מבקש עצה

צפרגול

New member
מבקש עצה../images/Emo53.gif

בתי בת 4.5 ותעבור בשנה הבאה לגן חדש. אנו מתלבטים בין מעבר לגן חובה או לחט"צ. היתרון בחט"צ הוא שרוב ילדי הגן שבו היא נמצאת כיום יעברו איתה לחט"צ. החשש מחט"צ הוא משינוי חד בסוג המסגרת ומשילוב בעייתי עם ילדים גדולים יותר (הילדה מאד עדינה). מצד שני מעבר לגן חובה יספק כנראה מסגרת מגוננת יותר, אך גם הוא כרוך במעבר לגן חדש וילדים חדשים. אשמח לשמוע דעות מבעלי ניסיון. תודה!

נעה גל

New member
אנחנו הכרענו נגד חטיבה צעירה

בעיקרון אני לא אוהבת את הרעיון של גן חובה בתוך בית הספר. ממה שהצלחתי לדלות מההורים (לא רק מהחטיבה אצלנו אלא בכל מיני מקומות) יש משיכה של הגן לכיוון כיתה א' יותר מאשר כיתה א' לכיוון הגן. כלומר, נוצר מצב בו ילדים (מרצונם יש לציין) נכנסים לשיעורים של כיתה א'. אני אישית לא אוהבת את זה. דיברתי עם המון הורים שמרוצים מהסידור הזה וגם עם כאלה שלא מרוצים. הסיבות שנתנו לי ההורים הלא מרוצים שכנעו אותי שזה לא בשביל אורן (גם כן עדינה). כל ההורים (המרוצים והלא מרוצים) אמרו שישנם 2 משברים: הראשון בכניסה לחטיבה הצעירה והשני בכניסה לכיתה ב' (שסדר היום בה שונה באופן מהותי מזה של כיתה א', וגם הכיתות נמצאות פיזית מחוץ למתחם של החטיבה הצעירה). אז אנחנו החלטנו על גן חובה פרטי. מצד שני, העליה לגן חובה נעשתה אצלנו במסגרת הגן שאורן כבר היתה בו (כלומר, טרום חובה וחובה יחד), ונשאר אותו צוות, באותו בניין, רק נוספו ילדים חדשים -כך שגם מכאן ההחלטה שלנו היתה יותר פשוטה משלכם. אני מציעה לכם לקבוע פגישה עם המנהלת של החטיבה הצעירה. לגשת לשם לראות, לשמוע מה שיש לה להגיד על המבנה והאירגון ואז להחליט מה לעשות. בנוסף, הייתי מציעה גם לברר עם הבת שלכם מה היא רוצה - האם היא רוצה ללכת לחטיבה הצעירה עם החברים שלה או שאולי היא רוצה להשאר בגן חובה שלא קשור לבית הספר.

alaluli

New member
לצפרגול היקרה

אני גננת בחטיבה צעירה ואנסה להיות אוביקטיבית עד כמה שניתן. 1. ראשית החטיבה הצעירה לדעתי לא מתאימה לכל ילד. 2. כדאי ואף רצוי להגיע לביקורים אשר תקבעו מראש עם הרכזת של החטיבה (לא כי רוצים להסתיר ממכם משהו אלא משום שלרכזות יש בדרך כלל שיעורים בהן הן מלמדות ואז אתם יכולים להגיע בזמן שהיא לא יכולה להתפנות אלכם) כדי להכיר ולשאול את כל השאלות אפילו אם אתם חושבים שאתם נודניקים, בסה"כ זה הילד שלכם ואתם מכירים אותו הכי טוב! 3. ישנם סוגים שונים של חטיבות צעירות: גננת שמלווה את הילד מהגן הופכת להיות מורתו בכיתה א' ואחר כך בב'(לא רע במידה ולילד טוב עם הגננת אחרת צריך לסבול אותה שלוש שנים). ישנם חטיבות בהם הגננת היא גם המורה ויש לה חצי כיתה ילדי גן וחצי ילדי א'( לא ממליצה), וישנם חטיבות כמו שלי בהם יש כיתת גן וכיתה א' כל כיתה בניפרד ישנם פעילויות שאנו עושות ביחד כגון: חגיגת חגים בתוך הגן(רק חגיגות בלי ההורים חגיגות עם הורים בניפרד) חלק מהנושאים אנו מעבירות ביחד, פעילויות מרחב בהם כל פינות הגן ובחצר אישת לאחר שהייתי גננת בגן רגיל היה לי קשה להתחיל ולעבוד בחטיבה הצעירה אבל הפלוס שיש צוות גדול שאפשר להתיעץ להחליף רעיונות ולגוון את דרכי העבודה להבדיל מגן רגיל (אנחנו לא גננות של עשרים שנה עם אותו חומר מהסמינר). אנחנו כמובן חייבות להעביר את תוכנית משרד החינוך לגני הילדים אבל בפועל עושות המון מעבר לנדרש. אצלנו הילדים לא מרגישים שהם "בכיתה א'" כשהם בגן אין מחויבות להכנס לשעורים. חשוב שתדעו כי בשלות ילדים ללמוד היא אינדוידואלית כמו שכל ילד לומד ללכת בגיל אחר (שזו בשלות השרירים בגופנו) גם לימוד הקריאה והכתיבה זה עיניין של בשלות. לצורך הנוחות של מישרד החינוך מתחילים את כיתה א' בגיל שש אך מי אמר שכל הילדים בשלים לכך? (יש הרבה מדינות בעלום שמתחילים את כיתה א' בגיל שבע) בכל אופן אצלנו הילדים מקבלים המון חום ואהבה ילדי כיתה א' מרגישים כאחים בוגרים ועוזרים לילדי הגן בדברים שונים, לילדי הגן לא חסר שום דבר אותו היו יכולים לקבל בגן אחר ואף יותר ומצד שני לילדי כיתה א'יש עדיין את כל פינות הגן שהם זקוקים להם מבחינה ריגשית. משברים תמיד יש ותמיד יהיו הם טבר טיבעי ואנו לא יכולים כהורים להגן על ילדנו מפני כל העולם הם צרכים לדעת להסתדר גם בלעדנו כמובן שלא נזרוק אותם לים מלא קרישים. החיים רצופים משברים . יש משבר כשמחליפים גן, כשהגננת יוצאת לחופשת לידה כשיש לגננת או לסיעת מחליפה, כשעולים לכיתה א' ויש משבר שעולים לחטיבה ומשבר בתיכון, בצבא כשמתחילים עבודה חדשה כשעוברים דירה בקיצור לא חסר אבל רק כך לומדים. עם הצוות טוב וההורים בית תומכים בילד וחזקים בדעתם עם ההחלטה אני מאמינה שיהיה בסדר. בכל אופן לא התכוונתי לכתוב כל כך הרבה ורק שיהיה לכם בהצלחה במה שתבחרו וזכרו הילד שלכם ורק אתם מכירים אותו הכי טוב מכולם!

צפרגול

New member
תודה רבה על תשובתך.../images/Emo51.gif

במקרה שלנו כנראה שעדיף יהיה מעבר לחט"צ, בעיקר מהסיבה שרוב ילדי הגן יעברו איתה. בכל מקרה, אני מודה לכל העונות על העלאת נושאים ושאלות שכדאי לברר עם החט"צ.

למעלה