טוב, אני הולך לעצבן כמה אנשים...
לא אמרתי שמישהו צריך לעשות דווקא כמו שאני אומר. אבל הבחנתי, לא רק בפורום, במקרים של אנשים שנותרו עם יחס אובססיבי לגבי עברם הדתי, ושמרו על צורות חשיבה מהעולם הדתי. כמו דתל"שית שהפריע לה שהדייט שלה (עבדכם הנאמן) גר עם שותפות בדירה. תראה כמה עניין יש לאנשים פה בפורום "חוזרים בתשובה" שהוא פורום משעמם מוות, אז בשביל מה להתווכח איתם? מה האובססיה הזו לקלל את אריאלה, ולא את ג'רי פאלויל? אם יצאת אז אתה בחוץ ואריאלה לא מעניינת אותי, מצטער . וגם הויכוחים אם יש אלוהים או לא - מעניינים אותי בדיוק כמו ויכוחים אם ישו יחזור או לא. לא שאני רוצה לשמוע ולהגיב. אני לא רוצה לשמוע כלל כי זו תת רמה. שוב - אפשר להתנתק או לא להתנתק. אבל אי אפשר להיות אובססיבי. ולהחליט שהשותף חייב להיות דתל"ש ולא אחר, נראה לי, אפעס, קצת אובססיה. אגב, אם אני כבר מעצבן את האנשים פה עדיף שאני אעשה את זה בגדול, ומי שלחץ הדם שלו עולה שיפסיק פה: אני ממש ממש לא סובל את תופעת ה"יוצאים בשאלה במקצועם" (למרות שאישית אני יכול לאהוב אותם). אנשים כמו דוב אלבוים, מראיין גרוע, משעמם, ובעיקר שהם לא יכולים לתקוע נאד בלי להכניס לתוכו את "מקורותיהם הדתיים", ולא יוצאים מהעיסוק בדת לשעבר עד יום מותם. אנשים שכותבים ספרים רק על יציאה בשאלה . פשוט גועל נפש. אין עוד דברים בעולם? לעיתים קרובות מתלווה לכך ה"היפוך המחייב" של עולם הערכים. כמו שאמרו למלך קלוביס מצרפת כשהתנצר "בער את אשר הערצת והערץ את אשר ביערת" . אם הדתיים תומכים בלאומיות אתה חייב לשנוא לאומיות. אם הדתיים שונאים פמיניזם אתה חייב להסכים לכל אמירה מטורפת של הפמיניסטית הכי קיצונית. מצטער, אני חושש שיש לי שכל משל עצמי, ואני יכול להסכים עם דתיים בהרבה דברים, ולעבוד אצל אנשים דתיים וכן הלאה.