motyka

New member
אבו גוש נחשב מקום יוקרתי

אבל לדעתי, הסיבה למחירי הדירות הגבוהים היא היצע נמוך מול ביקוש גבוה. לערבים המעוניינים לגור באזור ירושליים - ולא בירושלים עצמה, אין כמעט אלטרנטיבות אחרות.

ערב רב

New member
בקרית-ארבע המחיר הוא 40,000$

לדירת שלושה חדרים, ולא, אין שום מניעה חוקית מערבי ישראלי ואפילו תושב יש"ע לגור בה, אם המוכר יסכים למכור לו אותה ואם השכנים יאפשרו לו לחיות במקום. ואם תגיד שאלה חלומות באספמיה, אני אגיד אותו הדבר על ההצעה שלך.

זה לשים כסף על קרן הצבי

קרית ארבע היא שטח כבוש שאתם תפנו תוך זמן קצר מי שקונה שם נכס צריך לדעת מראש שאין לו סיכוי להשאר בו קרית ארבע מסובסדת על ידי מדינת ישראל הקרקע ניתנה חינם קיבלו פטור ממיסים וסובסידיות לרוב ולכן המחיר הנמוך

ערב רב

New member
למה לערבי מחברון שיקנה בית

בקרית-ארבע שנבנתה על קרקע ציבורית, לא יהיה סיכוי להשאר לגור בו עוד שנים רבות? האם אתה מכחיש את העובדה שמאות אלפי ערבים ביהודה ושומרון מתגוררים בבתים שמצאים על קרקע ציבורית? בכל אופן, הודעתי התייחסה להיתכנון מגורים כאלה ביחס להתנהגות המתנחלים ולא ביחס לסיכויי גירוש עתידי, כלומר נניח ואותו ערבי מוכן לרכוש את הבית גם מתוך ידיעה שיש אפשרות שהוא ייהרס, האם המגורים הללו יתאפשרו, ומכאן ההשלכה למקרה ההפוך.

nikkey

New member
ישנם ישובים רבים

שגרים ערבים ויהודים בשכנות טובה. חיפה,עכו,נצרת,חדרה, ועוד,וזו מגמה שהולכת ומתפתחת. שוויי,שוויי. רק סבלנות.

ערב רב

New member
אני בטוח ששמעת על נווה-שלום

ישוב יהודי-ערבי קטן בהרי ירושלים עם ועדת קבלה.

סלוניק

New member
הבדל גדול.

נווה שלום לא הוקם כיישוב מן המניין אלא כיישוב שעצם קיומו יהווה קונטרה לבעיה זו. האם בכל פעם שערבי ירצה לעבור להתגורר ביישוב קהילתי הוא יצטרך לחכות להקמה של יישוב חדש כמו נווה שלום (שהוא היחיד מסוגו)?

5EDEN50

New member
ברגע שיחול אימון בין היהודים לערבים

אז באופן טבעי בלי להרגיש האוכלוסיות יתערבבו יחד בשכונות. זוכרים בתקופת הכיבוש כשהפלסטנאים עבדו אצלנו במסעדות בחקלאןת במפעלים ובכל מקום .והם התגוררו בכל הישובים היהודים ורבים מהם גרו בבתי מעסיקיהם. אך אימון זו מתנה יפה שיכולה להתקיים כשיש צדק אמיתי בין שני העמים.

ערב רב

New member
לא טענתי שאין הבדל

אלא רק שאמירתך הכוללנית הייתה לא נכונה.

Ragamala

New member
נפלא!! אני אישית אסע לקציר לברך

אותו על ביתו החדש. איש שמוכן לעבור לגור בסביבה עוינת למען דו קיום והתערותו בחברה הישראלית - כמה נפלא. לי אין את האומץ שיש לו. אבל מי יודע? וילה שלוש קומות ב200,000? לא רע!

למעלה