מגורים באזור טוקיו

semuelf

New member
מגורים באזור טוקיו

שלום לכם. אני אהיה ביפן מה-19 ביולי, ומתכנן להיות בטוקיו עד ה-8 לאוגוסט. יש לכם המלצה על מקומות לינה? (אני אוכל כשר, ככה שאני צריך גישה למטבח להכין את האוכל שלי בעצמי, כנראה) כמובן שאני מעדיף לשלם כמה שפחות ולקבל תנאי מחיה סבירים. ועוד, יש לכם פעילויות שאפשר לעשות בטוקיו שיכריחו אותי לגמגם כמה שיותר יפנית? - שמואל.

GnomeBubble

New member
בקשר לאוכל כשר

אני מניח שתוכל למצוא אוכל כשר בקהילה היהודית או בבית חב"ד, למרות שזה באמת לא סידור מתאים לכל יום. אז גם תוכל להתפשר על מלון פשוט יותר.

semuelf

New member
זה רק כדי לקנות מצרכים

או אוכל לשבת. ביום יום אני עדיין אצטרך גישה למטבח.

GnomeBubble

New member
אין ארוחות שם?

ברוב המקומות במזרח הרחוק, בדיוק בגלל שקשה למצוא מסעדות כשרות, אפשר לאכול בבית חב"ד, ובדרך כלל זה גם די משתלם מבחינת המחיר, למרות שאני לא יודע איך זה בטוקיו. אני חושב שגם Manty אמרה משהו על מסעדה ישראלית. האוכל שם בטח כשר גם.

semuelf

New member
אפשר למצוא אוכל

אבל לא כל יום אני אלך למסעדה, נכון? לקהילה הישראלית יש מכולת ומסעדת take-away. כמו כן אפשר לשהות שם שבת ולאכול. בבית חב"ד אפשר רק להזמין מנה לשבת. (חמגשית, או משהו כזה) יש מסעדה ישראלית. אבל כל אלה (חוץ מהמכולת, אני מניח) יקפיצו את ההוצאות שלי לשמיים. אני רוצה להביא מחבת, לקנות מצרכים פעמיים בשבוע, ולהכין לעצמי אוכל. לשבת להזמין מנה. (שיהיה שינוי מדי פעם) לא סביר?

GnomeBubble

New member
אפשרי כמובן

אבל אני לא בטוח שתצליח למצוא חדר זול עם מטבח. ובקשר להזדמנות טובה לדבר עם יפנים (שכחתי לענות לך על זה), אני חושב שכל הזדמנות טובה. כשאתה בא לקנות משהו או לבקש שירות מסויים תמיד תנסה לפנות ביפנית ולא באנגלית - גם אם בצד השני יודעים אנגלית (ולמזלך(?) הם לא תמיד ידעו). וכל פעם שאתה רואה יפני ברחוב תקפוץ עליו ותאמר: 私は少年です!これは鉛筆です! ותחכה לתגובה המדהימה.

tals56

New member
אני לא חושב שיפני לא ידע מה זה עיפר

עיפרון. ומה תהיה התגובה?אני סקרן

semuelf

New member
אני צעיר! זה עיפרון!

אם מישהו היה קופץ עלי ואומר "אני צעיר! זה עיפרון!" הייתי נשפך על הרצפה מצחוק. והחדר לא צריך להיות כולל מטבח. פשוט שיתנו לי להכנס למטבח שלהם ולטגן משהו על הכיריים. ופינה פיצפונת במקרר לאכסן שניים-שלושה דברים. זה הכל.

semuelf

New member
כן אבל

לפי המילון האינטרנטי שאני משתמש: 少年 【しょうねん】 (n) boys; juveniles ומכיוון שהוא רואה שאני בן, אז תרגמתי את זה ל"צעיר". אגב הקאנג'ים הם מעט-שנים. זה גם כיוון אותי לכיוון הצעירות. להבדיל, למשל, מ-otoko, שאת זה הייתי מתרגם ילד.

GnomeBubble

New member
זה נאמר בפראפרזה דרך אגב

על המימרה היפנית המפורסמת: I am a boy! This is a pen! (בכוונה החלפתי עט בעיפרון)

semuelf

New member
הזכרת לי משהו

אתה מתכוון ללימודי אנגלית שלהם? אם כן אז קבל קמיקס... (שייך ל-Japan Times Online)

lir67

New member
בבקשה תסביר לי

מה האימרה הזו עם העפרון? פשוט ראיתי את זה בקליפ ההורס הבא (לראות עד הסוף) http://www.yourdailymedia.com/media/1138957422

furrball

New member
shounen

נער,ילד,בחור צעיר... XD KOJIEN 少年法およびその関係法令では満20歳に満たない者。児童福祉法では小学校就学から満18歳までの者をいう SANSEIDO 年の若い男子。普通,七,八歳から,一五,六歳ぐらいまで。少年法では二〇歳未満,児童福祉法では,小学校就学から満一八歳までの男子と女子

GnomeBubble

New member
שונן זה מישהו שיש לו מעט שנים

פירוש מילולי זה תמיד הכי טוב.

lir67

New member
יש

כשהייתי ביפן (באוסאקה, אבל נראה לי שזה בכל מקום) ניגשתי למשרד התיירות המקומי ונרשמתי לתוכנית בית פתוח. תוך יום-יומיים מתקשרים אליך ומארגנים לך ערב נחמד בבית יפני. זוג זקנים חביב קיבל את פני וזו הייתה אחת החוייות המקסימות. בטוח שתוכל לתרגל עליהם יפנית. ואל תשכח להביא מתנה קטנה כשאתה מגיע..

semuelf

New member
נרשם

אני פתוח לעוד רעיונות. ומקומות לינה מומלצים.

GnomeBubble

New member
זאת חוויה מעולה

אבל נסה להסביר להם מראש על כל המשמעויות של הכשרות ועל זה שתצטרך לבשל לעצמך. אם המארחים שלך לא יקבלו הסבר מתאים הם מאוד יעלבו מזה שאתה לא מוכן לאכול מן האוכל שהם מכינים בשבילך. כדאי לך לודא פעם עם המשרד שמארגן את זה שהמשפחה המארחת תקבל הסבר

למעלה