מברוק גם לי

קישור לכתבה:איך לבחור איש יחסי ציבו

שלום לכולם, להלן קישור לכתבה שלי שהתפרסמה אתמול בגלובס. נושא הכתבה: איך לבחור איש יחסי ציבור. לי טורסטון עדני שירון יחסי ציבור

נושא מעולה. באמת אני מקבלת

לא מעט שאלות בנושא. עכשיו יהיה לי לאן להפנות את השואלים...

Einatm

New member
הארה קטנה אם אפשר...

אחת הסיבות לשם הלא טוב שיצא ליחצנים היא שטחיות וחוסר שימת לב בהעברת החומר. אני לא יודעת אם המאמר התפרסם כך בעיתון (אם כן, פאדיחה כפולה - גם לעיתון) או שצרפת את הקובץ המוקלד שאת העברת להם, אבל שגיאות כתיב לא מוסיפות בעיני לאמינות של איש מקצוע, ועוד בתחום שמושתת רובו ככולו על טקסט.

ESBH

New member
האם גם לי "מרשים" להעיר?

ברגע שאיש יחסי ציבור עסוק בלקדם את עצמו דרך התקשורת הוא הופך מייד לנושא עצמו, לאייטם, לעניין וכו'. איש יחסי הציבור אמור לפעול מאחורי הקלעים על מנת לתת ללקוח להשתזף תחת אור הזרקורים ולא לגנוב לו את ההצגה. הכתבות שאת מפרסמת גורמות לשאול שאלות כמו מה המטרה שלך ולאן את חותרת ומה את מנסה להשיג? פרסום, הכרה מה? לא עדיף לתת ללקוחות שלך את האינצ' הזה שתפסת להם????? לכתוב "רשימת מכולת" של 264 מילים איך לבחור משרד יחסי ציבור זה לעג לרש וביזוי המקצוע. ניתןלכתוב ספרים ומאמרים על משמעות בחירת משרד יחסי ציבור ואיך לעשות זאת. באייטם הזה אין כל חדש והוא לא מביא עמו קמצוץ של בשורה... א. מה זה הביטוי "רעב בעיניים"? ב. מה זו המילה "שצרכים"? ג. מה זו המילה שמעסקים? ד. מה אומר הביטוי "רפואת שניים"??!!?? ה. מה זה "לעיתונאים וכן'"? ולסיום שני דברים: 1: הייתי נזהר מאוד מאוד ממי שהיה אומר לי שהוא "יעשה עבורי את הכל"- זו עצה מסוכנת לכולם לא רק לבעלי עסקים... 2: שכחת לציין שצריך לחפש משרד יחסי ציבור דייקן אני מקווה שעורך הפורום יואיל בטובו לאשר ולהעלות תגובה זו. "רעב בעיניים" מהם הדברים שכדאי לשים לב אליהם כשבוחרים משרד יחסי ציבור? בשעה טובה החלטתם שהעסק שלכם צריך איש יחסי ציבור שיקדם אותו. יש לכם תקציב, אבל אתם מתלבטים איך לבחור איש יחסי ציבור? אתם לא יודעים מה הקריטריונים שצרכים להוות משקל בבחירת איש יחסי ציבור. האם זה המשרד היפה ? תיק הלקוחות השמן ? קשרים שלו עם המדיה? התמקצעות? להלן מספר עצות שיכולות להקל על הבחירה: כדאי להיפגש עם כמה אנשי יחסי ציבור, לשמוע רעיונות, לשאול על שיטות עבודה ואפילו לראות תיק עבודות. לבקש לדבר עם לקוחות אחרים שלהם - לא תמיד אנשי יחסי הציבור אוהבים זאת, אבל נסו. התייעצו עם מכרים שמעסקים אנשי יחסי ציבור או עמיתים למקצוע – לעיתים יש יתרון לאיש יחסי ציבור שמתמחה בקידום עסקים בתחום מסוים לדוגמא: רפואת שניים. בדקו איך איש יחסי הציבור רואה את העסק שלכם. איך הוא חש אותו, את האופי שלו ואת האפשרויות הטמונות בו, כך הוא יציג את העסק שלכם בתקשורת. בדקו עם יש לכם כימיה עם איש יחסי הציבור שאתם יושבים מולו: האם נעים לכם בחברתו? האם הוא אמין בעיניכם? במידה ואתם לא מתחברים לאיש שיושב מולכם, עדיף לוותר עליו ולנסות מישהו אחר. הצעת מחיר - מהווה שיקול מרכזי בבחירת איש יחסי ציבור , אבל יש לבחון אותה בדקדקנות. ישנם אנשי יחסי ציבור המגישים הצעה מושכת ואפילו נוצצת ומלהיבה , אבל כדי לממש אותה צריך בעל העסק להוציא תקציבים נוספים לא קטנים, כמו: הכנת סרטי תדמית, צילומים מיוחדים, עריכת מסיבות לעיתונאים וכו'. למרות כל העצות הדבר הכי חשוב בעיני אצל איש יחסי ציבור זה לראות "רעב בעיניים", איש יחסי הציבור שאומר "אני אעשה בשבילך הכל" . *הכותבת היא מנכ"לית משרד שירון יחסי ציבור.

