מבקש עצה

אביתר 31

New member
מבקש עצה

אני בן 30 נמצא כבר כמה שנים טובות בצד החילוני של עולמנו, אבל מה לעשות אני לא מרגיש מאושר עם הבחירה שלי ויותר מכך אני לא לא ממש שלם איתה. אני לא יודע אם אני אדם מאמין, או שאין בי כלל אמונה (אני שומר כשרות, צם ביום כיפור, לא מדליק אש חיה בשבת). לאחרונה מקננת במוחי המחשבה לעשות אחורה פנה, אולי לא לחזור להיות דוס ממש, אבל דתי לייט, להקים משפחה ולהשאר בעולם הדתי. יש כאן מישהו שעשה זאת? או מישהו שנמצא בלבטים כאלה? בבקשה עצה!

אני לא מבינה

שלום אביתר. אתה כותב ש אני לא מרגיש מאושר עם הבחירה שלי ויותר מכך אני לא לא ממש שלם איתה במצב כזה, למה אתה מחכה לעצות של אחרים? העצה שלי היא שאם לא טוב לך זהו מצב שדורש שינוי. אתה צריך לעשות רק מה שעושה לך טוב. רק מה שגורם לך להיות מאושר. ולמה אתה שואל אם יש כאן מישהו שעשה זאת? הגיע הזמן שתחליט אתה בעצמך על גורלך ועל אושרך בהצלחה

rigoletto111

New member
חשבת על האופציה של מסורתיות?

נראה לי יותר מכובד מאשר "דתי לייט"-חפיפניק, אם לא בעיני אלוהים לפחות בעיני אדם). מסורתיים,אגב, אוהבים את האבחנה הזו של "אש חיה" (ואז נוסעים בסובארו). משחקים באש, מה אגיד לך. בעולם הבא יטגנו אותם בכיריים חשמליות מן הסתם.

אביתר 31

New member
אני מניח שהם מידי פעם מציצים לכאן

לא, לא מצאתי אהבה, ויש לזה חלק גדול מאוד בחוסר השלמות שלי. ניסתי הרבה בעולם החילוני, כל מיני סוגי אהבות, אך לא מצאתי עצמי שם.

אתה בטוח בעצמך?

למה אתה חושב שאם תחזור לחיק הדת הכול יהיה ורוד? אתה מצפה שפתאום אלוהים יקום לתחייה ויעזור לך? לפני שאתה עושה רושם של מזגזג כרוני מותר לך להניח תפילין בבית או לחבוש כיפה לבנה ולקפוץ לבית הכנסת הסמוך, קצת ידישקיט לא מזיק..

למעלה