מבקש עזרת מומחים

מבקש עזרת מומחים

במהלך חיפושי אחר פריטי קולוניאליזם צרפתי נתקלתי הפריט הזה. ככל הנראה גלויה. יש עליה בול שאני לא מזהה עם חותמת מאלג'יר. משנת 1905. לא ברור לי אם זו גלויה מדוע הבול נמצא מלפנים ולא מאחור. האם מישהו גם יכול להריך את השווי? בתחתית הגלויה יש את הכיתוב הבא : "ZORAH - celebre beaute mauresque" לצערי לא ניתן להשיג תמונה טובה יותר. תודה מראש רוני

powo

New member
רוני ראיתי

את השובר הזה באי-ביי.על השובר הספציפי הזה אני לא יודע.אבל מה שאני כן יודע .א.ב.ג.זה היה חנות אופנה די פופלרית.שכבר לא קיימת.כמו מצקין. איווניר.וכו.

זה גם מה שזכור לי

חנות אופנה יוקרתית ואגב איווניר, רק היום סיפרתי שקנו לי שמלה ליום הולדת 18 באיווניר וזה היה אירוע ממשי, כי זו היתה חנות יוקרתית ושמלה משם זה היה משהו משהו. לא משנה שכמעט לא לבשתי אותה כיוון שלא הסתדרתי כל-כך עם שמלות

שלום רוני.

קודם כל - מה לך מחפש פריטי קולוניאליזם צרפתי? אתה לא יכול לזרוק את זה עלינו בלי הסבר. לעניין הגלויה - כיום נהוג לומר שאם מדביקים את הבול על התמונה, זו גלוית מירב. באותן השנים של תחילת המאה שעברה לא ידעו על כך כמובן, ולא זו היתה הסיבה. יכול להיות שזו טעות, אם מי ששלח את הגלויה פשוט לא ידע היכן המקום הנכון להדבקת הבול. אני בספק אם יש לגלויה ערך מיוחד, אבל קשה לדעת בלי לראות היטב את הבול. לעיתים היחוד הוא בחותמת, או במשהו אחר - ומהתמונה הזו אי אפשר לראות. גלויות ש"הלכו בדואר", במצב טוב מתחילת המאה יכולות להגיע למחירים של סביב ה- 10 דולר, אולי קצת יותר. אם יש משהו תימאטי שיש עליו קופצים, גם 20 ו- 30 דולר יהיו מחיר הגיוני. ואם תרחיב קצת בעניין הקולוניאלי, אולי יוכל מישהו לעזור יותר...

doroni10

New member
ואני חשבתי שאני היחיד ער בשעה שכזו

יש לך אולי גישה לקטלוג מומחה לבולי בריטניה?... דורון,

תמיר1991

New member
אצלי זה קיצוני...

בין רביעי לחמישי הלכתי לישון ב- 6:00 בבוקר וקמתי ב- 18:00 אחר הצהריים... בזמן בית הספר אני יכול רק לחלום על זה... יתרה מזאת, היו גם ימים שמרוב עומס בלימודים זה היה הפוך
תמיר.

Markup מתמחה בבולי בריטניה

דורון, Markup מתמחה בבולי בריטניה, בנוסף לי יש קטלוג Stanley Gibbons משנת 2002. אני מקווה שאחד מאיתנו (סביר להניח ש- Markup, הוא ממש מתמחה בבולי בריטניה) יוכל לעזור לך.

קולוניאליזם צרפתי

הי, תחום האיסוף העיקרי שלי הוא שטרות ממדינות שהיו (או עדיין) קולוניות צרפתיות. למה? מאותה סיבה שמישהו כאן אוסף בולי כלבי מזחלות.
ובכל פעם שאני נתקל בפריט שאינו שטר אבל קשור לנושא אני מנסה לאחוז את עצמי מלגלוש לתחומים אחרים. (הגלויה נמכרה לבסוף ביורו אחד) מה שמצא חן בעיני הוא שלרוב השטרות יש מוטיב מקשר הן מבחינת הצבעים והן מבחינת האיורים על השטרות. השטר הזה לדוגמא שייך למדינת מערב אפריקה שכיום הפכה למעשה לארצות כגון: ניגריה, מאלי, בורקינה-פסו, חוף השנהב ועוד. כיום יש לי כ-200 שטרות שונים.

python 4

New member
רוני, יש לי שאלה רצינית../images/Emo132.gif

באוסף הבולים שלי יש מספר בולים מאפריקה המערבית הצרפתית. על כל אחד מהבולים מופיע שם של אחת מהקולונות בפדרציה (כמו גינאה ודהומי), ומה שמעניין אותי זה מה היה המעמד של הבולים האלה? האם היה ניתן להשתמש בהם בכל הפדרציה, או רק בקולונה שרשומה עליהם?

