מגבר לצלחת

shnitznitz

New member
מגבר לצלחת

שלום לכולם, יש לי שכן בבנין שיש לו 2 צלחות, עקרונית לא נראה לי שתהיה לו התנגדות שאני אתחבר אליו, אבל הוא אמר שיש סיכוי שהקליטה תרד, אין לי מושג בנושא הזה, השאלה שלי היא, כמה ממירים אפשר לחבר לצלחת ללא צורך במגבר ואם כם צריך מגבר, כמה אמור לעלות לי מגבר וכמה ממירים יהיה אפשר לחבר בעזרתו ללא איבוד קליטה. תודה מראש.

ג ל ו ב ל

New member
אין צורך במגבר .....

אין צורך במגבר למטרה זו . יש צורך ב LNB עם 2 יציאות הנקרא TWIN , מגבר קו משמש במקרים בהם הכבל הוא ארוך מאד למשל יותר מ 60 מטר ב RG-6 ....

shnitznitz

New member
LNB נוסף

זה אומר שאני צריך לזמן טכנאי שיחליף את הLNB (בהנחה שאני מבין שהLNB הוא הרכיב הקולט של הצלחת) לשתי הצלחות? אין אפשרות לחבר מפצל כלשהו ליציאות של הצלחות הקיימות? תודה מראש

geostant

New member
זה בסך הכל 2 ברגים

אתה לא צריך טכנאי בשביל זה מה שכן אתה צריך להקפיד לכיוון את יציאות ה-LNB (מחברי ה-F) שיהיו באותו כיוון כמו היציאות של הקיים. ותזדקק לסלילת כבל RF נוסף מהגג לדירה שלך

shnitznitz

New member
המשך שאלה

כמו שהבנת כל עיניין הציוד הלוויני הוא מאוד חדש בשבילי ואני עדיין לא מבין את הכל. אם אני אפצל את הכבל RF שיוצא מהצלחת עם מפצל זה לא יתן לי אותה תוצאה? שוב תודה

geostant

New member
אתה לא יכול סתם ככה לפצל אותו

עובר מתח בכבל הנ"ל ואם כל משתמש (אתה והשכן) תתנו מתחים שונים תיווצר התנגשות שתפגע בשניכם ובמערכת

ג ל ו ב ל

New member
לא ניתן לפצל

shnitznitz לא ניתן לפצל , כי בנוסף לאות הלוייני עובר בכבל מתח להפעלת ה LNB והוא משתנה בהתאםלקיטוב 18 וולט ל H ו-13 וולט ל - V , כמו כן עובר בכבל פיקוד של טון 22KHZ של פיקוד תחום התדרים ושינוי המתנד המקומי LO של ה LNB . בקיצור אם תפצל ותתו פיקודים שונים מכל מקלט , למשל אם אתה תרצה לראות ישראל 2 , והשכן BBC , אתה תיצור מצב של התנגשות פיקודים והעסק פשוט לא יעבוד . אני מקוה שהבנת את זה ..............

ג ל ו ב ל

New member
כן , אבל זה לא המקרה כאן .......

בפירוש הבחור אומר שלשכן שלו יש 2 צלחות ושהוא רוצה להתחבר אליהם ...........

למעלה