מבקש תשובה לשאלה

Dr Spock

New member
מבקש תשובה לשאלה

מדוע אתה מאמין? באלוהים,ישו,אללה,וישנו,רוחות רפאים או חייזרים. האם ראית אותם בעצמך? האם אתה שומע אותם? האם אתה חש בהם? או שפשוט אמרו לך להאמין מאז שהיית קטן וקיבלת את הגזירה ללא כל מחשבה שניה? מאז שהפסקתי להאמין בנערותי לא הצלחתי להבין את המשיכה הזו של הדת ואמונה על ביליוני אנשים ברחבי העולם ואני זקוק לתשובה: מדוע אתה מאמין? אין אני רוצה ויכוחים קטנוניים או תשובות מתגוננות של אנשים בעלי חוסר ביטחון אלה תשובה אמיתית עמוקה וכנה של אדם מאמין עם האומץ להסתכל פנימה להגדיר עבורי את הפילוסופיה שלו - מדוע אני מאמין.

גאיוס

New member
אמונה באלוהים נובעת מצירוף של

מטען גנטי וחינוך. המיבנה הפסיכולוגי של האדם פתוח מאוד לקבלת הדתיות

Dr Spock

New member
מטען גנטי?

זה ההסבר שלך לאמונה בכוח עליון? סלח לי אם תשובתי קצת צינית אך מחריד אותי שנושא כמו אמונה מתצמצם לשתי שורות ולביטויים כל-כך כללים! אין שום הוכחה מדעית או אחרת שמטען גנטי משפיע על אופי האמונה הדתית וכך גם לגבי פסיכולוגיה. ואם זה הכל גנים וחינוך מדוע ישנם מקרים בהם נערים ממשפחות דתיות חוזרים בתשובה? לכאורה יש בהם גם מן החינוך וגם מן הגנים(הרי אם המשפחה כולה דתית זה בטח אומר שיש להם מן הגן "האלוהי"). מעבר לכך אם לבני האדם יש מבנה פסיכולוגי ה"פתוח לקבלת הדתיות", איך אתה מסביר את גיוון העצום של דתות ומנהגים בעולם שלכאורה אין כל קשר או קו מקביל בינהם: מכת הכרישנה בהודו ועד לשינטו היפאני ישנם אלפי דתות ואמונות השולטות בחיי בני האדם- חלקם מונותאיסטיות וחלקם לא, חלקם מתבססות על אל או אלים וחלקם קשורים לקוחות טבע או רוחות ושדים, חלקם דתות עם מיתולוגיות ואלים וחלקם מציעים דרך חיים פילוסופית בלבד. כל הדוגמאות הללו מייצגות זרמים שונים לחלוטין ודרכי חשיבה שהרבה יותר מורכבים מרק "מטען גנטי וחינוך". האמת היא שאני לא הוגן מכוון שהתשובה שחיפשתי צריכה לבוא מאדם מאמין אשר קיוותי שיצדיק בפני את צורת החשיבה שלו ולא תשובה מדעית שאותה אין לי בעיה להבין.לא,התשובה שחיפשתי נמצאת עמוק בתוך התת-מודע של האדם המאמין ואני חושב שברגע שאדם כזה ינסה להצדיק עצמו יתכן ויבין את הניגודים ההגיוניים שבחשיבה כזו, או שיעלה כזו טענה מנומקת שתסיר כל ספק בקיומו של כוח עליון (אך קשה לי להאמין בכך).

WinterDay

New member
זה מאוד גנים ותן לי להסביר

נניח ואחד אשר בגלל הגנים שלו הוא סקפטי מטבעו, אבל גדל בבית חרדי, יעבור זמן ויעברו שנים עד שהקפטסיזם שלו יראו לו שאין למעשה מדת הזו משהו קונקרטי. ומישו חלש-אופי (זה הכל גנים) לא יתקשה ליהיות חרדי אם גדל בכזו סביבה או שרק נחשף לחומר הזה. אני מדבר על כל דת, אלו רק דוגמאות.

