מגדלנה

טינטיןS

New member
מגדלנה

היינו שלוש. בעלת השמחה(אני) ושתי מלאכיות אחת מומחית ואחת זורמת. חמישי בערב. חדר הארועים מלא, ומעבר לזה מסעדה 2/3 ריקה אך עם זרימת שולחנות לאורך כל הערב.(המסעדה מאד גדולה). מיד כשהתישבנו קיבלנו מזיגת מים מקנקן. כשביקשתי לקבל קומקום לשולחן נתקלתי באמירה התמוהה- "זה בעייתי" . ??? אבל הבטיחו למלא כל הזמן מים ומודה שב95% מהזמן הם עמדו בהבטחתם. (ומה אם המקום היה מלא?) , מוזיקת רקע- לטעמי מעצבנת.
הזמנו: לחם הבית (16), מגיעים מקלות לחם רכים ומאין פיתה תפוחה ודקיקה, טרי טרי ברור שנאפה במקום. הלחם מלווה בשמ"ז+טיפת בלסמי, קרם חצילים ונדמה לי עגבניות טריות מרוסקות. ח"ח לפתיחה ולריכוך אנטי קנקן המים.
קובה צמחוני (45)לזורמת, 2-3 יחידות. היה קריספי מבחוץ ורך, עשיר מבפנים. מעבר לזה מודה שלא זוכרת פרטים, אבל היא מאדדד נהנתה. סוג'וק (48)(נקניקיית טלה), על מצע כרוב , 2 יחידות. הנקניקיות היו עסיסיות, עם ליויית חריפות עדינדינה עד לא מורגשת, שוב מנה טובה שנבלסה בהנאה צרופה. עבורי, מוח טלה (52) , מנה קטנה!! למחירה אך מ-צ-ו-י-נ-ת. ביקשתי פלפל חריף, וקיבלתי פנכה מאד מושקעת של פלפל חריף חתוך עם רוטב כלשהו, אין ספק שכל הכבוד למעט בעיה קטנה, הפלפל לא היה חריף ב-כ-ל-ל..
עיקריות: אנטריקוט (128)לזורמת, מנה של 300 גרם.נאכל בהנאה רבה מאד. הסטייק הגיע עם רוטב פלפלת בלתי רגיל! שלבקשתנו קיבלנו עוד 2 קעריות תוספת ממנו.למומחית -צלעות טלה (135), 3 צלעות דשנות ומצוינות. ועבורי- דג דניס שלם בתנור(115) שצוין שבא עם פלפלים חריפים וכוסברה. בפועל מוטיב הלא חריף בכלל ,המשיך גם פה וגם את הכוסברה לא הרגשתי, למרות שראיתי עשבייה ירוקה על הדג. מעבר לזה- מודה שלי הדג נראה כמו מושט, אבל כיון שאינני מהמבינים בתחום לא התווכחתי. הדג היה עשוי כהלכה אך שום דבר מעבר לזה. המנות הגיעו עם ירקות בתנור- סלק, תפו"א, גזר כולם אל דנטה, וטעימים ביותר. עם רוטב הפלפלת בהחלט נשאבו בהנאה .
לקינוח הזמנו כנאפה שהיתה מעולה, (42)גם אם הגיעה מעט פושרת מדי. ותה צמחים נהדר בכוסות שהייתי שמחה לרכוש לי הביתה.
בנוסף 100 ₪ על אלכוהול (שלי בלבד- אם שמחה, אז עד הסוף).
השרות היה מקצועי ויעיל. אני מאלה ששונאת שמסתחבקים איתה ולא צריכה תשומת לב מעבר למה שהתפקיד דורש. אבל משהו ביעילות הזאת היתה מנוכרת. מדי. אפילו החיוכים-אם היו, באו כחלק מהתפקיד וגם בסיום כשהמלצר לקח את החשבון ואמר "היה לי נעים לשרת אתכם" , זה נאמר כשהגב כבר מופנה אלינו וברור שזהו דקלום שנכפה עליו . מאד רציתי לשאול מאיפה רכשו את כוסות התה, מה שבכל מסעדה אחרת היה יוצא בטבעיות (מקסימום לא הייתי מקבלת תשובה), פה לא הרגשתי שאני יכולה לעשות את זה. והאמינו לי , אני לא מהביישנים.
בנוסף , לידנו ישב שולחן (עירני משהו) ,שביקש לדבר עם השף. הוא יצא אליהם ונרשמו מחמאות ודחקות שזו כמובן זכותם. אני מכירה את השף מארועים קודמים, אולם כמובן לא אישית. איכשהו נראה לי שאם כבר אתה עומד ליד שולחן, מין הנימוס להגיד שלום ולשאול אם נהנים , גם אם לא אנחנו קראנו לך. זה רק הוסיף לאוירת הקיפאון שחשתי סביבי.
ובכל זאת, על כוס התה לא חויבתי, וגם לא על תוספת הפלפל החריף או על אקסטרה רוטב הפלפלת וזה לא בהכרח מובן מאליו.
קו תחתון - אוכל ברובו הגדול מצוין. אך יקר!!! (677 לפני טיפ).הישיבה במקום הרבה פחות. אוירה לא מזמינה כמעט בכל פרמטר אפשרי.
נחזור? בפחות מזה אוכל ארוחה מופלאה ב1910 או נהדרת ברוטנברג אהובותי וארגיש את החום המחבק (ולא מתחנחן), שגם הוא חלק מהחוויה.
נחזור? אולי. לא יודעת.
 

inבאלי

New member
מה שכתבת לגבי האווירה בהחלט הגיוני

הרי הנאה מארוחה במסעדה נגזרת מסך מרכיביה, כולל האוירה, ועם ההרגשה האישית שלך אי אפשר להתווכח.
וכמו שכתבת, לא זול בכלל...
תודה על הדיווח.
 