אני שמח ששאלת

אז הנה קצת היסטוריה: עד סוף שנות החמישים-תחילת שנות השישים אפריקה המערבית הצרפתית איחדה תחתיה טריטוריה גדולה. ואז היא החלה לתת עצמאויות אבל תחת פיקוח צרפתי כחלק ממה שנקרא "הטריטוריה שמעבר לים" שהיה משרד ממשלתי נפרד בממשלת צרפת. וכך נוסדו להן המדינות כגון חוף השנהב, בנין (שב-1975 הפכה לדהומי), גינאה, ניז'ר (לא ניגריה) וסנגל. בכל מה שקשור לשטרות - רובן של הקולוניות התאחדו מבחינה כלכלית תחת גורם שנקרא CFA (קהילה פיננסית אפריקאית) אשר הנפיקה שטרות זהים ללא שם הקולוניה אלא עם השם אפריקה המערבית הצרפתית. כך זה נמשך עד שכל אחת מהמדינות עברו מהפיכות צבאיות שניתקו אותן מהצרפתים לחלוטין ולכן גם מהמטבע האחיד. ואילו בנושא הבולים - כל מדינה הוציאה סדרות בולים נפרדות אבל תחת מטבע זהה. כל הבולים הללו "כשרים" לחלוטין ויש להם מעמד כשייכים למדינה עצמאית. אבל באופן מעשי במשך לא מעט שנים ניתן היה להשתמש בהם בכל אחת מהקולוניות/מדינות. היוצאות דופן הן כמובן שתי המדינות שציינת: גינאה לא הצטרפה לאיחוד האפריקאי הנ"ל והמטבע שם נקרא סילי (ולא פרנק). ואילו דהומי שעד 1975 נקראה בנין הפכה בשנה זו למדינה מרקסיסטית-לניניסטית עד אמצע שנות השמונים ולכן ברור שלא היה לה קשר עם "הצרפתיות" אלו היו שישים שניות.............. רוני

והיו גם טריטוריות מעבר לים בכיוון

אחר - איי סנט פייר ומיקלון בצפון מזרח קנדה, שעבדו עם הפרנק הצרפתי, הוציאו בולים משל עצמם (איני יודע איך נהגו בקשר לשטרות ומטבעות). על בולי השחרור מ-42 ועל הסדרה שהונפקה על ידי ממשלת וישי ללא סימון הרפובליקה הצרפתית ולא הוצאה למכירה כבר כתבתי. למיטב ידיעתי, שוחררו כל הטריטוריות ב-42 על ידי כוחות צרפת החופשית, וכולן הנפיקו בולים עם הדפס הרכב "צרפת החופשית". רוני - בולים כאלו מעניינים אותך?

python 4

New member
"טריטוריות מעבר לים"

אני לא יודע איפה לסדר את הבולים של אפריקה המערבית באלבום שלי. מצד אחד, אפשר לרכז את כולם באלבום האפריקאי, כולם תחת "אפריקה המערבית הצרפתית" כפי שעשיתי. מצד שני, את הקולונות הבריטיות שמתי בעמוד של כל מדינה ומדינה ולא ריכזתי יחד, למשל בולי דרום רודסיה נמצאים בעמוד של זימבבווה ובולי צפון רודסיה בעמוד של זמביה. ומצד שלישי יש לי אלבום של צרפת והטריטוריות שלה כיום (ראוניון, פולינסיה הצר', גיינה הצר' וכו') ואולי אני פשוט אעביר לשם את כל הקולונות ההיסטוריות שלה. יש למישהו רעיון?

arye9

New member
קולוניות צרפתיות

חלק קטן מאד מאוסף שהיה לי שהחל בשנים הראשונות של המאה הקודמת. האוסף לצערי לא בידי עכשיו אבל צילמתי (לא סרקתי) חלק ממושבות צרפת. דרך אגב האוסף כלל מאות בולים מזמן המנדט, גם אלה שהיה עליהם רק כיתוב ערבי וכן מספר בולים מזמן התורקים - בולי דאר מרוסיה אוסטריה ועדכמה שאני זוכר גם מאיטליה ובהם חותמות יפו וירושלים.

למעלה