מגאזין ישראלי מומלץ?

motir

New member
מגאזין ישראלי מומלץ?

שלום, אבא שלי מאוד אוהב עתיקות ואספנות בכלל. יש ב-BBC WORLD איזו תוכנית שבה מעריכים מחירים של כל מני פריטים ואז מציעים אותם למכירה ומבררים האם ההערכות היו נכונות. הוא נצמד למסך בכל פעם שהתוכנית משודרת. אני מעונין לרכוש לו מנוי למגזין ישראלי בנושא. ראיתי מגזין שנקרא "מכירה פומבית" אך לפי תוכן העניינים יש לי הרגשה שהוא מתעסק ברובו בכתבות שונות שלא קשורות ישירות לנושא העתיקות או המכירות הפומביות ממש. האם יש למישהו המלצה בנושא? מגזין אחר / ספר או משהו בנושא? אשמח על כל פרט טיפ :) תודה מוטי

broadaxe

New member
להפך, "מכירה פומבית" מכסה די הרבה

בתחום המכירות הפומביות, יש בו מוסף גדול המדווח תוצאות נבחרות ממכירות שהתקיימו ותחזית לגבי מכירות בעתיד. מבחינת כתבות הוא באמת עוסק יותר באמנות פלסטית אבל מפעם לפעם יש בו הרבה דברים אחרים הקשורים באספנות ובעתיקות (דנו פה לא מזמן בפירוט במגזין). בכל מקרה, בעברית אין אלטרנטיבה אחרת. אני יכול להמליץ גם על קניית מדריך "מילר" כללי לעתיקות או נושאי, ויש הרבה סוגים (לחפש בסטימצקי).

יש לי עוד רעיון מצויין, אבל קצת יקר

יש כתב עת יומי (!) שעוסק כל הזמן באספנות, בפריטי אספנות, במכירות, באספנים, בכנסים ומפגשים, בתחומי איסוף שונים ומגוונים. משתתפים בו באופן קבוע עשרות מטובי האספנים בארץ, מומחים בעלי שם. קוראים לו "פורום אוספים ואספנות של תפוז", והמנוי אליו בחינם. אבל מצד שני, אולי תצטרך לקנות לאביך מחשב. כך נוכל ללמד אותו גם לקנות באי-ביי, להסתובב במכירות פומביות של כל מה שירצה בכל העולם, ויצא שהוא יבזבז המון כסף על התחביב הזה, אבל יוכל להנות מאוד. מה דעתך?

motir

New member
../images/Emo24.gif אתה חביב מאוד. בוודאי

שהרעיון עלה בראשי. הבעיה היא שהוא איננו מסתדר כל כך עם המחשב... (עיקר פעולתו שם היא סוליטייר
). בנוסף, אני לא בטוח שהוא יסתדר בסביבה לא עברית טהורה, והיות והוא איננו דברן גדול אני לא משוכנע שהוא יתלהב מרעיון הפורום. אבל אכן אנסה לעניין אותו ונראה לאן דברים יובילו. תודה לך
מוטי.

powo

New member
וגם אני

ותגיד לאבא שלך שיכנס ואנחנו כבר נכניס אותו לעניינים.

powo

New member
לא זכור לי אבל היה

מישהו שאסף מטבעות שנמצאים במחזור.עשיתי סדר.ויש מה לדבר

מוטי, הנה הפתרון:

גלוש יחד איתו בפורום כמה דקות. יש כאן לא מאט חברים שכוטבים עם שגיעות, או מתנסחים בעצלתיים. אנחנו לא שמים לב לזה בכלל, כי כאן זה לא פורום "לשון עברית". לא מתקנים, לא מעירים, לא אכפת לנו איך מישהו כותב - העיקר מה הוא אומר. עכשיו הסגרת את עצמך - אם הוא משחק סוליטייר (גם אני. אפשר לעשות אליפות) - סימן שיש לו כבר מחשב! האם הוא אוסף משהו? אפילו אם זה אוסף קטן מאוד, נסה לשכנע אותו לספר עליו, ולהראות תמונות. זה קל, וזה מה ש"יתפוס" אותו לבסוף. אני מרגיש שאם הוא ינסה, בסוף אי אפשר יהיה לקלף אותו ממחשב. האמן לי - אני יודע מה אני אומר.

motir

New member
אתה יודע מה? לנסות לא עולה כסף ../images/Emo13.gif

אכן יש לו מחשב (או לפחות חצי.. משתמשים בו גם עוד אנשים). אני אראה לו את הפורום. תודה על האכפתיות! מוטי.

למעלה