מבקש עצה

eyal2002

New member
מבקש עצה

אז כך. החלטנו להתגרש. עזבתי את הבית שכרתי דירה. טרם שוחחנו עם הילדים. מתכננים זאת למחר אני מת מפחד איך אומרים להם כזה דבר?

m i c h a l i

New member
היי אייל ../images/Emo140.gif ברוך הבא

הילדים אכן כבר בוגרים מספיק כדי להבין... בוא נסכים שזה לא הולך להיות משהו פשוט. אתם הרי הולכים לפרק להם את המשפחה. כל המוכר והידוע להם עומד להשתנות, לכן חשוב לגשת אל כל העיניין דרך העיניים שלהם. מלבד העובדה שתרעיפו עליהם אהבה ללא תנאים. וכומבן להסביר להם כל אחד בנפרד או שניכם יחד ( עדיף אם אפשרי..) כמה אתם אוהבים אותם ושאתם (אתה) לא נפרדים מהם אלא נפרדים זה מזו. להסביר להם מה עומד לקרות... איך יתבצעו הביקורים שלהם אצלך. רצוי מאד להכין להם חדר שיהיו בו משחקים שלהם שולחן כתיבה ואפילו מיטה ( שוב, כמובן אם זה אפשרי מבחינתך). אחת החובות שלכם כהורים היא למנוע מהילדים כאב. השתדלו לקיים מערכת יחסים הגונה והגיונית זה עם זו.לא לנהל מלחמות על גבם של הילדים, לא לנהל יחסים של מתח או שנאה... זכור שהילדים האלה , כמה שהם קטנים , הם מרגישים הכל. מקווה שעזרתי

אמא, איפה אבא ?

אייל הי אני מתארת לי שאתה עובד ובטח כמו כל עם ישראל עוב קשה והרבה שעות ובטח בקושי רואה את הילדים והם תמיד שואלים איפה אבא? מתי אבא יגיע? אז זהו, תסביר להם שעכשיו הם יראו את אבא יותר, כי אבא ואמא נפרדים ועכשיו לאבא יהיה הרבה יותר זמן איכות איתם, עכשיו יש להם שני חדרים , גם אצל אמא וגם אצל אבא אבא נשאר תמיד אבא אמא נשארת לעולם אמא רק שאבא ואמא החליטו לחיות כל אחד בדירה משלו אבל לכולנו יהיה יותר זמן איכות ביחד ובאמת שיעבור לך בקלות אני לא זכיתי להגיע לסגה הזאת כיוון שלא התחתנתי , אריאל שלי לא זכה להיות במחיצת אביו אפילו יום אחד לפחות לילדיך החמודים יש דמות אב אז שיהיה בהצלחה ליאת

חנוכה 98

New member
אין דרך קלה

להעביר לילדים את המסר. אני הסברתי לילדי שאבא ואמא לא טוב להם ביחד והם לא מסתדרים. ניסיתי לדבר אליהם בשפה שהם מבינים, נתתי דוגמא למשל שכשהם רבים בגן עם חבר, אז לא נעים להם ובסוף היום כל אחד הולך לבית שלו. ככה גם אמא ואבא (הילדים שלי 5 ו 3.5 ), נתתי דוגמאות מהבית איך ומה קורה בבית שהם ראו. אין גט קל, גם אם היחסים בין ההורים טובים אחר כך זה עדיין קשה. הכי חשוב להגיד להם כל הזמן שתמיד תמיד תמיד, לא משנה מה, אבא ואמא יאהבו אותם . ושיהיו להם 2 בתים ללכת והרבה דברים אצל אבא ואצל אמא ומתי שרק ירצו הם יוכלו לשוחח עם אחד מהם בטלפון או ללכת לראות אותו/ה. קל לא יהיה. חשוב לערב פה את הפסיכולוגית של הגן/בי"ס . את המחנכת והגננת ולעדכן אותם כך שהם יהיו ערים אם הילדים יתנהגו קצת אחרת, בין אם זה בצורכ של להתפרע ובין אם זה לבכות, או להיות יותר סגורים. אין מה לעשות, אבל דע לך שילדים יותר חכמים וסתגלתנים מאיתנו. הם יעברו תקופה קשה אבל אחר כך הם פשוט ישחו כמו דג במים. וידעו יפה יפה איפה ואיך לעשות מניפולציות .... אז בהצלחה לך . עוד דבר חשוב, מה ואיך שתעביר לילדים זה מה שיקרה, אם לא תיקח את זה קשה מדי ותזרום ולא תקרין פחד ומתח, זה מה שהם יקלטו. בהצלחה.

אהלן אייל

נוסף לכל מה שאמרו כאן, צריך להדגיש להם שאין להם חלק בפרידה, ואין זו אשמתם. שזו החלטה שלכם ההורים. זה הולך להיות לא קל ולא רק איך לספר להם אלא איך להתמודד עם זה בהמשך, הם כילדים ינסו לשחק לכם ברגשות ויעשו הכל כדי שתחזרו, אך מנסיון שלי הם בסופו של דבר מתרגלים לרעיון וחיים איתו. הכל תלוי בכם ההורים. מאחלת לך הבצחלה ונשמח לעזור לך

איילת567

New member
עדיף לספר את האמת

תלוי בני כמה הם? ועדיין צריך להגיד את האמת ובשפה שלהם וחשוב להגיד להם שזה לא בגללם ושאתם אוהבים אותם מאוד ואהבה שלכם ואתם תמיד תהיו שם בשבילם.מצטערת על האיחור בתגובה רק היום ראיתי איך היה?

למעלה