מגדלי צמרת

danezeq

Member
מישהו פעם לא הבין את כוונתי

כשדיברתי על הבית כנסת הישן ליד מגדלי צמרת שמסרב להתפנות (או שהוא אפילו אמר לי שאין שם בית כנסת כזה) אז הנה הוא:

kyle

New member
עכשיו הבנתי...

עכשיו הבנתי למה אתמול ראיתי שם מנורה/חנוכייה קטנה.

DerBleistift

New member
עכשיו הבנת?!

ולי אתה אמרת שאת החנוכיה הזו אתה שמת שם!!!
שקרן!

xyz567

New member
מה זאת אומרת מסרב להתפנות?

ולמה בכלל שיתפנה?

asaf2000

New member
תשובה

לפי ההלכה אסור לסתור (להרוס) בין כנסת לפני שבונים אחד אחר במקומו. בבני ברק יש מספר בתי כנסת שרצו לבנות במקומם בתי כנסת ענקיים ומפוארים פי-כמה כמו בית המדרש של ויז'ניץ ושל ברסלב אך לפי ההלכה אסור היה להרוס את בבתי הכנסיות הקטנים שהיו שם לכן בנו את הפרויקטים על גבי בתי הכנסיות הקטנים ואז פתחו חלק מהבנין החדש והרסו את הבתי כנסיות שהיו לכודים בתוכו והמשיכו לבנות.

DerBleistift

New member
כמה מוזר.

במילים אחרות, מרגע הקמת בית כנסת לעולם מקומו לא יועתק למקום אחר?! ואם רוצים לפנות את בית הכנסת הזה צריך לבנות אחר? היכן? יש חוקי רדיוס לדבר הזה? בוא נאמר שאני בונה אחד בחיפה, האם הוא מחפה על זה שאני הורס בת"א?! הלכה מעניינת.

asaf2000

New member
תגובה

מרגע הקמת בית הכנסת מקומו לא יועתק אלא אם כן בנו במקומו בית כנסת אחר או השכירו מקום אחר להתפלל בו, וכמובן שמדובר על בית כנסת לאותו ציבור ואסור להרוס בת"א ולבנות בחיפה במקומו.

DerBleistift

New member
חחח... סיפור מצחיק

יודע מה, תמיד ראית שם את ה"בוטקה" הזה עם החנוכיה עליו, 2 מטרים מתחנת האוטובוס, ומעולם לא נתתי את הדעת על כך שכתוב שזה בית כנסת!
מעולם סברתי שזה איזה משרד לשיווק הפרוייקט או אולי משרד באתר של מנהל העבודה!
באמת מה לעזאזל תקוע שם בית כנסת? אגב, מי שרוצה לקרוא עובדה מאד מעניינת על מגדל הסיטי-קורפ (היום, סיטי-גרופ), בניו-יורק ועל כנסיה בבסיסו, מוזמן לחפש בארכיון הפורום את פינת "הידעת"...

xyz567

New member
מה הסיכוי לרכוש שם דירה?

והתשובה שהסיכוי אפסי, אלא אם אתה יושב עך הר מצלצלים... הדירה הכי יקרה שם עולה כ 5 מיליון דולר!!! צירפתי קישור לכתבה ב YNET על המחירים במגדלים החדשים שמוקמים בת"א.

xyz567

New member
וכבר אמרתי

אלא אם אתה יושב עך הר מצלצלים... ואם כן מה טוב, תזמין אותנו לצפות בנוף מהמרפסת המפוארת שלך...

fireman

New member
כמה שהכתב הזה צודק....

בפסקת הסיום שלו בכתבה.... לגור באזור הכי צפוף בארץ ולקנות בית במחירי הוצאה להורג בשביל לראות את הים כשאפשר לקנות בית עם נוף לים בערים אחרות השוכנות לאורך הים התיכון ולהנות מהנוף הימי ללא הצפיפות והדוחק התל אביבי הטיפוסי. אגב....5 מיליון דולר נשמע לי קצת מוגזם בשביל בית בשטח בנוי של 700 מ"ר גם אם הוא נמצא בקומה 120 ולא בקומה 34. ב5 מיליון דולר אפשר לבנות אחוזה בכפר שמריהו.

למעלה