מגורים בבוסטון

sharonr5

New member
מגורים בבוסטון

שלום,

אני ובעלי מגיעים לבוסטון עוד חודשיים, הוא לפוסט באמ אי טי ואני לשנה אחרונה של הדוקטורט בביקור בהרוארד.
גרנו בבוסטון בעבר, אבל במעונות סטודנטים, כך שפתאום כל עניין המגורים קצת חדש לנו. ניראה בקרייגס ליסט ואתרים נוספים, שאם אנחנו רוצים לגור על הרד ליין עד מקסימום איילוויף, המחירים נעים בין 1600 במקרה הטוב ל-3500 במקרה הרע (דירת שני חדרים).
רק רציתי לשאול אם מישהו יודע אם אפשרי למצוא משהו סביר מתחת ל-2000 איפשהו בקיימברידג' על הרד ליין. קשה לדעת מהתמונות בקרייגס ליסט אם מקום באמת סביר או לא. גם לדעת שאין מצב זה מידע חיוני :)

הרלוקיישן נותן לנו רק שלושה שבועות של מגורים זמניים, אז נצטרך די לתקתק החלטות כשאנחנו מגיעים.

תודה על כל עזרה,

שרון

(לא ממש שאלת לימודים, אבל אני יודעת שחצי מהפורום הזה בבוסטון :) )

Sonic hedgehog

New member
היית בפורום הזה בעבר? הניק שלך נראה מוכר

ומצטערת לא מעודכנת במחירים עכשווים אז אין לי תשובה.

sharonr5

New member
כן

עשיתי תואר ראשון בבוסטון, ועכשיו אני עושה דוקטורט באוסטרליה, אז אני מציצה פה כבר שש שנים ועונה לשאלות המעטות שאני יכולה לעזור בהן :)

Sonic hedgehog

New member
עכשיו נזכרתי

אור302

New member
נו, את לא זוכרת?

היא בת המזל הכמעט יחידה שקיבלה מלגה מלאה לתואר ראשון בזמן שכולם טוענים פה שלא ניתן לקבל מלגות תואר ראשון לסטודנט זר. היא תמיד תיקנה אותנו ובצדק. דומני שלמדה אסטרונומיה או פיזיקה באמ.איי.טי ואז נסעה לאוסטרליה. או שהזיכרון שלי באמת חלש או שבאוסטרליה הדוקטורטים ממש קצרים כי נדמה לי זה היה לא מזמן.

sharonr5

New member
ואו איזה זיכרון

לא הייתי ברת מזל, כל מי שעושה תואר ראשון באמ אי טי מקבל עזרה כלכלית לפי הצרכים :)

הדוקטורט באוסטרליה הוא 3-4 שנים, ואכן, אני כבר בשנה הרביעית! מי היה מאמין איך הזמן רץ!

shany55

New member
שרון אולי תוכלי לעזור לי בייעוץ :)

יש לי סיפור יחסית דומה לשלך מבחינת המיקומים (בוסטון- אוסטרליה) עניין הוא שאני רוצה ללמוד תואר שני באונ' באזור הבוסון אבל יש לי עוד קרוב לשנתיים ובינתיים רציתי לשפר את האנגלית שלי על מנת להצליח ב-TOEFL. חיפשתי קורסי אנגלית במדינות לדוברי האנגלית וראיתי שיש אפשרות ללמוד יותר מחצי שנה ולקבל ויזת סטודנט שמאפשרת לעבוד תוך כדי הלימודים. האם זה נכון אולי את מכירה? מצד שני אמרו לי בפורום של אוסטרליה שהאנגלית הינה שונה מהאמריקאית אם אני מתכננת ללמוד באמריקה, האם זה כל כך משתנה? איך את הצלחת ללמוד את הלימודים המתקדמים לאחר הלימודים בבוסטון?

sharonr5

New member
אין הבדל

לא ממש הבנתי את הסיפור, אבל מבחינת האנגלית, הכל אותו הדבר. אז באוסטרליה יגידו cheers כל מילה שניה, ובארה"ב awesome, אבל אנגלית זה אנגלית... אני נשואה לסקוטי, ולמדתי גם בבוסטון וגם באוסטרליה, ולא הייתי צריכה ללמוד שפה חדשה כל פעם :)
המנחה שלי אמריקאי במקור, יש במחלקה אנשים מכל העולם, ואנגלית זו אנגלית. קצת מצחיק לשמוע שאמרו לך שזו אנגלית שונה... סלנג שונה כן, אבל אנגלית, בשביל TOEFL? לא רואה הבדל.

