ממש צמוד למפעל עלית ממזרח פינו חניון גדול מאוד בכוונה להקים עליו מגדלי מגורים. פינו את השטח כבר לפני שנה לדעתי, חפרו את הבור, והציבו שלט (שכחתי את שמם של המגדלים) אך כמובן שאין התחלת בנייה. לפחות לא התחילו לבנות והפסיקו באמצע - גם זה משהו.
את המבנה הצהוב שהפך לאחד מסמלי העיר, ישמרו ויהפכו למוזיאון, הוא בנוי בצורה יחודית- בהוהאוס. רק את המבנים הנוספים, המשעממים והמתפוררים יהרסו לטובת פארק ירוק רחב ידיים.
ה היא פשוט הרבה יותר מדוייקת ומצויירת מזווית אחרת גם אני מחכה שיבנה - המגדל הזה יחד עם מגדלי אמד או משהו כזה ירחיב את הבורסה באופן מרשים לדעתי עכשיו מי היה התינוק שהתכווח ועשה רוח שזה יהיה מגדל זהה לשער העיר בצורתו תוך כדי שהוא טוען שהוא מבין ויודע ומומחה? - לא נורא, העיקר שהוא לא זהה, מה יתן הרבה יותר צורה לכל האיזור!
אם היו בונים עוד מגדל זהה לחלוטין לשער העיר זה היה מיותר, לא יפה וממעיט מערכו של שער העיר. התכנון של מגדל עלית החדש (אם באמת יבנה, וכך אני מאד מקווה) יהווה השלמה לשער העיר והם יהיו כיחידה אחת ולא סתם כמגדל שבנו פעמים. אני חושב שמי שתכנן את מגדל עלית עשה זאת בתחכום רב בכדי שיהווה כיחידה אחת עם שער העיר ונראה שאם זה יבנה לעולם לא נבין איך פעם שער העיר עמד שם לבדו...
אני לא רואה כמעט שום דמיון בין האילוסטרציה הקודמת לחדשה. באילוסטרציה הקודמת היא של מגדל משולש בקווים ישרים ולפי דעתי הוא הרבה יותר משעמם. התכנון החדש מראה מגדל ששונה כמעט מכל זווית וגם הוא הרבה יותר עגול. הדמיון היחיד שאולי אפשר לראות זה שמכוון צפון של התכנון החדש החלק התחתון שונה מהחלק העליון וכך גם בתכנון הקודם. אני ספק אם אותו ארכיטקט תכנן את שתי האפשרויות ואם כן, אז התכנון החדש נועד בכדי שיהיה דומה יחסית למגדל שער העיר בניגוד לתכנון הקודם שהווה יחידה בפני עצמה.