מבקש עזרתכם - לא חידון...

מבקש עזרתכם - לא חידון...

אני זקוק, למקורם של זמירות ופיוטים יהודיים מסורתיים. בתשובה, אבקש לציין, מקור : פסוקים מן התנ"ך [ספר פרק ופסוק] מחזורי תפילה. או כל מקור אחר. 'השכיבנו' 'שייבנה בית המקדש' 'אבינו מלכנו' 'גם כי אלך בגיא צלמוות' 'אלוקי, נשמה אשר נתת לי' 'לב טהור בראני אלהים' 'כל העולם כולו, גשר צר מאד' 'ידיד נפש אב הרחמן' 'אשא עיני' 'אני מאמין באמונה שלמה בביאת המשיח' 'שירו לשם, שיר חדש' 'אדון עולם' כל אינפורמציה נוספת, חסידויות, מנהגים, תתקבל בברכה. תודה לכולכם, מראש. בתקווה שלא הגזמתי...

ננעץ את ההודעה

בראש הפורום. בהמשך אני אנסה גם לעזור ב"נ

פראזניק

New member
../images/Emo26.gif

השכיבנו - תפילת ערבית. שיבנה בית המקדש - יהי רצון, נאמר אחרי תפילת שמונה עשרה אבינו מלכינו - מתוך "אבינו מלכינו" שנאמרים בתעניות, ימים נוראים וכו'. גם כי אלך בגיא צלמות - תהלים. פרק כ"ג פסוק ד אלוקי, נשמה שנתת בי - ברכות השחר, תפילת שחרית לב טהור ברא לי אל-הים - תהלים פרק נ"א פסוק י"ב כל העולם כולו גשר צר מאד - רבי נחמן מברסלב, ליקוטי מוהר"ן, ח"ב סימן מ"ח (הנוסח שם הוא "ודע שהאדם צריך לעבור על גשר צר מאד מאד והכלל והעיקר שלא להתפחד כלל". תלמידי ישיבות נובהרדוק, הם ששינו את המילים, למילים הידועות יותר היום.) ידיד נפש - פיוט. נאמר בתפילת שחרית, לפני התפילה (כחלק מזמירות הבוקר) ובזמירות שבת, סעודה שלישית. (חיברו: רבי אלעזר אזכרי, בעל ספר "חרדים") "אשא עיני אל ההרים" - תהלים, פרק קכ"א פסוק א. אני מאמין באמונה שלימה - הרמב"ם, מתוך 13 "אני מאמין" - עיקרי האמונה. שירו לשם, שיר חדש" - יש כמה פסוקים כאלה, איני יודע למה אתה מתכוון. אדון עולם - פיוט. תפילת שחרית. (לא ידוע מי חיברו)

קשה שלא להתפעל ר' פראז.

כתבת את התשובה בנשימה אחת. מה שמביא אותי למסקנה, שידעת את התשובות בע"פ, מבלי לעיין בספרים, אפילו.
. והמתחיל במצווה. השיר "שירו לשם" [או אולי, להשם] מובא להלן. אני זקוק, לבדיקת מילות השיר: "המבדיל בין קודש לחול." המבדיל בין קודש לחול, עוונותינו הוא ימחול. זרעינו וכספינו ירבה כחול, ככוכבים בלילה. שבוע טוב. אליהו הנביא. אליהו התשבי, אליהו הגלעדי, במהרה יבוא אלינו עם משיח בן דוד. [ציטוט מן הזכרון] תקן אותי אם אני טועה. השיר השני : אשת חיל מי ימצא...[לא יודע את ההמשך...] מבקש את המלים ומקורות המזמורים. תודה על הכל.

