מגדל בבל המודרני....

מגדל בבל המודרני....

שיחה בין נכד לסבא שלו... פורסם היום בעיתון "הצופה" נכד: היי סבא: שלום נכד:כיף? סבא:מה? נכד:מה שלומך? סבא:אה, תודה, ואתה? נכד:אחלה. סבא:מה? נכד:סבבה. סבא:אני שואל מה שלומך. נכד:עניתי מצוין. סבא:לא הבנתי. מה עם הלימודים? נכד:עשר. סבא:מצוין, זה הציון הכי שאפשר לקבל? נכד:זה לא הציון, הלימודים עשר. סבא:מתי אתה גומר? נכד:אני מסיים בעוד חודשיים. סבא:ואז, תתחיל לעבוד? נכד:לא, אין עבודה במקצוע. סבא:אז מה תעשה? נכד:סתלבט. סבא:מה? נכד:אתבטל. סבא:וממה תחיה? נכד:אללה כרים. סבא:מה זה, התאסלמת? נכד:לא, זה הביטוי. סבא:איך הדירה שאתה גר בה? נכד:חבל על הזמן. סבא:אתה גר פה רק שתי דקות וכבר חבל לך על הזמן? נכד:לא. זה הביטוי. סבא:ההורים שלך עוזרים קצת? נכד:לא עוזרים למרות שהם כבדים. סבא:שמנים? נכד:לא מלאים בכסף. סבא:אה, טוב. יפה שבאת היום, אין לימודים? נכד:הברזתי. סבא:מה אתה עובד בשרברבות? נכד:לא, זאת אומרת כן. סבא:זה מה שיצא מכל הלימודים שלך, אינסטלטור? נכד:סתם עבדתי עליך. סבא:עלי? בשבילי צריך לעבוד? נכד:לא, זה הביטוי. אני לא עובד בכלל עוד מעט אתחיל לחתום אבטלה. בשביל מה לעבוד? מקבלים יותר כסף ממענק אבטלה. סבא:בזמני היו עובדים. לא קיבלנו מענק אבטלה. נכד:מה יצא לך מזה? אכלת אותה. סבא:עוד לא אכלתי היום, על מה אתה מדבר?

shiroosh999

New member
זה לא עצוב...

זה מצחיק, אלה ביטויים של היום יום, זה קורה לא רק אצלנו, אלא בכל שפה, היום העברית אולי רדודה יותר. אז היא הייתה גבוהה יותר ולא מובנת, לנו. זה תהליך שכל שפה עוברת, לדעתי.

אני אמרתי שזה עצוב??

אני אפילו רשמתי חחח..

Dark faith

New member
יאפ יאפ מסכימה בהחלט../images/Emo45.gif

אני מעדיפה את העיברית הזאתי- הקלה והקלילה הזאתי על פני העיברית הכבדה של פעם...

למעלה