מבקש עזרה..

kinchi

New member
מבקש עזרה..

יש לי מצלמה דיגיטלית פוגי מדגם FinePIX 602 (צרפתי קישור), אני הולך לצלם עם המצלמה הזאת משחקי כדורגל. מה שזה אומר שאני חייב להוסיף עדשה בעל זום גדול ומבזק חיצוני מקצועי. מכיוון שאני לא יודע איזה דגם של מבזק ועדשה מתאימים לצרכים שלי אני מבקש כאן את עזרתכם. תודה רבה מראש.

שום מבזק מיקצועי - רק ידני

לפוג'י אין מבזק משלה ואין TTL רק סינכרון. עדשה - רק המכפיל של פוג'י - לא משהו - אבל אין ממש ברירה - צריך לרכוש גם את המתאם.נדמה לי שעד פי 1.5 .בפוג'י הזו זה אומר זום 300 מ"מ לערך. ואם אתה יכול - שב קרוב למגרש.התמונות יהיו 'יותר אמיתיות'.

ARGON

New member
אתה חושב שממרומי היציע הפלאש../images/Emo12.gif

יאיר משהו?????? אולי קצת תבריק לך הקרחת של זה שיושב לפניך.....

kinchi

New member
אני לא יושב ביציע.. אלא על הקווים

ומה עושים כל הצלמים ? לא משתמשים בפלאש ?

old

New member
לא

צלמי ספורט(כדורגל) לרוב לא משתמשים בפלאש מצלמה איכותית זום גדול ואסא גבוה עושה את העבודה בד"כ לדוגמא קנון DSLR+עדשה35-350 אסא 400-800 ומצלמים

ilan_k

New member
התכוונת יותר...

300\2.8 או 400\2.8 עם מכפיל 1.4 לפעמים....

old

New member
היום עם הדיגטליות

החדשות עושים הרבה קרופינג כך שבד"כ 350 יספיק

kinchi

New member
לא ממש הבנתי..

לגבי הפלאש החיצוני אני חושב שאוותר על זה, אבל מה עם העדשה שמתלבשת על העדשה (הרגילה) שיש לי עכשיו, מאיפה אני יכול להשיג. יש איזה אתר שאני יכול לבדוק ולקנות ?? תודה.

ted

New member
עזוב לרגע את ענייני הפלש והעדשה -

האם המצלמה לדעתך מגיבה מספיק מהר ללכידת רגעי אקשן? רוב הדיגיטליות P&S לא יודעות לעשות את זה, ויש השהייה ניכרת בין הלחיצה לצילום ומפספסים את רוב הקטעים המהירים. כל צלמי הספורט משתמשים ב SLR או ב DSLR. כדאי שתנסה אותה קודם במצבים דומים, לפני שתלך להשקיע בעדשה ופלשים.

kinchi

New member
אתה צודק ב- 100% אני אבדוק...

את זה, אבל בכל מקרה הצלחתי להגיע למקום שמוכרים, זה עולה בסביבות ה- 200$ . אגב, אתה השני שאומר לי שיש זמן תגובה (שיהיה), אני אישית לא שמתי לב לזה (אולי בגלל שלא יצא לי עדיין להיות במצבים כאלה..). על כל פנים אני הבדוק את זה לפני שאני קונה, כפי שאתה ממליץ לי . לגבי העדשה הזאת היא אכן מגדילה פי 1.4 אבל הצמצם שם הוא 11 ככה שאני לא בטוח בכלל שאוכל לצלם ככה.. תודה.

ted

New member
Single Lens Reflex

מצלמה שמאפשרת החלפת עדשות, עם מראה קופצת שאתה רואה בעזרת המראה בדיוק מה שהעדשה רואה. DSLR היא כזו דיגיטלית, עם חיישן במקום פילם. הן מהירות מאוד בהשוואה למצלמות פשוטות, גם בזמן התגובה וגם ב"קצב האש", מה שמאוד נדרש בצילומי ספורט ועיתונות.

למעלה