פראזניק

New member
../images/Emo26.gif

שירו לשם: תהלים צ"ו (הפסוקים הראשונים) המבדיל בין קודש לחול, הוא זמר למוצאי שבת: הַמַּבְדִיל בֵּין קֹדֶשׁ לְחוֹל. חַטֹּאתֵינוּ הוּא יִמְחוֹל. זַרְעֵנוּ וְכַסְפֵּנוּ יַרְבֶּה כַּחוֹל. וְכַכּוֹכָבִים בַּלָּיְלָה: יוֹם פָּנָה כְּצֵל תּוֹמֶר. אֶקְרָא לָאֵל עָלַי גּוֹמֵר. אָמַר שׁוֹמֵר. אָתָא בֹקֶר וְגַם לָיְלָה: צִדְקָתְךָ כְּהַר תָּבוֹר. עַל חֲטָאַי עַבוֹר תַּעֲבוֹר. כְּיוֹם אֶתְמוֹל כִּי יַעֲבוֹר. וְאַשְׁמוּרָה בַלָּיְלָה: חָלְפָה עוֹנַת מִנְחָתִי. מִי יִתֵּן מְנוּחָתִי. יָגַעְתִּי בְאַנְחָתִי. אַשְׂחֶה בְּכָל לַיְלָה: קוֹלִי בַּל יֻנְטָל. פְּתַח לִי שַׁעַר הַמְּנֻטָּל. שֶׁרֹאשִׁי נִמְלָא טָל. קְוֻצּוֹתַי רְסִיסֵי לָיְלָה: הֵעָתֵר נוֹרָא וְאָיוֹם. אֲשַׁוֵּעַ תְּנָה פִדְיוֹם. בְּנֶשֶׁף בְּעֶרֶב יוֹם. בְּאִישׁוֹן לָיְלָה: קְרָאתִיךָ יָהּ הוֹשִׁיעֵנִי. אֹרַח חַיִּים תּוֹדִיעֵנִי. מִדַּלוּת תְּבַצְעֵנִי. מִיּוֹם וְעַד לָיְלָה: טַהֵר טִנוּף מַעֲשַׂי. פֶּן יֹאמְרוּ מַכְעִסַי. אַיֵה נָא אֱלוֹהַּ עֹשָׂי. הַנוֹתֵן זְמִירוֹת בַּלָּיְלָה: נַחְנוּ בְיָדְךָ כַּחוֹמֶר. סְלַח נָא עַל קַל וָחוֹמֶר. יוֹם לְיוֹם יַבִּיעַ אֹמֶר. וְלַיְלָה לְלַיְלָה: הַמַּבְדִיל בֵּין קֹדֶשׁ לְחוֹל. חַטֹּאתֵינוּ הוּא יִמְחוֹל. זַרְעֵנוּ וְכַסְפֵּנוּ יַרְבֶּה כַּחוֹל. וְכַכּוֹכָבִים בַּלָּיְלָה: אשת חיל הזמר אשת חיל הוא חלק מפרק ל"א במשלי (מפסוק י והלאה) אֵשֶׁת חַיִל מִי יִמְצָא וְרָחֹק מִפְּנִינִים מִכְרָהּ. בָּטַח בָּהּ לֵב בַּעְלָהּ וְשָׁלָל לֹא יֶחְסָר. גְּמָלַתְהוּ טוֹב וְלֹא רָע כֹּל יְמֵי חַיֶּיהָ. דָּרְשָׁה צֶמֶר וּפִשְׁתִּים וַתַּעַשׂ בְּחֵפֶץ כַּפֶּיהָ. הָיְתָה כָּאֳנִיּוֹת סוֹחֵר מִמֶּרְחָק תָּבִיא לַחְמָהּ. וַתָּקָם בְּעוֹד לַיְלָה וַתִּתֵּן טֶרֶף לְבֵיתָהּ וְחֹק לְנַעֲרֹתֶיהָ. זָמְמָה שָׂדֶה וַתִּקָּחֵהוּ מִפְּרִי כַפֶּיהָ נָטְעָה כָּרֶם. חָגְרָה בְעוֹז מָתְנֶיהָ וַתְּאַמֵּץ זְרוֹעֹתֶיהָ. טָעֲמָה כִּי טוֹב סַחְרָהּ לֹא יִכְבֶּה בַלַּיְלָה נֵרָהּ. יָדֶיהָ שִׁלְּחָה בַכִּישׁוֹר וְכַפֶּיהָ תָּמְכוּ פָלֶךְ. כַּפָּהּ פָּרְשָׂה לֶעָנִי וְיָדֶיהָ שִׁלְּחָה לָאֶבְיוֹן. לֹא תִירָא לְבֵיתָהּ מִשָּׁלֶג כִּי כָל בֵּיתָהּ לָבֻשׁ שָׁנִים. מַרְבַדִּים עָשְׂתָה לָּהּ שֵׁשׁ וְאַרְגָּמָן לְבוּשָׁהּ. נוֹדָע בַּשְּׁעָרִים בַּעְלָהּ בְּשִׁבְתּוֹ עִם זִקְנֵי אָרֶץ. סָדִין עָשְׂתָה וַתִּמְכֹּר וַחֲגוֹר נָתְנָה לַכְּנַעֲנִי. עוֹז וְהָדָר לְבוּשָׁהּ וַתִּשְׂחַק לְיוֹם אַחֲרוֹן. פִּיהָ פָּתְחָה בְחָכְמָה וְתוֹרַת חֶסֶד עַל לְשׁוֹנָהּ. צוֹפִיָּה הֲלִיכוֹת בֵּיתָהּ וְלֶחֶם עַצְלוּת לֹא תֹאכֵל. קָמוּ בָנֶיהָ וַיְאַשְּׁרוּהָ בַּעְלָהּ וַיְהַלְלָהּ. רַבּוֹת בָּנוֹת עָשׂוּ חָיִל וְאַתְּ עָלִית עַל כֻּלָּנָה. שֶׁקֶר הַחֵן וְהֶבֶל הַיֹּפִי אִשָּׁה יִרְאַת יְהֹוָה הִיא תִתְהַלָּל. תְּנוּ לָהּ מִפְּרִי יָדֶיהָ וִיהַלְלוּהָ בַשְּׁעָרִים מַעֲשֶׂיהָ.

asaf2000

New member
לגבי "המבדיל"

יש שיר כמו המילים שכתבת אבל הוא לקח שם מעוד זמר למוצאי שבת על אליהו הנביא.

למעלה