מגדל תוכונים חדש.

פ123

New member
מגדל תוכונים חדש.

בניתי כלוב מפרופילי מתכת מלבניים ורשת (מידות הכלוב1.45/1.00/0.80 בקרוב אעלה תמונה). אני מעוניין להכין את הכל לפנישאני מביא את החבר'ה לביתם החדש. שאלותי: 1.כמה תוכונים כדי להכניס לכלוב במידות הנ"ל? 2.כלי אוכל: האם די בקערית שתהיה מונחת על קרקעית הכלוב? 3.תאי הטלה: האם ניתן לבנות את תאי ההטלה כך שיהיו תלויים מחוץ לכלוב ודופן אחורית מפרספקס שקוף לצפייה? 4.מהו קוטר המוט עליו נחים התוכים? (לדוגמא מקל מטאטא הוא עבה או דק יתר על המידה). המון תודה מראש ואני משוכנע שתהינה לי שאלות נוספות.

liranelkayam

New member
מזל טוב... והתשובות

אין לי מושג מה כמות התוכונים, זה יענו לך אחרים(או אחרות
) אכן דיי בקערה או שתיים שיהיו מונחות בתחתית הכלוב, בתנאי שהם גדולות, ותבדוק הרבה(בעיקר בהתחלה) אם נשאר מספיק אוכל לכולם. את התא הטלה ניתן לבנות מפרספקס, לא נראה לי שזה מפריע להם מכיוון וראיתי כבר תא הטלה ש"קיר" אחד שלו מפרספקס והתוכונים הטילו בתוכו בלי בעייה(תוכונים בחנות חיות בעיר שלנו) קוטר המוט יותר דק ממטאטא כדי שיוכלו להיאחז בו, בערך חצי מהקוטר. לירן

על איזה תוכים חשבת...?

מידות הכלוב יכולות למשל להתאים (בערך) לזוג דררות, אבל אם תחליט על תוכים קטנים יותר, תוכל לגדל יותר מזוג אחד. בקשר לכלי האוכל, כל המרבה הרי זה משובח, בתנאי שהמזון באמת משובח... לדעתי לא כדאי לשנות את תאי ההטלה, בעקרון בכל תא הטלה יש אפשרות לפתוח את החלק העליון/צדדי ולהציץ פנימה. דופן שקופה יכולה להפריע לדגירה. קוטר המוט קשור בגודל כף הרגל של התוכי. ענפי אקליפטוס בקטרים יוכלו להתאים. בהצלחה

פ123

New member
אני חשבתי על תוכונים...

בחנות שביקרתי (ודווקא נשמעה אמינה נקייה ומסודרת) הוא דיבר על חמישה!!! זוגות תוכונים. האם הוא הגזים?!

למעלה