מבשלת בירה:

מבשלת בירה:

אחד הדברים שאני הכי אוהב זה בירה, לא אני לא מתכוון לשתן התעשייתי נוסח קלרבסרג, הייניקן או מכבי אני מתכוון לסטאוטים (כמו גינס), פורטרים, איילים בריטיים ובלגיים, אם למישהו יש פרטים על סוגים מעניינים המיובאים לארץ בכמות מצומצמת - כאלה שעוד לא טעמתי (רוב הסיכויים שכבר נתקלתי בהם אבל בכל מקרה...) מישהו יודע איך אחד הופך למבשל בירה,איפה לומדים את זה ואיך, גישה לחומרים וכלים, נראה לי סיפור לא קל בארצנו הקטנטונת, תעשיית היין הרבה יותר מפותחת פה, בבלגיה מדינה הלא גדולה בהרבה מישראל יש באיזור 400 בירות שונות עם מגוון עצום של סגנונת ותתי סגנונת.

beatman

Member
קרלסברג והייניקן הם לאגרים די טובים

ביום קיץ חם הייניקן קר יכול להיות דבר מגניב.

גם אני חשבתי ככה עד גיל 17...

כנראה שלא יצא לך לטעום בירות באמת טובות, קרלסברג שזו בירה דיי נוראית בעייני - דרגה שווה למכבי, אמסטל ובאדוויזר אמריקאית היינקן - קצת יותר נורמלית אבל עדיין לא מדגדגת לי את בלוטות הטעם למרות שאני לא ממש חובב לאגרים, יש בירות הרבה יותר מרעננות לימי הקיץ החמים, חלקם לא מיובאות לארץ וחבל, פשוט מושלמות לחום המעיק ואלה חלק (אם תהיה בחו"ל, אני מקווה בשבילך שתנסה אותם, אתה לא תתאכזב), דובל - בירה בלונדינית בלגית, חזקה ומעורפלת - 8.5% בירות חיטה מדרום גרמניה, עדיף כההות כמו ארדינגר ופאולנר. באיזור 5.5% ESB של פולר'ס, אייל בריטי, מריר,מרווה ופשוט טעים - 5.9% ועוד רבים... גם טובורג אדום וגרולש גולדסטאר כמובן בישראל לא רעות.

או שכחתי גם את...

לאגר אמריקאי של אנקור סטים מסן-פרנסיסקו - הלאגר הכי טוב שיש, ממכר חבל שהפעם הבאה שאני אתקל בזה כנראה תהיה בעוד הרבה הרבה זמן...

beatman

Member
טעמתי לף למשל והיא הטובה ביותר

שיצא לי לטעום. לעומת זאת פילסנר לא בטעם שלי. כל הסטאוטים האיריים האלו(גינס) מזכירים לי מיץ מרה
. הייניקן היא לאגר טוב,זה לאגר מקורי ולא פילס ולא חיטה !

fishey

New member
תנסה לה שופ

בירה בלגית מעולה !!! יש על הבקבוק ציור של גמד המחיר לבקבוק הוא בערך 30-40 שקל ל 750 מ"ל ושווה כל גרוש חוץ מיזה יש סטרופרמן שהיא בירה צ'כית ממש קלילה והיא מאוד טעימה מבקבוק אני אישית מעדיף לשתות אותה מבקבוק מאשר מחבית . וסתם ליידע כללי הבירות האיריות הרבה יותר כבדות וסמיכות משאר הבירות באירופה וכמה שידוע לי היחידות שאפשר לימצוא בארץ זה גינס ומרפיס

Moonshadow

New member
שתי שאלוניות

1) איפה מצאת לה שוף\מק שוף בחבית...? 2) אוחרדן - בלגית או הולנדית? (כבר לא זוכרת... הזיכרון אומר הולנדיפ מאיזשהי סיבה, אבל זכור לי שמצאתי אותה רשומה באתר של אינטרברו... האם שתיתי יותר מדי?)

תשובות:

לה שופ/מק שופ מחבית?, בישראל?, לא שמעתי על זה עדיין הוגרדן - בירת חיטה בלגית, חיטה, כלומר יש בתערובת הדגנים יותר מ50% חיטה לצד הלתת, בעייני, זו מהבירות חיטה הפחות טובות שיש. טעמת את הוגרדן גרנד קרו או הפרי האסור מאותה חברה? הגרנד קרו פשוט מעולה, מדהים והפרי האסור כבדה מאד, עם הרבה טעם, צבעה כמעט אדום לגמרי, גם משהו נדיר. יש אותם בארץ, דרך אגב.

fishey

New member
לא מצאתי לה שופ בחבית

והוגרדן אני לא כל כך זוכר נידמה לי בלגית .. החבית זה סטרופרמן הצ'כית

תלוי בסגנון, בירות סמיכות:

