מגורים ברעננה

מגורים ברעננה

שלום לכולם בעלי, כמי שגדל והתבגר ברעננה, מאד רוצה שנעבור לרעננה כיום אנו גרים בשפלה אני מאזור המרכז במקור ומאד מתלבטת האם המעבר הזה נכון לילדים ולנו אני פונה אליכם כאנשי רעננה גאים, אני מאמינה, האם תוכלו לשווק את היתרונות של רעננה בפרט והשרון בכלל ??ולשכנע אותי שאכן כל המעבר הזה כדאי אשמח לקבל כל דעה !!! תודה רבה ויום נפלא לכולם

לילדים זה בטוח נכון

העיר הכי טובה בארץ לגדל בה ילדים

למה ?

אני מניחה שזו תשובה אופיינית לכל אנשי רעננה, זה גם מה שבעלי אומר לי , אבל אני צריך משהו שיפתה אותי .... שיגרום לי לעקור את עצמנו מהמקום הטוב והמוכר ... למה זו העיר הכי טובה בארץ לגדל בה ילדים ?

ATAF151

New member
בעיקר בגלל החינוך

רעננה מובילה בחינוך, על פי הנתונים הרשמיים היא ממקומת הכי גבוה מבחינת מקבלי וציוני תעודת בגרות ומניעת הנשרה מבתי הספר. רעננה מובילה גם בפתרונות של הצהרונים. רוב גני הילדים העירוניים פתוחים עד 16:30, בלי צורך למצוא צהרון שיקח את הילד בצהריים, ובכל בתי הספר היסודיים גם כן יש צהרונים שכוללים חוגים בחינם ובתשלום. גם אחר הצהריים יש המון אפשרויות של חוגים בזול מטעם העיריה וגם חוגים פרטיים יקרים יותר. האוכלוסיה טובה, מה שאומר פחות בעיות כגון של אלימות בבתי הספר. ויש עם מי לדבר בעיריה כאשר יש בעיה. ובשורה התחתונה, האוכלוסיה ברמה סוציו אקונומית טובה, וזה כבר משפיע על הכל בתגובת שרשרת (אחוז גבוה של משלמי ארנונה, אחוז גבוה של הורים ותושבים אחרים אכפתיים, מעט נתמכי סעד וכו).

ATAF151

New member
רק רעננה

עזבי מה שאנחנו אומרים. על פי כל נתון רשמי שמפורסם, השרון בכלל ורעננה במיוחד, הם האזורים הטובים בארץ מבחינת חינוך, הרמה הסוציו אקונומית של האוכלוסיה, וכדומה. למשל ברעננה, בניגוד לרוב הערים, אין בית ספר גרוע, יש הבדלים בניואנסים בית בתי הספר, אבל זה לא כמו בערים אחרות שם יש בהחלט מוסדות חינוך שעדיף להתרחק מהם. ברעננה גם כמעט ואין שכונות גרועות, לעומת ערים אחרות שיש לא מעט איזורים גרועים, ואיזורים גרועים מורידים למטה את כל העיר.

gabiskon

New member
אמליץ לך ולבעלך להמתין קצת

עד לחילופי השלטון ולתיקון המעוות, אמרי לבעלך שרעננה שהוא גדל בה אינה קיימת עוד, אבל אולי תשוב או לפחות משהו שמזכיר אותה.

gabiskon

New member
אלא אם כן לא הבנתי את המונח "עסקנות פוליטית"

במובן שאת מתכוונת אליו (ואז את מוזמנת להסביר), הרי שאין לך הוכחות לדבר זה שכן הוא אינו נכון. אשמח לעמוד על טעותי.

