מברוק גדול

שמחתי לראות פורום זה,

אך תמה אנוכי, האם הוא נחוץ? אנחנו נמצאים במדינה מרובת עדות ואינני חושב שיש מקום לפורום ליוצאי רומניה או פולניה או אתיופיה וכו' ועוד תמיהה בליבי, על מה בדיוק יתנהלו הדיונים בפורום זה, על תמונות מקברי צדיקים? על מתכונים להכנת ספינג' בחנוכה? הרי נושאים אלו ימוצו במהירות, ולא ישאר על מה לשוחח, ותקנו אותי עם אני טועה. ולך קובי , אני מאחל הצלחה בניהול הפורום .

מברוק גדול

מברוק ענק על הפורום החדש כבן ליוצאי מרוקו אני חושב שלילדים שלי כבר לא ממש יהיה לי מה לספר על מרוקו וזה דיי חבל אם יש למישהו רעיון איך לשמר את התרבות הזאת יותר בתוך החיים הישראלים זה יוכל להיות מוצלח ביותר מה דעתכם על שימור השפה
לכל המרוקאים ולכל עמישראל חנוכה שמח ומדליק

kobi 27

New member
שלום רון ../images/Emo51.gif על הברכות

הסיפורים והמעשיות עוברות בד"כ מההורים לילדים או כמו אצלי מהסבתות. נכון הדבר שהשפה הולכת ודועכת וזאת משום שבדורות האחרונים מרבים לדבר בבית את השפה העיברית ורק המבוגרים (סבים סבתות) בד"כ עדיין משתמשים בשפה המרוקנית.

עלמה 3

New member
מברוק..... מברוק.. על הפתיחה ../images/Emo140.gif

סחתיין עליך קובי .. ודרך צלחה, מוסיפה קישור לאתר שנקרא קוסקוס , לעיונכם ולשימור התרבות

kobi 27

New member
חן חן לך עלמה 3 וברוכה הבאה../images/Emo68.gif

אתר קוסקוס מצורף כאן בקישורים

kobi 27

New member
ב ו ז ג ל ו ראשית כל ברוך הבא

הפורום לא נפתח רק בכדיי לתת מתכון לספינג' בחנוכה, לא רק על תמונות מקבריי צדיקים. ליהדות מרוקו יש פולקלור ומורשת מספיק מכובדת. אם קראת את כל מה שכתבתי אז היית מבין שניתן להחליף כאן חוויות מטיולים מנהגים ניתן להכיר כאן אנשים. האינטרנט הינו כלי מצויין לאיתור אנשים ברחבי העולם ומי יודע העולם שלנו הוא גלגל תחשוב על כך. מעבר לכך הפורום טרם פורסם ולכשיפורסם אני כולי תקווה שהפעילות בו תהייה ענפה ורחבה דייה. דבר נוסף שיש לי לכתוב לך הוא ואוליי אינך יודע אך גם אצל יוצאי מרוקו המנהגים שונים מאחד לשני (תלוייי מהיכן הגיעו במרוקו) ונחמד ללמוד כל פעם מחדש האחד מהשני.

למעלה