גאיוס

New member
כל תופעה אנושית משמעותית

חייבת להיות בעלת ביסוס גנטי. גם הרצון להתווכח על כך מעוגן במיבנה הגנטי. המקור הגנטי של תופעות - לא צריך להרתיע או להמעיט מחשיבותן.

Dr Spock

New member
גנים שמנים!

נכון, לגנים יש השפעה מכרעת על אישיותינו ואופיינו, וכך גם ההורמונים שלנו ואפילו החינוך שהוטמע בנו בילדות. אם כל זה נכון מדוע אנו עורכים דיון על אתאיזם ודת? אם הכל נקבע מראש בילדותינו מדוע אתם עורכים דיונים ארוכים בנסיון לשכנע אחד את השני בצדקתכם? מה הטעם? הכל כבר ידוע מראש! פשוט תערכו בדיקה גנטית על כל משתתפי הפורום וכך תדעו מי "אבוד מראש" ותחסכו זמן יקר של גלישה פה ותעברו לאתר הפורנו האהוב עליכם (או לחלופין לאתר של הרב עובדיה). אך זו לא דעתי... לא, יש משמעות לבחירה האישית (לפחות במקרה של חוזרים בתשובה). אני לא מאמין או מבין את הבחירה שלהם אך לא מאמין שהבחירה קשורה לחלוטין בגנים או חינוך.

L7

New member
כנראה שאינך מבין . גנים אינם תיכנות

טוטאלי. גנים הם תנאי פתיחה להתנהגות במצבים שונים.

Dr Spock

New member
גנים שמנים! ההמשך...

תנאי פתיחה, ולא סיבה לתוצאה! (תאמין לי אני יודע על גנים יותר ממך). ועדיין לא קיבלתי תשובה!!!

L7

New member
גנים לא מכתיבים הכל מראש

וידיעותיך הנרחבות על הגנים בעיני עצמך מתייחסות בוודאי לרמה הביוכימית - הלא רלוונטית לויכוח.

Dr Spock

New member
מה יש לכם עם גנים???

נראה שיש בינו בעית תקשורת קלה. אני אומר שהגנים לא קובעים את ההתנהגות של בני האדם מראש ואתה אומר- לא, אתה טועה גנים אינם תיכנות טוטאלי (זה בדיוק מה שאמרתי) אני אומר שהגנים הם תנאי הפתיחה ולא סיבה לתוצאה- ואתה אומר לי - לא, אתה טועה גנים לא מכתיבים הכל מראש (שוב זה בדיוק מה שאמרתי) נראה שהשיחה הזו סובבת במעגלים. חוצמזה איך בכלל הגענו לגנים? התשובה שחיפשתי היא מהתחום הרוחני\פילוסופי ולא ניסוחים מדעיים ותשובות מהירות. אולי כדאי שתקראו את ההודעה הראשונה שוב.

L7

New member
שאלת בתחילת השירשור מניין התופעה

הדתית. הופנית לתחום הגנטי. ההומו ספיינס מחפש ביטחון פיזי\קיומי\נפשי ההזדקקות של ילד להורים איננה רק מודעת אלא גם אינסטינקטיבית . את כל אלה מספקת הדת. כך שהדת עונה לצרכים המובנים בגנים של ההומו ספיינס - כך גם סמים ואלכוהול- מזוית אחרת ובהיקף אחר.

Dr Spock

New member
אוי עם הגנים האלו!!!