טינטיןS

New member
1910- ארוחת כמהין

בהמשך לחגיגות היווסדות, אתמול היינו ב1910 לארוחה מיוחדת של פטריות כמהין. ספויילר- היה נ-פ-ל-א.
יישבנו על הבאר , המקום האהוב עלי. ברקע מוזיקה איטלקית וצרפתית בווליום הכי נכון-תענוג.
חשוב לי להבהיר, הכמהין לא היו- שמן כמהין, חמאת כמהין וכד' מוצרים שגם לי יש בבית, אלא פטריות אמיתיות שיובאו במיוחד לערב זה (לדעתי מאיטליה) .
התחלנו עם פוקצ'ה , אותה מכינים בתנור מיוחד שיש במסעדה ושביומיום גם מפיק פיצות מצוינות. הפוקצ'ה הגיעה עם מטבל חצילים קרמי, איולי בניחוח כמהין וחמאת עשבים. טריה, דקיקה וקריספית . אבל את כל זה אני כבר מכירה.
לראשונות קפוצ'ינו אפונה ירוקה עם ראגו ערמונים ושעועית לבנה בשילוב כמהין שחורות .הגיע ספל מהביל עם נוזל עדין, קציפתי, אורירי וטעיםםםם. טרטר דג ים ארטישוק קונפי, שאלוט צלוי, קציפת כמהין, עשבים פריכים וחלמון שליו. לא זוכרת איזה דג, אולי אינטיאס. המנה הגאונית ביותר בערב לטעמי. הטרטר הונח על קציפת איקרא , העשבים הפריכים היו עלי תרד.
הדג צרח טריות , וכבר היה פה ויכוח על טרי- אז אני מודיעה קבל עם- טרי. טרי. טרי.המנה הוגשה עם משולשי לחם כפרי שלא נגעתי בו כדי לא למהול את הטעם המופלא הזה ולא במעט .את המנות הראשונות ליווה פרוסקו קאווה מבעבע איטלקי חביב ביותר.
מנת ביניים לבחירה בין שתיים (לקחנו אחת ואחת):ניוקי תפו'א, חמאת מרווה ויין לבן, ברוקולי אורגני וכמהין שחורות לבין לינגוויני כמהין שחורות,3 שרימפס וקרם שמנת פרמזן ותרד טרי. הניוקי- מנה שאני לא נוהגת לקחת במסעדות היה מושלם אבל הלינגוויני , הלינגוויני !היה השיחוק המטורף השני של הארוחה. מנה מושלמת. את מנות הביניים ליווה יין איטלקי לבן- "סקארבצה", יבש במידה ונעים לשתיה.
לעיקרית ניתן לבחור (ושוב לקחנו אחת ואחת) צלעות טלה, ירקות אביב צלויים, דמי גלאס טלה ועשבי בר, קליפות הדרים וכמהין שחורות, שזו המנה היחידה שלא חלקנו. רק אכלתי לו את הירקות. הוא אמר שהצלעות היו נהדרות.(נראו כך) לבין פילה דג ים, (לברק כמדומני)פירה תפו'א ומחית כמהין, קציפת סרטנים ואספרגוס. במילה אחת-טוב. ובשתי מילים-טוב מאד. ובשלוש?- תוסיפו עוד טוב. עם העיקריות קיבלנו יין ברברה 2012 של יקב רמות נפתלי.
לקינוח, שוב לקחנו גם וגם :כנאפה עם תפוחי עץ מקורמלים, גלידת רום וצימוקים וסירופ ורדים או פנקוטה קפה, קרמבל הל ורוטב אספרסו עם טויל שוקולד לבן
את הקינוחים (המעולים תמיד!) של המסעדה, עושה הקונדיטורית , בשמת,שהיא גם אשתו של השף עודד שוורצבארד והיא כמו בעלה מוכשרת ברמות על.
הגענו ב21:00 , יצאנו ב23:45 . היה ערב מדהים. אכלתי בחיי באי אלו מסעדות, אפילו ממושלנות, הערב אתמול ב1910, לא היה מבייש ועומד בכבוד מול מתחרים כבדי משקל ומדליות.
כתבתי ביקורת על 1910 בימיה הראשונים בנובמבר. קצת חטפתי- מילא. מאז אכלתי במסעדה הזו שוב ושוב. מעולם לא נפלתי.
קראתי את הביקורת הקטלנית (בהארץ?) והייתי בשוק. לשמחתי, לא נראה שהביקורת פגעה במסעדה .
אני חושבת ש1910 היא פרח . שילוב של אוכל נהדר, אסתטיות, אוירה, תשוקה והמון אהבה אמיתית ונקייה ממניירות של אנשים טובים ומקצועיים שעושים עבודה נפלאה.נוסיף לזה עיצוב מתוק להפליא, חמימות תרתי משמע וקיבלנו עונג צרוף.
לסיום ההשתפכות אני יוצאת בקריאה נרגשת- הכניסו את הטרטר והלינגוויני לתפריט. (אפשר גם בלי הכמהין).
אהבתיכם.
אופס... 300 לכל הטוב הזה לאדם. VFM - למותר לציין...
 

bob68

New member
על הדיווח

הייתי ב-"מגדלנה" . השורה התחתונה שלך מזכירה את התחושה שלי.
אחזור ? ממש לא בטוח. אולי, בלי נדר .

"1910" מאד מסקרנת. מקווה לבקר בה בעתיד הקרוב.
 
למעלה