יש סטאווט רגיל: גינס, מרפיס ובימיש( חדש בארץ - לא משהו, המיימי מבינהם) יש אקספורט סטאווט שהוא חזק יותר עם קצת יותר אלכוהול. יש את אימפריאל סטאווט או RUSSIAN סטאווט למנוסים, זה משהו אחר, סמיך בהרבה מסטוואט רגיל, ממש שמן מנועים, טעם מאד חזק, מר, פחות יבש בטעם, הצבע נוטה יותר לאדום כהה-שחור, לפי מה שאני יודע, אין בארץ וחבל אלכוהול: 7%-12% בדרך כלל. פורטר: דומה מאד לסטאוט, אבל קלילה יותר, חלקה יותר, טעם נקי של קפה שחור-שקולד מריר, פחות יבשה, פחות מרירה. בארץ אפשר להשיג בלטיקה 7 ופורטריס - גירסא מתוקה יותר של הסגנון. גם רבות מהאיילים הבלגים הם סמיכים וכבדים למדי, לף בלונד למשל, מהקלילים שבינהם, דובל עדיף בהרבה העייני, מי שלא טעם הפסיד, בירת הבלונד הטובה ביותר.

amircn1

New member
אני אישית

לא הבחנתי כל כך בין שני הסוגים (דובל ולף בלונד
) יצא לי לטעום לא פעם ולא פעמיים משניהן, והם דיי דומות אחת לשניה בסגנון ובטעם

amircn1

New member
הממ...

מה רע בקרלסברג והייניקן ?! הם דווקא טובות ! אין צורך להשמיץ אותם, ולכנות אותם בשמות גנאי...

mr bombastik

New member
כשהבירה האהובה עלי לא נמצאת

הייניקן היא תחליף ממש נחמד =] והיא נמכרת בכל מקום כמעט

rashif25

New member
בישול בירה מתחיל מאהבת בירה ../images/Emo8.gif

מי שמתעניין בתחום מתחיל לבשל מקיט בד"כ ומתקדם לבישול יותר מורכב מגרעיני לתת במשך הזמן. לא שאני אומר שבישול בירה מקיט ובישול בכמויות של מאות ליטרים זה אותו דבר, ממש לא. צריך להתחיל מאיפשהו. אני בטוח שתשמח לשמוע שאתה לא המשוגע היחיד לעסק ששמו HOMEBREWING. ציוד להכנת בירה תוכל להשיג מראובן כהן -סוד היין. 9712048 שמי רשף ודרכי ניתן להשיג חומרי גלם לעשיית בירה. לתת כישות ושמרים. אתה מוזמן ליצור קשר בטלפון 03-5044345 יש לי אפשרות לשלוח לך קטלוג בדוא"ל אם אתה מעוניין.

Moonshadow

New member
ומה צריך חוץ מזה?

וגם במה כרוך הייצור? אני מניחה שאי אפשר לבשל בירה בדירת חדר וחצי, אבל מה כן צריך? מה האביזרים הבסיסיים שחייבים לקנות, ואיזה נוספים עם הזמן? יש אתר בעברית שמפרט את כל התהליך? (לא שיש לי בעיה עם אנגלית, אבל נוכחתי לדעת שהרבה פעמים מוצרים שמוזכרים במאמרים באנגלית מתגלים כקשים להשגה בארץ, והייתי רוצה את חוות דעתו של מישהו שמייצר בתנאים מקומיים...)

rashif25

New member
תשובות בעברית

אם לא אכפת לך שיהיה בחדר וחצי ריח של מבשלת בירה אני לא רואה סיבה שלא תוכלי לבשל.. ציוד: דלי ביתי בנפח 25 ליטר לתסיסה ראשונה דמיג'ון - מיכל תסיסה מזכוכית בעל פתח צר לתסיסה אנאירובית +פקק תסיסה הידרומטר - למדוד את הצפיפות הסגולית בי-סולפיט - חומר חיטוי נדיף בקבוקי זכוכית פלסטיק לתסיסה הסופית. בקטלוג שלנו יש הסבר לייצור בירה ביתית - בעברית. את מוזמנת ליצור איתי קשר בטלפון 03-5044345 אני יכול לשלוח לך את הקטלוג בדוא"ל.

fishey

New member
קטלוג לייצור בירה ..

נשמע מענייין ... זה גם כולל דרכי הכנה של סטאווט...? מישהי פה כתבה שיש אתה בעיברית אולי תתני כתובת ...תודה

rashif25

New member
EXPORT STOUT

יש לי את הקיט הזה במלאי. אתה מוזמן ליצור קשר 03-5044345 רשף ולגבי אתר עדיין אין. אבל אתה יכול לתת לי מייל ואשלח לך קטלוג עם הרבה מידע.

למעלה