מגורים יחד

מגורים יחד

אני וחברתי רותם צועדות בישוב היהודי שצמוד לכפר. מביטות על בתי הקרקע הקטנים עם הגינות המטופחות. עברנו לפני כמה זמן ליד איזה בית למכירה. בית של שתי קומות עם גינה די מטופחת ופסל מאד מרשים. היא בחנה את הבית ואמרה לי אוטוטו יש לך את הזכות לקבל משכנתה. מה דעתך שנקנה את הבית. קומה בשבילך וקומה בשבילי. לי בזמנו זה נראה רעיון מצוין. לעזוב את בית ההורים, להיות עצמאית לגמרי ולהיות קרובה לחברה שאני מאד אוהבת. זה לא יצא לפועל כמובן, יש הרבה דברים שצריכים לעשות לפני שקונים בית. אבל המחשבה של לעזוב את הכפר הערבי שהרבה פעמים חונק קיימת בתודעה. אני מאמינה שיש עוד הרבה ערבים שעולה בראשם המחשבה הזאת. אולי מהסיבה הזאת ואולי מסיבות אחרות. הבוקר קראתי את המאמר התחלת בניית משפחת קעדאן בקציר ווהכרזה שלו שהוא ימכור את הבית שלו בבאקה אל ע'רבייה רק ליהודי. אז חשבתי להעלות לדיון את נושא של מגורים של ערבים ויהודים בישובים משותפים ומעבר ערבים לישובים יהודיים או מגורים של יהודים בישובים ערבים (למרות שזה נדיר זה קיים).

sela v

New member
קראתי את המאמר

ראית את המחיר שהוא מבקש על הבית? איזה יהודי ישלם 200 אלף דולר לגור בכפר ערבי?

maore

New member
אני חושבת שאת מפספסת

הבניה במגזר הערבי זולה יותרף, והקרקע זולה יותר (ולא ניכנס לסוגיית המחסור בקרקע). כאשר מישהו חושב לשכור דירה או לקנות בית ביישוב ערבי-ישראלי, אחד השיקולים הוא גם העלות - שכירת בתים שם זולה בהרבה, ואם זה מתאים לאידיאולוגיה של האדם בדבר דו-קיום והתקרבות לצד השני, אז זה עוד נקודת חיובית במכלול. אבל לקחת משכנתא עבור בית באזור זה, אז למה שלא יבנה שם בעצמו? יצא לו זול בהרבה. זה מה שסלע ניסה לומרף למיטב הבנתי, ואת התייחסת לתשובתו רק באופן השטחי - של "למה אתה לא מתייחס לעיקר של שכנות ומתעסק רק בכסף". עם כל הכבוד לאידיאולוגיה, רובנו לא שוחים בכסף וישמחו לממש אותה כל עוד העלות הכספית לא גבוהה ממה שהיינו משלמים במקום אחר.

ערב רב

New member
אני דווקא הייתי שם את הדגש על המלה

"כפר", לאמור, התשתיות בכפרים הן לא מהמשובחות, בלשון המעטה, ולעלות של בית יש להוסיף את עלות בור הביוב ושתי מכולות העצים להסקה בכל חורף. זה אגב, זול יותר מביישובים היהודים, אבל לא ממש חוקי, ולא מוסדר. הבעיה העיקרית היא כמובן הבעיה הביטחונית, לא בכדי היהודים הבודדים המתגוררים בריכוזי אוכלוסין ערבים בלי שמירה עם אנשי שמאל אולטרא קיצוני שמחצינים את דעותיהם הפוליטיות כלפי סביבתם הערבית, לאמור, "אנחנו בצד שלכם בסכסוך הישראלי-ערבי". אנשי ימין, לעומת זאת, לא מתקבלים ביישובים ערבים ככאלה. חופש ביטוי אמנם דבר מאוד נחמד, אבל הפגנת ימין מעולם לא אושרה בישוב ערבי, כי יש יישובים שנמצאים מחוץ לתחום חופש הביטוי.

ערב רב

New member
כן, והרבה

כמובן, אפשר לטעון שכל הפגנת ימין היא פרובוקציה מעצם קיומה. לא שזה נכון, ולא שזה משנה את העובדה שחופש הביטוי אינו חל ביישובים הערבים ככל שמדובר בימין.

ערב רב

New member
אז מה, תושב רמת-גן אינו יכול

להגיש בקשה לקיום הפגנה בת"א? אתה שם לב לאלו אבסורדים אתה מוכן להגיע על מנת להגן על הגזענות והיעדר חופש הביטוי ביישובים הערבים?

