מבקש עזרה לנובים.

atioch

New member
מבקש עזרה לנובים.

שלום רב, אני מתכנת במספר שפות, מעולם לא ידעתי להתעסק יותר מדי במערכות הפעלה, קבצים והתקנות.
אני עושה שימוש בXP ובגרסאת BACKTRACK 5 של לינוקס.

אני מצטער אם זה ישמע בוטה לחלקכם, אבל אלוהים!!!!! אלוהים!!!!!!!!@!@#!@#!!# אני כבר כמה ימים מנסה להתקין קומפיילר נורמאלי, או כל דבר אחר כדי להתחיל להתעסק קצת בPHP, וזה לא הולך לי, אני לא מוצא מדריך פשוט, או עדכני, לאף אחת מהמערכות שיש ברשותי. מישהו יכול לתת לי כיוון כמו לילד דביל? אני ממש מרגיש כזה בימים האחרונים?

מה אני מתקין ואיך?

itaym02

New member
אהה....זה פשוט. php לא צריך קומפיילר

אלה אם אתה משנה את השפה עצמה???

בכל מקרה, אם אתה על windows תתקין xampp/wampp

אם אתה על לינוקס, תגגל את שם החבילה המתאימה למערכת שלך. אני למשל על ubuntu והתקנה אצלי זה משהו בסגנון של
sudo apt-get install apache2 apache2-php5 php5-cli
(לא ממש דייקתי בשמות..)

itaym02

New member
אישית-אני לא עובד עם debugger

בסביבות שהן stateless \ client.server
זה מסובך יותר, אבל אפשרי.

גגל xdebug
zend php debugger

gilmad

New member
ניסית פעם?

כשאני התחלתי לעבוד עם דיבאגר מבחינתי "גיליתי" עולם חדש,
זה ממש קיצץ לי את זמן הפיתוח.. (לוקאלית)

ובעצם - למה לא? זה במינימום חוסך לך פרינטים מעצבנים, ובמקסימום זה נותן לך אפשרויות מתקדמות לעקוב אחרי הקוד שלך.

itaym02

New member
אין לי בגים בקוד

עוד לא נתקלתי במצב שאני לא יכול לפתור די מהר לבד,
ואת המצבים המסובכים, הdebugger לא כל כך יודע לאכול.

gilmad

New member
...רק פיצ'רים...

ולענייננו - הדיבגר הוא לא יוצר יש מאין,
הוא בא לעזור - דוקא במקרים המסובכים!
למה לא יודע לאכול? אצלי הוא אוכל הכל....

קשה לי לדמיין עבודת MVC או FW בלי דיבגר

אבל ! הכל אפשרי....אני למשל חושב שלא צריך סמרטפון כדי להיות קיים/יעיל/יצרני וכו'

itaym02

New member
complicated

Since this is PHP it is not really multy threaded
BUT

I am splitting some actions to different process and different servers

debugger won't really help here, Unless I am not aware of somethign new, in which case, I want to see

Mr360

New member
לא יותר פשוט lamp בלינוקס?

לא יצא לי לנסות אבל עד כמה שהבנתי זה המקביל ל WAMP בווינדוס...

yamenx

New member
אני אפשיט את מה שאמרו מעלי....

PHP היא שפת סקריפט אז היא רצה בזמן אמת ולא עוברת קומפלציה לכן לא צריך קומפיילר בשביל זה... ז"א עורך טקסט רגיל מספיק כדי לכתוב את הקוד... אבל עדיף עורך טוב יותר לקוד צבוע ושליפת פונקציות ואוטוקומפלייט וכו... כלמור דברים שיקלו על הקידוד... אבל בגדול קובץ PHP שווה לקובץ טקסט רגיל...
כדי להריץ ולבדוק את הקוד שכותבים... או שמעלים לשרת וניגשים אליו דרך הכתובת של האתר... או שמתקנים שרת על המחשב... כדי שהקוד יעבוד במחשב אתה צריך שרת (apache הוא הכי מומלץ ונפוץ) אתה צריך להתקין שרת PHP, וכדי להריץ SQL אתה צריך להתקים שרת SQL, והרוב עובדים עם mySql
כמובן שאתה יכול להתקין כל אחד בנפרד... אבל עדיף להוריד חבילה שמתקינה את כל זה ומגדירה את המערכת דוגמת XAMPP

אחרי שאתה מתקין הכל... אתה עורך קבצים ושומר אותם בספריה שמוגדרת כספריית השרת (אפשר לשנות את זה בהגדרות ה apache... כשתגיע לזה אוכל להגיד לך איפה זה) ואתה בודק את התצורת של זה דרף כל דפדפן... כשהדומיין שלך זה http://localhost/ או http://127.0.0.1

atioch

New member
אוקיי מה עכשיו

הצלחתי להתקין את xampp בשלמותו על המערכת, ואפילו כשאני מקליד בברוזר שלי את הlocalhost זה מגיע לאן שצריך. מה הלאה?

אני צריך דוגמה ממש דבילית בסגנון ה"הלו וורלד" הנדוש.
מצטער מראש על הטמטום שאני מפגין, ותודה על הסבלנות :)

למעלה