לא מר L7, לא שאלתי מניין התופעה הדתית. שאלתי מדוע אתה מאמין!!! ולא חיפשתי דיון על הגנום האנושי או על הפסיכולוגיה של האדם המאמין, ולא דיון הנע במעגלים ללא מסקנה כמו איזה מין משחק טניס בין שני רובוטים. השאלה שלי מנסה להבין את הפילוסופיה של האדם המאמין, כלומר: איך אותו אדם מצדיק בפני עצמו את אמונתו. למשל ידוע שגנבים לעיתים ממציאים לעצמם תרוצים על מנת להצדיק את מעשיהם ולהשקיט את מצפונם (לדוגמה "רובין הוד") להבדיל אלף אלפי הבדלות אדם מאמין מייצר לעצמו תרוצים על מנת שיוכל להמשיך להחזיק באמונותיו למרות הפרדוקס שבאמונות אלו, כך אותו אדם יוצר סדר בכאוס ומביא לשקט הפנימי הנובע מאמונה שלמה. זה ידוע שאנשים בעלי סערות פנימיות הם הרגישים ביותר לקבלת אמונות- אפילו המופרכות ביותר ללא שום ספקנות ומאנשים מבולבלים וחסרי אמונה הופכים למאמינים הקיצונים ביותר וללא שום חרטה בליבם לחגור חגורת נפץ סביבם ולעלות על אוטובוס מלא אזרחים תמימים. את ההסבר הזה אני מחפש מפי העוללים. (נ.ב- מה זה L7?)

WinterDay

New member
הממ...

בני אדם תמיד מחפשים משהו שיצדיק להם את מה שקורה סביבם למשל, אם לאדם חרדי נהרג בנו בתאונת דרכים אך הוא עצמו שישב לידו לא נפגע כלל, זה בגלל שככה זה, ואלוהים רצה לחוס על חייו. (או שאולוהים רצה להרוג את בנו מסיבה כלשהי). תמיד יחפשו משהו שיצדיק את עצמם כי בני אדם לא אוהבים לחיות עם מצפון או בצביעות אמונתית, למשל, הוא יודע שתאונות קורות ואי אפשר להימנע מזה, זה קורה, אבל הוא מצדיק את זה בכך שאלוהים רצה, יש מרחיקים יותר ואומרים שאם כל האנשים בעולם היו מאמינים באלוהים ואולי חרדים אז לא יהיהו עוד תאונות והכל יהיה אוטופיה נהדרת... רעיון אחד מוביל לאחר, מההסבר הקטן אל הגדול יותר.. ראית איך נוצרה קפיצה מכך שאולוהים פשוט לא רצה שימות וצעד שכתבתי לפניי שלוש שורות? יש עוד מלא דוגמאות,.. : אדם בזמן הפריהיסטורי רואה את שמש וחושב לעצמו למה היא מאירה (הוא לא יכול לדעת איך ולגן לא שואל, היא פשוט שם) ואז הוא מגיע למסקנה כדי שיהיה אור.. לצמחים, לאנשים.. ואז לילה...בלילה אפשר לישון, והירח כל הזמן שם ורואה שהכל טוב.. נותן מעט אור כדי שלא יהיה חושך מוחלט.. אולי הם דווקא בני זוג, השמש והירח, הם חיים בכולנו, הטבע, הכל חלק ממחזור ומעגל אחד.. ולפניי שאתה יודע מה קרה נוצרה לך דת פגאנית. ככה נוצרות דתות ואמונות, ככה הן מקבלות את ההצדקה שלהן בפניי המאמין...לדעתי..

L7

New member
אז אתה רוצה דיאלוג עם דתי.

יש כאן מעטים למרבה הצער. שאל בפורום דתיים. L7 - ע"ש מוצר שאני מכבד.

Dr Spock

New member
לא רק דתי

כל אדם המאמין בתופעות לא מדעיות ו\או לא מוכחות כמו: דתות, גלגול נשמות, חייזרים, רוחות רפאים, שדים, קללות, מזל או מזלות וכו וכו... האמונה לכשלעצמה אינה עקרונית לוויכוח וגם לא טבעה או ההסטוריה שלה, מה שנוגע לדיון זה האדם המאמין ועקרונותיו כפי שהוא רואה אותם. זה התשובה שאני מחפש. אז - למה אתה מאמין?

פיפסון

New member
למשל

People reserve their fiercest contempt for those of their fellow men who most provoke them to thought. Socrates, Christ and Spinoza were the most infamous men of their times; Spinoza was accursed, Christ was crucified, Socrates was poisoned—because of their alleged spiritual inferiority and moral unworthiness. Constantin Brunner.

למעלה