מבקש עזרה.

Edennis

New member
מבקש עזרה.

שלום לכולם, בתי בת 10 לא אוכלת ירקות ופרות בכלל . ניסינו בכל מיני צורות לשדל אותה, אך ללא הצלחה. במידה והיא תמשיך לאכול רק פחממות היא עלולה לחלות בסוכרת. אנו אובדי עצות ולא יודעים מה לעשות. חשבנו לרשום אותה לחוג בישול שעוסק בעיקר בירקות ופרות אך לא מצאנו כזה. אם תוכלו להמליץ על חוג ( אנו גרים בכפר-סבא ) או כל עצה אחרת נשמח לקבל. בברכה ניסטור יורם.

satr

New member
היא ילדה גדולה ומבינה ניסיתם לדבר

איתה ולראות מאיפה הבעיה? זה פתאומי או ככה היה תמיד? אתם אוכלים ירקות ופירות? ואל תלחצו בטוחה שיש פיתרון - ואולי תתחילו לתת לה ויטמינים וברזל. יש אולי עיניין שאתם מאוד מלחיצים אותה והיא עושה בכוונה-? ורד

ruthi226

New member
מצטרפת ל-STAR ושואלת:

האם אתם לא מלחיצים אותה בנושא? אני עשיתי כך עם הילד הראשון והגענו לבעיית אוכל קיצונית שגם באו לידי ביטוי בבדיקות הדם שלו, ורק כאשר ירדנו ממנו באמת (אבל באמת), הוא החל לגלות ענין באוכל. היום הוא אוכל רק גורמה (בן 15) ..........

אני לעומת זאת חושבת שהחינוך לאכילת

ירקות ופירות מתחיל מגיל 0. ממש כך . אצלי הילדים למדו לאכול ירק חתוך אחרה"צ במקום במבה. הייתי מציעה אולי להגיש את זה בצורה אסטתית שמעוררת תאבון. עכשיו זה קצת מאוחר לחנך לירקות , אך כפי שאמרו קודמותי , בלי לחץ , ככל שמלחיצים את הילד הוא עושה ההפך . רדו מהנושא ואל תציעו לה בכלל . תנסו ל"השחיל" ירקות דרך פשטידות [ולא חסרים רעיונות]. אני חושבת שבסופו של דבר היא תתקרב לזה אם תרפו קצת את החבל . כמו כן , לא יזיק אם תיוועצו עם תזונאית קלינית על תפריט מזין לגילה . אולי יש מאכלים דומים בהרכבם התזנותי לירק. מקווה שעזרתי.

Rebeccan

New member
ירקות ובעיקר פירות אפשר להסתיר

במקום לאכול "פרי" - אפשר להכין למשל שייק פירות במקום ירק בצורתו הרגילה - אולי בצורה אפויה, יש למשל את התירס בתוך שניצל טבעול, יש ברוקולי ופטריות במעטפת בצק וכו' כמו כן - מדוע שלא תשאל בפורום תזונה (מס' 23) - בטח יציעו תחליפים טובים האם אורז ותירס היא אוכלת ? האם יש סיבה - צבע, ריח, צורה וכו' ... כי אז כמו שכתבתי, אפשר לשחק ולהציע את הפרי והירק לא בצורה הרגילה. מצטרפת להמלצה לא ללחוץ בנושא - אולי להציע בצורת משחק בשילובים שונים פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

limim

New member
נצל"ש-מתכון מעניין: בואיקוס ברוקולי

נראה לי אחלה מתכון שילדים, גם שאינם חובבי ירקות, יאהבו. - לא קיים במאמרים - מתכון: בואיקוס ברוקולי רכיבים: לבצק: 350 גרם קמח תופח 200 גרם חמאה 250 גבינה לבנה 9% 100 גרם קשקבל 100 גרם רוקפור 1 ביצה קמצוץ מלח 20 מ”ל שמן זית 100 גרם ברוקולי לציפוי: חלמון 20 מ”ל חלב שומשום או פרג אופן הכנה: · מבשלים את הברוקולי במים עד שמתרכך · מסננים את המים ומועכים את הברוקולי היטב · מערבבים את כל החומרים, כולל הברוקולי, ולשים עד לקבלת בצק אחיד (במידה והבצק נדבק לידיים מוסיפים מעט קמח) · מקררים את הבצק במקרר כ- 3 שעות · חותכים חתיכות מהבצק, מגלגלים לעיגולים ומשטחים מעט עם היד · מערבבים את החלמון עם החלב ומורחים כל עיגול בואיקוס במעט חלמון וחלב. · מפזרים שומשום או פרג · אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד שהבצק אפוי הערות: מקור המתכון: פורום השף הלבן-דוד פריס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

דנייאלה

New member
גם הילדה שלי..

הילדה שלי עד גיל שלוש וקצת אכלה כל דבר שניתן לדמיין,כשהפייבוריט שלה היה ברוקולי מאודה בשום... חשבתי שהצליח לי
היום, היא בת 10, ואינה נוגעת בפירות וירקות פרט למלפפון. בכלל, התפריט שלה כל כך מצומצם, שבשלב מסויים החלטנו לקחת אותה לדיאטנית להתיעצות. ההפניה הייתה דרך קופת חולים, מכייון שהרופא הבין שאני בלחץ
נתבקשנו לערוך בדיקות דם, ולרשום במשך שבועיים את התפריט שלה- ממש כל דבר שהיא מכניסה לפה - לכתוב. המלצת הדיאטנית הייתה להוסיף עוד פרי אחד לתפריט, (מה שלא הוסף לצערי) ובגלל שהיא אוכל מספיק דברי חלב, מנת בשר ליום (גם אם זה רק שניצל..) ביצים, היא אמרה שהילדה לא זקוקה לתוספי מזון, ומה שהיא אוכלת - גם אם זה ללא פירות וירקות, מספיק טוב עבורה. לא הסתפקתי בכך (ואני לא פולניה...) והלכתי להתייעצות נוספת. הפעם- דיאטנית ילדים מומחית באופן פרטי. הדברים היו זהים לדברים שאמרה הדיאטנית הראשונה. החלטתי ש"נרד" ממנה, לא מעירים לה אפילו מילה אחת על אוכל, ולא מציעים לה שום דבר חדש. היום היא מתחילה להסכים לטעום מיוזמתה דברים חדשים, בחנוכה היא אכלה לביבות תפוחי אדמה אפויות- וכך הכניסה מוצר חדש- תפוח אדמה לתפריט שלה. אולי כדאי שגם אתם תפנו להתייעצות, תוכלו לבקש הפניה מרופא הילדים, לנהל רישום מוקדם של התפריט, ולהגיע עם בדיקות דם בכדי לזרז את התהליך.. בהצלחה.

למעלה