מגדל הפיקוח החדש

davidfainshtein

Member
מנהל
מגדל הפיקוח החדש

כפי שחלקכם אולי ראה כבר בפורום תח"צ, יצא לנו לבקר לפני כשבועיים במגדל החדש במסגרת תיעוד פרויקטי התשתיות שלנו.
את החלק ההנדסי אשאיר בפורום 394 - הוא נועד בעיקר לאנשים רחוקים מעולם התעופה. בשרשור הזה אתמקד יותר בתמונות. תמונות רבות מפנים המגדל צונזרו לצערי ע"י רש"ת, אז נסתפק במה שיש.

davidfainshtein

Member
מנהל
==1==

גובה המגדל יותר מכפול מהמגדל הקודם. יש בו 21 מפלסים בסה"כ וזה חתיכת מבנה הייטקי מרתק!

הַבֵּט שָׁמַיִם וּרְאֵה וְשׁוּר שְׁחָקִים גָּבְהוּ מִמֶּךָּ.
(איוב ל"ה, פסוק ה')
אני מבין שרצו למצוא ציטוט מתאים מהתנ"ך אבל מספר איוב דווקא?...

davidfainshtein

Member
מנהל
==2==

הרמה הטכנולוגית של המגדל מפעימה!

ניתנה תשומת לב דקדקנית ביותר לנוחות עבודתם של הפקחים. אחת הבעיות הגדולות של פקחי מגדל היא סינוור השמש ביום והשתקפות תאורת הפנים מהזכוכית בלילה.
במגדל הותקנו מערכות מיסוך, תאורה וזכוכיות ייחודיות המונעות תופעות אלו.
כל מערכות התאורה, התריסים ויתר הגאדג'טים בנויים במודל של בית חכם ונשלטים מ-iPad בתוך סוכת המגדל.
עמדות העבודה של הפקחים - השולחנות והמסכים ניתנים לכיוונון ע"י לחיצת כפתור.

davidfainshtein

Member
מנהל
==3==

בתיקרת המגדל מותקן סולם רובוטי הניתן להורדה בלחיצת כפתור לצורך גישה לציוד השידור שבגג המבנה.

davidfainshtein

Member
מנהל
==4==

החלונות צריכים להיות נקיים. בדיוק בשביל זה יושבת במרפסת המקיפה את הסוכה מכונת שטיפה משוכללת לשטיפת החלונות!

davidfainshtein

Member
מנהל
==5==

מסביב לסוכה משתרעת מרפסת היקפית רחבת ידיים.
בוא נאמר זאת כך, הסיור היה ביום שישי והייתי מוכן לגמרי "להישכך" במרפסת הזאת למשך השבת...
הנוף משם פשוט מהמם!

Sephiroth

Member
נראה לי שזאת אחלה תמונת קאבר לפורום!

רק צריך להתאים אותה למימדים הרצויים

davidfainshtein

Member
מנהל
==10==

הפקחים כבר מתאמנים על העמדות החדשות. רשמית המגדל הפך כבר למגדל המשני, עד להפיכתו למבצעי. את תואר המגדל המשני, איבד לנצח המגדלון על גג T1.

davidfainshtein

Member
מנהל
תודות

ראשית, התודה הגדולה מגיעה לאריק הקטר, מנהל הפרויקט מטעם מחלקת ההנדסה של רש"ת. אריק הקדיש לנו בוקר שלם, נתן לנו להסתובב בכל המפלסים היותר מעניינים שיש למגדל להציע (ויש 18 כאלה) והתלה כאדם מקצוען ובעיקר - רואים בעיניים שלו שהוא מאוהב בבייבי שלו. מרגישים שבשבילו זה לא סתם "עוד עבודה". אז תודה על הכל!

ברצוני להודות גם למהנדס הראשי של הרשות, משה עזריה, לסמנכ"ל הנדסה, רפי אלבז - שניהם היו שותפים פעילים מאוד בפרויקט הקמת המגדל החדש.

תודה מיוחדת אני חב לאפי גבאי, פקח טיסה בכיר בעל וותק של 19 שנה שהדריך אותנו בפן הטכני של עבודת המגדל.

לסיום, התודה נתונה לשלומית עופר מחטיבת מבצעים וסמנכ"ל מבצעים אודי ברעוז שסייעו בתיאום הסיור.

WarDog

New member
אך, איזה נוף

תודה על התמונות, נשאר לקוות שהמגדל יכנס מהר לשימוש מלא.

mares

New member
תודה, קצת שיפוץ והתאמות

קצת עיצוב אישי ואני יכול לדמיין את הסלון משקיף על המסלולים..

pilot101

New member
2 שאלות

- מתי המגדל מתוכנן להכנס לפעולה?
- הבנתי שבקרת approach ו-TMA נשארות במגדל הנוכחי. מישהו יודע לפרט על הסיבות לכך והאם זה יהיה מצב זמני בלבד?

davidfainshtein

Member
מנהל
תשובות

1. המגדל אמור להפוך למבצעי באוקטובר.
2. אכן, חדר המכ"ם נשאר במגדל הישן - הסיבה:
.

במגדל החדש יש, כמובן, מפלסים ריקים המוכנים למעבר אבל כרגע הוחלט לחסוך.
אני יכול רק לציין שהפקחים, כמובן די לא מרוצים מהענין.

meltamir

New member
מה יהא בגורלו של מגדל רמון?

האם ימשיך לעבוד כרגיל למרות התצפית הטובה שיש למגדל החדש על כל השרוולים?
האם הינך יודע מדוע לא בנו את המגדל בצד המזרחי של הטרמינל (ליד זרוע E), מכיוון שמקום זה (קצת) יותר קרוב למסלול הנחיתה החדש -21?
&nbsp
תודה רבה על כל התמונות המדהימות וההסברים המרתקים

davidfainshtein

Member
מנהל
תשובה

מגדל רמון ישאר לשמש כמגדל התיאום. אין סיבה להעמיס על המגדל החדש את כל הביורוקרטיה והלוגיסטיקה של מגדל רמון.

ולמה לא בנו? לא יודע. עשו המון סימולציות וחישובים של מיקום וגובה מגדל אופטימליים וזה מה שהוחלט.

למעלה