32103210

New member
כנראה ש "עסקנות פוליטית" היא

שהחליט מי שהחליט ,להתמודד על רשות העיר.יש לו אסטרטגיה,יועצים,מנגנון , בהתנדבות ( כרגע,זה בהתנדבות ,את "השלל " יחלקו אח"כ ,,, ) הוא עדיין לא מכריז על התמודדות,ישנם "תושבים -מודאגים " שמספרים ,העיר מלוכלכת ,אחוזי הבגרות ירדו ,אין מקלטים ,אלימות בבתי הספר,העירייה לא בונה לזוגות צעירים,העיר בחובות ( תוסיף עוד 8 מיליוניפ מינוס -לבניה של אולם ספורט לבית ספר פעמונים,,, ) יש מנורה שרופה -באחוזה ,,, ועוד,ועוד,ועוד,,,, ואז יבוא המושיע. יתמודד לרשות העיר ,יבטיח בריכה ,יבטיח בית ספר חדש ,יבטיח מרכז מוסיקה חדש ,ינסה לקדם את פרוייקט שער העיר,בניה לזוגות צעירים,בית ספר תיכון דתי חדש,לזכות עם העיר בפרסים ועוד ועוד ועוד וזאת עסקנות פוליטית .

gabiskon

New member
ולמקרה שלא הובן, גם שקר.

מאידך, אם נהפוך את היוצרות ונדמיין ראש עיר כושל במקום דמיוני כלשהו בארץ, יתכן שיהיה ניסיון כזה או אחר מצד תומכיו ליצור תחושה שהמקטרגים הם אוסף אנשים שמונעים על ידי דמות בעלת אינטרסים פוליטיים. אלא שבבחירות, מה לעשות, נספר כל קול והאמת יוצאת לאור...

ATAF151

New member
ואכן היו בחירות

חופרי נבחר בהפרש די קטן ב 2005, ולאחר 3 שנים וקצת נבחר בהפרש גדול מאוד. כלומר היו בחירות והאמת יצאה לאור. יש הבדל בין להצביע על דברים שצריך לתקן ולבחור במועמד אחר לראשות העיר, לבין להגדיר את רעננה כעיר לא מומלצת למגורים.

gabiskon

New member
ואכן תהיינה שוב

עיר טובה כמו שלנו לוקח מעט יותר מ-3 שנים לדרדר, ולתושבים לוקח זמן להתעורר אבל זה קרה. יש הבדל, ומצד שני לפעמים הדברים גוררים אלו את אלו. נכון להיום העיר אינה ממולצת בעיני למגורים.

3718

Member
לא מאמין שיש מועמד פוליטי שרוצה תומך כזה

שמתנגד למדרכות כחול-לבן ומשמיץ את רעננה בכל הזדמנות, למשל פה. זה כבר לא אנטי-חופרי, זה אנטי-רעננה. לדעתי הוא מושתל של חופרי שמטרתו להגחיך את האופוזיציה, והוא די מצליח בזה
חבל, הייתי רוצה אופוזיציה רצינית ואמיתית ברעננה לחופרי, זה יהיה לטובת כולנו. בהחלט יש מה לשפר, אבל זה פשוט מגוחך.

תודה אבל ...

זה התחיל בתגובות מאד קורקטיות ומעודדות שאכן בעלי צודק והשתנה למשהו אחר לגמרי .. שאם כבר מעיד שרעננה ככל עיר אחרת .. חבר'ה קיוויתי שאקבל שכנוע ל"למה" כדאי לעבור לגור ברעננה, בכל זאת אתם גרים שם.. במקום זה קיבלתי את מאבקי הכוח האופיינים לכל חברי פורום טיפוסי של כל עיר אחרת

3718

Member
מתנצל. ככלל רעננה מקום מצוין לגור ולגדל ילדים

העיר עצמה מאד נוחה וקומפקטית עם רחוב מרכזי (אחוזה) שרוב העיר קרובה אליו. אוכלוסיה טובה מאד. מערכת חינוך טובה מאד. מיקום מרכזי ונוח למי שעובד בהרצליה, כ"ס, ת"א, נתניה עם תח"צ די נוחה. המינוס העיקרי זה מחירי הדירות הגבוהים.

gabiskon

New member
לא נוכל לשכנע אותך לעשות דבר שאיננו מאמינים

שהוא נכון. המתינו שהמצב ישתנה לטובה.

דבר בשם עצמך בבקשה

הרוב המכריע של המגיבים חיים כאן כי הם מאמינים שהעיר טובה. חלקם - שהעיר מצויינת.

למעלה