מבקש עזרה ...

l i o r 4 u

New member
מבקש עזרה ...

שלום לכולם ... אני במקצועי בודק תוכנה, לימודי כללו בעיקר תיכנות עם מקצועות נוספים, לאחרונה יש לי הרצון לתכנת, כמובן להתחיל בדברים בסיסים ולהתקדם עם הענין, חייב לציין שלא ממש נגעתי בכל עניין התיכנות כבר למעלה מארבע שנים וגם אז זה היה במסגרת לימודית ולא כניסיון תעסוקתי. מס' שאלות לי אליכם ומאוד אשמח אם מישהו יוכל להנחות אותי. 1. מהם השפות המבוקשות היום וכאלו שניראה שבעתיד יהיו הדומיננטיות ? 2. מהי הדרך הנכונה מבחינתי (לאחר שסיפרתי קצת על הרקורד שלי) להתחיל ולחזור לרשום קוד (מאיפה לשאוב חומר, איך להתקדם וכו')? 3. האם קיימים אתרים טובים ברשת ואם כן מה הכתובות שלהם ? ובכלל כל הערה או הארה תתקבל בברכה, תודה רבה למי שיעזור ..

DadleFish

New member
תשובות

1. בכיוון של תכנות אפליקציות, השפות הרציניות הן ++C ו-JAVA. לא הייתי מהמר על #C כי לדעתי היא תתמוסס ברגע ש-$M יפסידו ל-JAVA (וזה יקרה). 2. תחליט מה אתה רוצה ללמוד, קח ספר מומלץ, קרא אותו ותרגל. אח"כ תחליט על פרויקט מסוים ולך איתו עד הסוף. 3. יש הרבה אתרים טובים ברשת, השאלה היא מה אתה רוצה ללמוד.

l i o r 4 u

New member
תודה ו ..

מה עם דוט נט ? לגבי סעיף 2 שלך, במידה והחליט לקחת פרוייקט על עצמי (לא הכי מסובך) האם הספרים האלו מספיק טובים ונותנים תשובות מספיק טובות לפרוייקטים מהסוג הבינוני ? נניח שארצה ללמוד Java ו - C++ מהם האתרים המומלצים ? ושוב תודה רבה על התשובות ועל העזרה ..

DadleFish

New member
הממממ

דוט נט היא טכנולוגיה ולא שפה, וכבר התייחסתי ל-#C שנחשבת לשפת הדגל של הטכנולוגיה. "הספרים האלו" - זה תלוי באיזה ספרים מדובר ותלוי בפרויקט שתיקח. אין אתרים מומלצים, יש ספרים מומלצים, חלקם אפשר למצוא אונליין.

Zack DA

New member
היי ליאור ../images/Emo13.gif

תוכל לחפש ברשת "java tutorial" ולקבל הרבה מאוד מדריכים ללימוד השפה. אגב, אני חייב לומר שלדעתי #C תתפוס מאוד בשנים הקרובות. אמנם ידידי מיהר להספיד אותה, אבל בלי סיבה ממשית. זו שפה שאמנם דומה מאוד ל- java, אבל יש בה לא מעט שיפורים ואופטימיזציות. בכלל, דוט נט תפסה תאוצה אדירה בשנה האחרונה. אסור לזלזל בה.

DadleFish

New member
ודאי שיש סיבה ממשית

מישהו זוכר את DNA? האם COM ממשיכה להתפתח? לא. למה לא? כי $M לא מחויבים לקהיליית התוכניתנים, הם פשוט מנסים לעשות כסף על ידי הפצצת השוק ב"טכנולוגיות חדשות" וזאת על מנת לגרום לבלבול בשוק, כדי שחלילה לא תהיה להם תחרות. הבעיה היא שבתאוצה הולכת וגוברת עולם הקוד הפתוח נכנס לעניינים. לינוקס של 2004 היא לא לינוקס של 2000. היא כבר מ"ה מכובדת לכל דבר, כולל המון אפליקציות לכל דורש. קוד פתוח באופן כללי הולך ומתפתח, ו-$M הולכת לאבד גובה ב-5 השנים הקרובות. בסופו של דבר היא תיאלץ להילחם על מעמדה כחברה, ולא יהיה לה זמן להשקיע בשפות "חדשות" שהיא "המציאה".

l i o r 4 u

New member
תודה ..האם ..

