מגה קוד:

• פותח הנושא Vtach
  • פורסם בתאריך
הלו-אנשים!!! שכחתם פרט חשוב!

היה לו דופק נורמאלי וצר לי לבשר לכם לבנאדם בהיפו או היפר יהיה דופק מהיר מה גם שבהיפרגליקמיה הוא בדרך כלל יהיה רעב וצמא ולא להיפך כמו בסיפור מקרה הזה... וגם בהיפרגליקמיה איבוד ההכרה הוא יותר איטי במידה וידוע לנו על חולה סכרת כן נותנים דבש מתחת ללשון כי החוסר הכרה יהיה רקע היפו בדרך כלל וגם אם לא אנחנו לא יודעים עד שלא בודקים סוכר... פרט אחרון... מדובר על פעילות גופנית רבה... כלומר יש הרבה אינסולין והתאים משתמשים באנרגיה... הרבה סוכר... כלומר אין הרבה סוכר בדם זתומרת מצב של היפוגליקמיה... לא תואם לנו את הכל... מעבר לזה במקרה של סכרת בניגוד למחלות אחרות זה כן מחלה שיודעים עליה במשפחה כיוון שהסכנות שלה יותר מידי גדולות...

amitzahavi

New member
........

בו נגיד, החולה התעלף. אי אפשר לספר לך כול כך קצת דברים. בשביל איבחון נכון צריכים פרטים (כמו בחשבון, הוכחות). אי אפשר סתם לקבוע מחשש שהטיפול יהיה לא יעיל. צריכים רקע. חיבים רקע ופרטים. למשל אני הייתי במקרה בו הבן אדם התעלף. אז הולכים, שועלים את אישתו אם יש לו רקע של בעיות רפואיות והיא עומרת שכן ושהיה לו עבר של בעיות לב ואז אפשר לאזור לבן אדם יותר טוב.

amitzahavi

New member
Vtach

ההסבר של חן הוא אחלה והוא הטוב ביותר אני חושב לשאלה שלך . פשוט אני כתבתי את ההודעה לפני שהיא כתבה את שלה אבל לא שלחתי (אם הייתי רואה אותו אז לא הייתי כותב)...

amitzahavi

New member
חחחחחחחח ../images/Emo6.gif

אני חושב שההסבר הטוב ביותר הוא של חן (3 הודעות למאלה או פשוט תכנס ללינק).

ריך עוד פרטים...

לא כל כך מסתדר לי שהוא מחוסר הכרה והל.ד ודופק נורמאליים כי אם הוא מחוסר הכרה הל.ד צריך להיות או גבוה או נמוך לא? תנאים קיצוניין הרי גורמים לחוסר הכרה... מעבר לזה האם זה חוסר הכרה או שמא זה רק syncope? ומה באשר להיסטוריה הרפואית של הבנאדם? האם ידועות מחלות כל שהן? האם הוא בריא בדרך כלל? האם הוא התמוטט?? כמה זמן אחרי הריצה זה קרה? מה הוא עשה יום לפני.... הרבה רקע חסר והנתונים לא מספקים... לכאורה זה נראה כמו התייבשות קיצונית אבל שם ל.ד צריך להיות נמוך והדופק צריך להיות מהיר...

מער

New member
סליחה בילבול שלי !

התכוונתי להיפוגליקמיה! גם אני שמעתי סיפורים מפארמדיקים וחובשים בכירים מה שהם היו עושים זה לתת קצת סוכר בדרך שאמרתי ושוב היפוגליקמיה

v i k u s h

New member
כנראה...