Boston Guy

New member
חייבים לראות בעיניים

מכיוון שאת כותבת שגרת באזורינו בעבר, את מודעת לכך שחלק מהבתים כאן נבנו בשנת תרפפ"ו ולפעמים המצב שלהם הוא בהתאם - בעיקר אם הם דירות שהיו מושכרות במשך דורות רבים לסטודנטים.

כמו כן, אתם צריכים להחליט אם יהיה לכם נעים לחיות בשכונה \ רחוב \ בניין הספציפי.
למשל - כל אזור תחנת הרכבת של אלוויף מוקף בנייני דירות רבי קומות להשכרה וקומפלקסים. אני עובר שם בערך פעמיים ביום ברכיבת האופניים שלי לעבודה - וממה שאני רואה נדמה ש 99% מהדיירים שם הם מהגרים הודים ופקיסטנים - הרחובות נראים קצת כמו הקאסבה בלאהור...

אכן, התמונות בקרייג'ס ליסט לא תמיד עוזרות - ולעיתים קרובות הן בפירוש מטעות.

sharonr5

New member
אין לי ספק שצריך לראות

ואני אכן מודעת לזה שיש הרבה חורים, ואזורים שאני לא ארצה לגור בהם. כמו שאמרתי, אני די גרתי במעונות כל השנים, על האוניברסיטה, כך שאני לא כ"כ מכירה את השכונות עדיין.
בגלל זה אני שואלת, האם יש לי מצב בכלל למצוא משהו סביר בשכונה שארצה לגור בה בין אמ אי טי לאלוויף מתחת ל-2000, או שאשכח מיזה ואחפש יותר רחוק? (נגיד קווינסי, בריינטרי וכדומה...).
אין לי הרבה זמן לבזבז ולראות כל מקום, אז אני רק צריכה כיוון... לדעת אם בכלל לראות מקומות באיזור או שלשכוח מיזה.

Boston Guy

New member
את מדברת על 1BR או 2BR ?

לגבי "כמה זמן זה ייקח" - זה עניין טהור של מזל - ושל מועד ההגעה שלכם לארה"ב.
עכשיו זה זמן מחורבן למצוא דירות - זו לא ממש עונת מעברי דירות, השוק מת ונוסף לכל זה אנחנו נכנסים לחורף. השלולית בכניסה לחנייה שלי שוב מכוסה בקרח בבוקר כשיוצאים מהבית.
יש משפחה של מכרים שלי שהגיעה לפני שבועיים לאזור ומחפשים דירה - והם כבר בייאוש טוטאלי. הם כבר שכחו לגמרי מה"מסגרת התקציבית" שהם רצו לעמוד בה - ובכל זאת לא מוצאים שום דבר שמתאים להם מבחינת המיקום ומצב הנכס.

אם את מחפשת 1BR - עם קצת מזל תוכלי למצוא משהו סביר (לסטודנט) באזור סביר (לסטודנט) בפחות מ 2,000$ לחודש.
2BR - לזה כבר צריך הרבה יותר מזל.

sharonr5

New member
באסה, תודה על התגובה!

אני אכן מחפשת 2BR. ובגלל שאני נשואה לפוסט-דוקטורנט (שזה יהיה הפוסט השני שלו), ולי יש רק עוד שנה לדוקטורט (והחוזה של בעלי לשלוש שנים), אנחנו כבר ממש לא מחפשים דירת "סטודנטים".