חוסר הבנה מוחלט!!../images/Emo12.gif

אתה מבלבל כאן מין בשאינו מינו. ללי יש עסק שעליה לקדם. הדרך בה היא בחרה היא מבריקה. גלובס נחשב לבמה מאד מכובדת, ולא כל אחד יכול לפרסם שם מאמר מתי שמתחשק לו. כאשר הם מפרסמים מאמר דווקא של לי זה מהווה איתות לקהל הקוראים של העיתון, שמדובר כאן כנראה במישהי שמבינה על מה היא מדברת. כלומר -כן, היא מקדמת את העסק שלה, שזה בדיוק מה שאמור בעל עסק לעשות. "איש יח"צ אמור לפעול מאחרוי הקלעים..." וכו': נכון, אבל רק כשהוא מקדם את העסקים של הלקוח שלו. אין שום סתירה בין שני הדברים, ואם אתה חושב שהיא תפסה למישהו אינצ' כזה או אחר - אתה כנראה לא ממש מבין את המטריה. בקשר ל"רשימת מכולת": תתפלא, אבל לא כל אחד מומחה ביחסי ציבור, ומעניין לפעמים לקרוא כמה נקודות להתייחסות, שמאירות את עינהם של אלו שלא ממש מעוניינים לקרוא ספר עב כרס בנושא.

ron ad

New member
אכן חוסר הבנה, ועוד מספר השגות

קודם כל כפי שאתה רואה "הואלתי בטובי לאשר ולהעלות תגובה זו" אך מספר הארות לי אליך: * מה הקשר בין אייטם על היחצן לבין אייטם על לקוחותיו? - כלום. ועל כן הטיעון שלך על האינצ'ים איננו לעניין. * "באייטם הזה אין כל חדש והוא לא מביא עמו קמצוץ של בשורה" - אחלוק עליך בנושא הנ"ל. אני מכיר הרבה בעלי עסקים עובדי עצות בנושא, והכתבה יכולה להיות נקודת מוצא טובה. * "ניתן לכתוב ספרים ומאמרים על משמעות בחירת משרד יחסי ציבור ואיך לעשות זאת" - אתה מוזמן להתחיל. אני מבטיח לקנות העתק. שיהיה לכולנו סוף שבוע נהדר, רון

ESBH

New member
מה שמדהים הוא

שלקחתם ממה שכתבתי רק מה "שבא לכם", שיש לכם תשובה אינסטנט מוכנה בשלוף. על השאר הדברים דילגתם כאילו הם אוויר, שגיעות קתיב וכיוצא בזה.... לגבי הקשר בין אייטם על היחצןואייטם על עצמו- כמו שאמרתי היחצ"ן אמור לקדם בתקשורת את לקוחותיו ולא את עצמו. יש דרכים אחרות מלבד כתבה על עצמו או כתיבת מאמר וקבלת קרדיט עליו. למשל: קידום אתר האינטרנט במנועי חיפוש השתתפות בפורום תפוז (בלי לשלוח לינקים לכתבות שלך שמתפרסמות על עצמך אלא הבעת דעה עמוקה ומקצועית בנושאי יחסי ציבור) מפגשים תדירים עם עיתונאים על מנת ל"הראות נוכחות" ועל מנת שיזכרו את המשרד

ESBH

New member
נראה שגם אתה

לא מבין על מה אתה מדבר יועץ שיווקי לאתרי אינטרנט מנסה להסביר לי ש"שמדובר כאן כנראה במישהי שמבינה על מה היא מדברת" כנראה??? מה זה פה, אולי מבינה ואולי לא?!? למה לא כתבת: "שמדובר כאן במישהי, אוטוריטה בתחומה שמבינה הכי טוב על מה היא מדברת"... לגבי לא מבין את המטריה- אם הייתי כמו לי הייתי מפנה אותך לעשות חיפוש במנועי החיפוש שלגלובס, הארץ, מעריב ידיעות- YNET ועוד, על כמה מלקוחותי אבל אני מנוע.... דרך אגב- "בעל עסק"- משרד יחסי ציבור, שצריך לקדם את עצמו מעל דפי העיתון מעלה כמה תהיות ונקודות למחשבה. למשל, איך לא מכירים אותו בתחום ובברנג'ה גם מבלי לקרוא עליו........................................................................................................................................

למעלה