יש הבדל בהתייחסות

תושב גוש דן יכול להפגין בגוש דן, אבל אם הוא בא להפגין במעלות או שדרות - צריך לבדוק עד כמה זה יפריע לחיים התקינים (אין לו בעצם מה לעשות שם)

ערב רב

New member
יש ישובים יהודים בקרבת כל הישובים

הערבים בישראל, כך שטענתך המגוחכת לחלוקה לאיזורים נופלת - יש אנשי ימין יהודים המתגוררים בכל "אזור" שבו תנסה לכלול ישוב ערבי. לא שאתה תמנע מתושב חיפה להפגין בת"א, או מתושב רהט להפגין באום אל-פאחם כמובן. שוב, חבל שאתה מוכן להדרדר לטענות מופרכות ומגוחכת רק בשביל להגן על הגזענות והעדר חופש הביטוי ביישובים הערבים בישראל.

Ragamala

New member
קשקוש

חופש הביטוי? אתה כמובן מתכוון לחופש ההתארגנות. כדי שתדע - חירויות הפרט אינן מעוגנות במדינת ישראל בצורה אמיתית וליברלית. ככה שחופש הביטוי לא תקף למשל עבור אלה שעלולים "לפגוע בביטחון מדינת ישראל" או ב"אופיה כיהודית ודמוקרטית". (שים לב לסדר הצגת אופיה של המדינה - מתוך חוק יסוד זכויות הפרט). חופש ההתארגנות ניתן לכל מי שאין חשד כי יגרום או שיגרם לו נזק או הפרת סדר על ידי אותה התארגנות. כך למשל צעדות של הג'יהאד האיסלאמי לא יאושרו בסביבת הכותל. ואגב חירויות הפרט - אני רואה שאתה מתעניין בהם מאוד. מה דעתך על חופש התנועה? והזכות לקניין? חשוב בעינייך? האם אתה דואג שחירויות אלו ישמרו? כמובן שכן - אבל רק ליהודים!!!!!!!!!!!!

5EDEN50

New member
יש חופש ביטוי לערבים ויש להם עיתון

בו הם מבטאים את דעותיהם, וערבים גם מפגינים לביטוי מחאות .זה אינו נקרא חופש ביוי??.

Ragamala

New member
אכן זה נחשב כחלק מחופש הביטוי

אבל חופשט הביטוי הוא מושג כל כך מעורפל היום שהוא כבר לא תקף. למשל - האם חופש הביטוי כולל את הפלטפורמה שבה מתבטאים? דוגמא - האם כל האנשים חופשיים לבטא את עצמם באמצעי התקשורת? אם כן, זה אומר שעל אמצעי התקשורת להבטיח זאת, או שעל המדינה לאפשר אמצעי תקשורת לכל הזרמים בארץ. כי שנינו יודעים שחופש ביטוי זה דבר אחד, וחופש ביטוי בטלויזיה זה עולם אחר לגמרי

5EDEN50

New member
רעיון מקסים !!! וגם מקרב בין העמים

נכון שאם הישובים היהודים והערבים היו פותחים את דלתותיהם זה כלפי זה ,זה היה משפר את הדו קיום למרות שהאפשריות קימות אך עדיין ישנם הגבלות. ובנושא: "שהכפר הערבי לעיתים חונק ". שמים כחולים כשאני מוזמנת לחפלה או לעזור בזיתים אצל חברים בכפרים ערביים אני מוקסמת מהחיים הטבעיים בחיק הטבע, רואה את החמימות ואת האהבה שמעניקה המשפחה לפרט. אני רואה את החולה שתמיד מוקף בחמולה המתעניינת לשלומו , אהבתי לראות את זיקני הכפר הנוטלים חלק בתפקידי הקהילה ואת בבני משפחותיהם המתייחסים אליהם להם כבוד והערכה , התרשמתי איך עוזרים לעני. וזה רק חלק מההתרשמות שלי מביקורי בכפר , כמובן שיש גם שם את החסרונות כמו שיש את היתרונות והחסרונות אצלנו היהודים

sela v

New member
כמו שאמרתי לשמים

אני לא מכיר יהודים שניסו לקנות בתים בכפרים ערבים. מישהו מכיר? אני מכיר יהודים ששוכרים חדרים בעוספיה, מכיוון שהיא קרובה לאונ' חיפה.

למעלה