כמות הנוזלים שאיבד היא גבוהה יותר ממה שצרך והגיע למצב של התייבשות, אם המדדים שלו תקינים כדי ורצוי לנסות להעיר אותו על ידי צביטה בשריר הטרפז... שמחה לעזור

תשובה קצת יותר מפורטת

ארבע אפשרויות הגיוניות לפרטים המעטים שנתת: 1. היפוגליקמיה 2. חוסר הכרה על רקע נרקוטיקה 3. בעיה נוירולוגית 4. "חוסר הכרה"- כלומר החולה לא במת מחוסר הכרה. היפוגליקמיה: הגיוני כיוון שהדופק יכול להיו בגדר הנורמה למרות החוסר בסוכר... כבר הסברתי קודם שכיוון שהוא עשה פעילות גופנית מאוד קשה ולא אכל ולא שתה הגוף השתמש בהרבה מן הסוכר ולכן אין לו מספיק סוכר בדם (ראו הודעה קודמת להסבר). חוסר הכרה על רקע נרקוטיקה: יכול להיות כיוון שאין לנו מידע על תרופות ויכול להיות שהמשפחה לא יודעת על שימוש בסמים ויכול להיות שלפני הריצה הבנאדם לקח סמים ממריצים או סמים שונים אחרים. בעיה נוירולוגית: יכול להיות שיש לו בעיה נוירולגית שבמסגרת הטיפול הטרום אישפוזי לא ניתן לקבוע. יכול להיות שגם אותו אדם סתם החליט להתחזות... ואז אפשר לבצע בדיקת הכרה שגרתית או לנסות לפתוחלו את העיניים... במקרה של התנגדות... התייבשות לא יכול להיות במקרה כיוון שצריך התייבשות מאוד קיצונית כדי שהבנאדם יהיה מחוסר הכרה ואז זה מקרה של היפוולמיה ואז גם הדופק והל.ז בהתאם. (ל.ד נמוך דופק מהיר)... אבל עדיין נשאלות השאלות על רקע רפואי של הבנאדם.... מחלות כל שהן? ומה הם המדדים המדוייקים? הדופק והלחץ דם יכולים להיות בגדר הנורמה ועדיין גבוהים או נמוכים מידי לאותו בנאדם... ללא פרטים נוספים התשובה לא תהיה מדוייקת!

Vtach

New member
תשמעי....

אני לא המצאתי את המגה קוד הזה... מישהו נתן לי רשימה של מגה קודים.. וזה היה אחד שלא ידעתי איך לפתור (ז"א מה התשובה המדוייקת..) לי אישית נראה (לפי ההיגיון) שזה היפו´... הוא לא הרגיש טוב ישר אחרי הריצה=> אולי בגלל ירידה של רמת סוכר בדם...

paradan

New member
לא ברור

לא כל שאלה בע"ר זכאית מיד למינוח "מגה-קוד". מה שלי נשמע מאוד מוזר בשאלה (מעבר לזה שהיא דלה מאוד בפרטים שיכולים לכוון לבעיה ספציפית), וזה משהו שכבר נגעו בו טיפה, איך זה שהוא מחוסר הכרה עם עור קר ולח ויחד עם זאת לחץ דם ודופק תקינים? מה שעושה עור לקר ולח משפיע גם על דופק ולחץ דם... נסכם ונאמר "פצוע קשה לא יודעים מה יש לו"...

דני יקירי

כבר כתבתי במספר הודעות שזה לא הגיוני כל כך.... אבל היי.... לך תדע...

paradan

New member
אקונומיקה חביבה

אכן אמרת. הקרדיט הוא לך. ואף ציינתי שכבר נגעו בעניין זה בהודעה. אני פשוט חושב ש"לא הגיוני" זה קצת אנדר-סטייטמנט...

תגובה לדן

היי דן וכולם, התגובה שלך נכונה אך יש לי תוספת קטנה. נכונה כיוון שאם זה מבחן, אסור שהנתונים יהיו מטעים (אבל אצלנו במבחנים למשל לא שמעו על זה...
) לא מדויק כי בחיים רוב החולים פשוט "לא קוראים את הספר" כמו שאומרים... ביי אלי

paradan

New member
המחלה אומנם לא קראה את הטקסטבוק

אמרה מאוד נפוצה במחוזותינו. אבל, לדעתי לא זה המקרה כאן...

למעלה