תודה על התגובה, כנראה שנצטרך לחפש יותר רחוק... :(
איזה מחירים מטורפים בבוסטון... ואנחנו חשבנו שאוסטרליה יקרה...

אנחנו מגיעים באמצע מרץ, מקווה שהשוק יתעורר קצת!

גברת בץ

New member
היי

ל-2BR זה נראה לי ממש לא טריויאלי באזור שאת רוצה. אולי קרוב יותר לאיילווייף.
אתם זכאים למגורים של הרוורד? אם כן לדעתי יש דירות באזור ה-2000 בהולדן גרין. מצד שני, מנסיוננו במרץ יהיה קשה למצוא דירות פנויות דרך האוניברסיטה.

נראה לי שסביר שתצטרכו להתפשר על הגודל, המחיר או המיקום.

sharonr5

New member
אז כמה?

אנחנו לא זכאים להרוארד, באיזה מחיר כן אפשר למצוא משהו סביר? 2500? או שמדובר על הפרש הרבה יותר גדול מיזה? אם זה כמה מאות דולרים ניראה לי שנעדיף.
אני חושבת שזה יהיה איכות חיים אחרת לגור בפרבר מאשר בקיימברידג, ואנחנו כן נעדיף להתפשר כספית בשביל זה.

Sonic hedgehog

New member
פוסט אצלינו במעבדה בימים עברו

קבל דיור מוזל בגלל היותו משתכר מתחת רף מסויים, בבניין חדש בקימברידג'. אם אתם על מלגת פוסט וסטודנט יתכן ואתם עדיין עניים מספיק. את יכולה לנסות לבדוק לגבי אופציות כאלו ואני גם יכולה לנסות לשאול אותו לגבי הבניין שלו בעבר (זה כן היה הליכה של בערך 10 דקות מהT(

sharonr5

New member
זה יהיה מעולה!

אין לי ספק שאנחנו נהייה עניים (בעיקר אחרי החיים היפים באוסטרליה!). אם תוכל לשמוע ממנו את הפרטים זה יהיה מצויין. מקווה שזה תקף ללא אמריקאים...

המלגה שלי היא אוסטרלית שתגיע לבנק באוסטרליה, כך שמבחינת ארה"ב אנחנו רק על משכורת פוסט אחת.

תודה!

Sonic hedgehog

New member
האמת שהוא היה אוסטרלי

הוא בדיוק חזר לאוסטרליה נראה אם אצליח להשיג אותו

גברת בץ

New member
אנחנו משלמים 2350

על דירה עם שני חדרי שינה, מרווחת יחסית לאזור. בניין ישן אבל שירותים ומטבח משופצים. בערך 10 דקות הליכה מהרוורד סקוור.

sharonr5

New member
נשמע מעולה!

יופי, אז אפשר למצוא דברים אם מעלים את התקציב בקצת. מצויין, פחות דואגת עכשיו :)

תודה!

BigMatilda

New member
שרון!!!! יו אני בשוק שאת כבר מסיימת...

ד"א אני מבינה מההודעה שהתחתנת. זה עם הסקוטי/אירי שפגשנו בליל הסדר?? מזל טוב!!!!
לא אמרת איזה גודל דירה אתם מחפשים, וזה די משפיע על המחיר... הדירה שלנו היתה מקסימה, שני חד"ש, משהו כמו 1200 סקוור פיט, ליד פורטר סקוור, ולדעתי לוקחים עליה היום משהו כמו 2700. כך שסביר להניח שמשהו יותר קטן באותו איזור יעלה סביב ה-2000.
ד"א בגלל שיש לכם קצץ לחץ זמן (לא המון, אנחנו מצאנו דירה תוך שבוע וחצי) אז שווה בהחלט להיעזר בסוכנות תיווך. השכר-תיווך של חודש שכ"ד יוצא מאד משתלם אם מוצאים משהו שמחזיק זמן ולא צריך לעבור שוב אחרי שנה.
ובכל אופן -- ברוכים השבים!

למעלה