מגורים באית'קה - קורנל

מגורים באית'קה - קורנל

שלום לכולם, חדשה בפורום. קבלתי הצעה ללמד בקורנל לסמסטר ומחפשת מידע על מגורים באית'קה. אשמח לשמוע ממישהו שמכיר את הסביבה או יכול לקשר אותי למישהו כזה, האם זה ריאלי לעבור עם משפחה לסמסטר אחד? בעיקר אשמח לשמוע על הקהילה בקורנל, על אפשרויות מגורים, רכב ומסגרות לילדים (כולל שמות של המסגרות) וגם להמשיך את השיחה בפרטי או במייל עם מי שמכיר את האיזור.
תודה!

Boston Guy

New member
הכל ריאלי - אם מוכנים להוציא על זה הרבה כסף

או - לחילופין - לחיות כמו בדואים.
יש לך מספר אתגרים:
1. את צריכה מקום מגורים ולא יכולה להתחייב על חוזה לשנה. זה כבר בעייתי.
2. את מצפה למצוא "מסגרות לילדים" (לא כתבת כמה ובאילו גילאים) - גם זה לפחות
משנת לימוד. גם זה לא ממש טריוויאלי.
3. אני לא יודע מהיכן אתם מגיעים (ישראל או מקום אחר) ומה שפת הדיבור אצלכם
בבית - אבל את מצפה שהילדים שלך יכנסו למסגרת חינוך במקום שהם לא
מכירים, בכיתות שבהן הם לא מכירים אף אחד, בשפה האנגלית - ולהצליח
להשתלב במסגרת ולהתנתק מהמסגרת תוך 5 חדשים.

d a p h n a

New member
אתה מדבר כאילו זה משהו חריג. זה דבר די נפוץ באקדמיה.

לפחות פעמיים בחיים שלי נסענו כמשפחה לסמסטר לארה"ב. בכל המקרים לא היתה שום בעיה למצוא דיור (שוכרים דירה ממרצה אחר שנסע לשבתון של סמסטר. יש לזה אפילו אתרים יעודיים כמו sabbatical homes). לא היתה שום בעיה למצוא מסגרות לשלוש ילדות שנעו בגילאים בין 3-15. בכל המקרים הגענו עם ילדה אחת שלא ידעה מילה אנגלית כשהגיעה, ובכל המקרים זה הסתדר.
&nbsp
האם זה לא היה קצת מבאס לעזוב את הארץ לכמה חודשים ואז לחזור באמצע השנה? היה קצת מבאס. אבל זה לא היה קשה באיזו רמה משתקת.
&nbsp
מבחינת מחיר כלכלי, אכן סביר להניח שיהיה כזה, וצריך לשקול אם הוא כדאי או לא. אבל לגבי הלוגיסטיקה, להכל אפשר למצוא פתרונות סבירים.

מה שאת מספרת מרגיע אותי

ההתלבטות הגדולה היא באמת האם לשלוח את הילדות למסגרות לתקופה קצרה או שעדיף להן להיות בבית עם אבא (וגם לזה יש חסרונות רבים, בין היתר חוסר היכולת שלו לעבוד, חוסר בחברה של ילדים בגילן וכו).

Philip Jr

New member
אני עם דפנה בגדול

אבל לגבי יכולתו של בעלך לעבוד - קודם כל זה תלוי בסטטוס ההגירתי שלכם, ולא בטוח שיהיה לו אישור לעבוד, מה מצבכם בעניין הזה? שנית, זה ממש לא טריוויאלי למצוא עבודה מקומית לטווח קצר, אז אני מניח שכוונתך שימשיך לעבוד על דברים מישראל?

Philip Jr

New member
השאלה היא גם מה יהיה חוקי

אם אתם (או ספציפית הוא) לא אזרחים אמריקאיים / מחזיקי GC, אזי שהוא יצטרך להוציא אישור עבודה, וזה יכול לקחת כמה שבועות עד שלושה חודשים. בזמן הזה, *אסור* יהיה לבעלך לעבוד על אדמת ארה״ב, גם אם העבודה עצמה היא על פרויקטים מישראל.

אלה הם באמת הקשיים וההתלבטות

אבל לפני הכל אני חושבת שאני צריכה מידע ספציפי למקום, לאפשרויות ועד כמה הוא ערוך להתמודד עם מגורים לצרכי שבתון/ חצי שבתון.

למעלה