מישהו מכיר אתרים של C שיש בהם קטעי קוד שניתן להעיתק אותם, להריץ וע"י כך ללמוד מהם עושים ? תודה ...

dor_ian

New member
רגע רגע...אל תהיה כל כך בטוח

שנינו מחזיקים קרוב לוודאי את אותן דעות לגבי לינוקס. אבל מיקרוסופט לא טיפשים עם כל הכבוד. הם עשו מהלך שבעיני הוא גאוני. אם נשפוט את סביבת .NET באופן אובייקטיבי אז זה דבר מוצלח. עזוב כרגע חיקוי או לא. כל הפלטפורמה הזאת נותנת פתרון פנטסטי למה שהיא מיועדת אליו. אז איך בכל זאת מיקרוסופט תגרום לך להאמין שכדאי להשקיע בטכנולוגיה הזאת? פשוט מאוד. לשחרר אותה לחופשי. כלומר, דבר ראשון לכתוב תקן מחייב. ולאפשר לכל דיחפין לאמץ אותו ולכתוב קומפיילר או סביבת פיתוח משלו מבלי לשלם ולו אגורה שחוקה אחת תמלוגים. ועל זה מתבסס פרוייקט MONO של NOVELL. קוד .NET הולך להיות פורטבילי. אז MS תיפול? אולי. דוט-נט ימשיך ע"י חברות אחרות. אתה מבין? זה להלחם בקוד פתוח עם קוד פתוח. ובינינו...JAVA יופי של דבר, אבל על הנייר בלבד. הדוט נט פשוט עושה את זה טוב יותר.

DadleFish

New member
אה, אין שום בעיה.

ביום שבו הטכנולוגיה תהיה תקן פתוח ו-$M לא תהיה הכוח השולט בו, אני אשקול מחדש את עמדותיי. כל עוד $M שולטים בטכנולוגיה ובשפת הדגל שלה, אין לי ספק שימיה קצובים. מצד שני, למה ל-$M לשחרר את הטכנולוגיה כתקן? מה זה נותן להם כלכלית?

voguemaster

New member
שום סיבה נראית לעין בעצם..

ולמעשה, אם הם יחזיקו את התקן סגור אצלם כמו שהם רגילים יש יסוד סביר להניח שהפורטביליות המתוכננת של .NET לעולם לא תקרום עור וגידים. אם התקן יהיה סגור, MONO לעולם לא תתקרב לאימפלמנטציה של מיקרוסופט. ע"ע פורמט קטן ולא משמעותי כמו DOC.

annefan

New member
הסיבה הכי פשוטה

כסף. גם אם מבחינה טכנולוגית היא לא החברה הכי חדשנית (זוכרים את התקופה ש-innovation היתה המילה ב-MS?), ולוקח לה זמן לעלות על מגמות השוק, מרגע שהיא עלתה עליהן, היא הולכת איתן עד הסוף. הרושם שלי, (גם מהעבודה הקשה שהם השקיעו בקומפיילר שלהם ל-++C, כדי שיתאום לתקן באופן כמעט מלא, וגם בעבודה שלהם עם ועדת ++C, כך שכל ה-managed או בשמו החדש CLI, יהפוך להיות extension תקני, בלי לפגוע בשפה, ויעבור תקינה של ISO) הוא שהם מבינים שהעתיד של הפיתוח נמצא בקוד הפתוח, או לפחות בשפות לא קנייניות. (פאלם עשו מהלך דומה, כדי להעביר מפתחים אליהם). בקיצור, הם חושבים שזה מה שיחזק את מעמדם בשוק. לאן זה ילך בסוף? לביל הפתרונים.

selalerer

New member
../images/Emo45.gif מיקרוסופט יכולים לעשות מהלכים

בכדי לפגוע במתחרים, אולי אם הם יחשבו ששחרור יפגע במתחרים אז הם יעשו את זה וימשיכו לשלוט מאחורי הקלעים ולמעשה לקבוע את התקן לטכנולוגיה באופן שיטיב עימם.

למעלה