מבקש עזרה/דעה....

alonpaz

New member
מבקש עזרה/דעה....

עומר שלנו עוד חודשיים בין שנתיים. הוא עדיין לא מדבר. הוא אומר אבא ומקשקש. הוא מאוד פיקח, הוא מבין הכל וכל מה שהוא רוצה הוא אומר בקישקוש ומסמן כמו פנטומימיי. הוא לא עילם זה בטוח הוא גם לא טיפש - מאוד חכם. הוא מבין הכל. ילדים בגילו כבר מדברים. זה קצת מדאיג אותי אבל אני מאמין שזה עיניין של זמן והוא ידבר. זה יבא במכה. הלכנו איתו לבדיקה והרופא אמר שאין מה לדאוג והוא מתעצל לדבר כי אנחנו מבינים את הסימנים שלו וצריך לתת לו להגיד מה שהוא רוצה אבל זה קשה כי הוא מסמן בצורה ברורה או שלוקח אותנו למה שהוא רוצה. מה דעתכם? יש ילדים כמוהו שמדברים מאוחר? יש ממה לדאוג?

limori

New member
ראשית - על מנת להרגיעך, יש המון

ילדים בגיל של עומר שעדיין לא מדברים. הבן של חברה שלי התחיל לדבר שוטף בגיל שנה וחודשיים. עד אז הוא אמר בערך 5 מילים - אמא אבא כן לא ומים. מעבר לזה הוא לא אמר מילה, הוא ידע יפה מאד לתקשר עם הידיים ופתאם בגיל שנתיים וחודשיים הוא מדבר ומדבר ומדבר ואפילו מרכיב משפטים כמו ילד בן 3. עומר בהחלט יחד נורמלי, עצם העובדה שהוא מבין זה מצוין. אין לך בכלל בכלל סיבה לדאגה.

עירית ל

New member
גם לי זה נשמע סביר

הייתי שמה יותר דגש על רמת הבנה מאשר על אוצר מילים והרכבת משפטים. ההבנה היא הבסיס ואותו אתה מעיד שיש לו. הייתי מחכה ורואה אם ישנה התקדמות, תוספת של מילים לאוצר המילים. גם אני מאמינה שזה עניין של זמן.

zimes

New member
נשמע כאילו אין סיבה לדאוג

יש ילדים שמתחילים לדבר מאורח יותר. אתה רואה שהוא מתקשר, אתה רואה התקדמות (הברות, מילים בודדות), תן לו כמה חודשים - זה יפרוץ פתאום. ילדי היו בערך כמו בנך בגילו, והיום (שנתיים ורבע) הם מקשקשים כל היום. אז נכון שהם לא מדברים כמו ילדים שהתחילו לדבר בגיל שנה וחצי, אבל בהחלט רואים שזה חשוב להם. ו-כן, גם אנחנו מבינים אותם. אז מה? הבטחון שאתם נוסכים בו ע"י ההבנה הזאת, ע"י התיחסות לרצונותיו גם כשהם רק נרמזים, חשוב לאין ערוך מהגיל המדויק בו הוא מתחיל לדבר (מה גם שאני כלל לא בטוחה שיש קשר). האושר של בתי אחרי שהיא אומרת 4 מילים ואני מנסחת מהן משפט, השמחה שלה על שהבנתי אותה עצומה! וכדי להרגיע עוד קצת - אני התחלתי לדבר רק בגיל 3. וכמו שאתה רואה, אני מצליחה להתבטא במילים... (תבררו, אתה ואשתך מתי אתם התחלתם לדבר. סביר שתגלו שגם אתם/אחד מכם הייתם במאחרנים).

נעה גל

New member
גם לדעתי זה עדין בתחום הנורמלי

גם איתמר שלי התחיל לדבר מאוד מאוחר (כיום הוא בן שנתיים ושמונה חודשים). אבל, אני חושבת שאם אתם מודאגים אפשר לגשת לקלינאית תקשורת (דרך קופ"ח ובחינם) לאיבחון ראשוני והיא תאמר לכם בדיוק אם יש בעיה או לא. היא גם מוסמכת לבדיקת הדברים האלה (בניגוד לרופא, עם כל הכבוד). אני באופן אישי לא חושבת שיש קשר בין זה שאתם מבינים את הסימנים שלו לבין התפתחות השפה. נראה לי שבזה שאתם מבינים אותו אתם מאפשרים לו להתפתח בקצב שלו בלי לחץ (תאר לך כמה מלחיץ זה להיות במקום שההורים שלך, שהם האנשים הכי חשובים בשבילך, לא מבינים אותך).

אני אכתוב עכשיו הודעה שתרגיע אותך:

גם הבת שלי התחילה לדבר יחסית מאוחר. ההתחלה היתה ממילים בודדות, וגם זה היה מאוחר. כשנכנסה לגן, בספטמבר האחרון, חל מפנה והיום הדיבור שלה שוטף. איך אמא שלי אומרת
בלעה רדיו. היא השלימה את הפער בזריזות ובצורה מקסימה, והיום כשאני שומעת אותה מדברת, אני לא מאמינה למשמע אוזני. ועוד - לפני כחודשיים היינו בפגישה עם הגננת שלה, שהציעה לשלוח אותה לאבחון אצל קלינאית תקשורת מפני שהילדה לא כל כך מדברת. לא פנינו לאבחון (בין היתר מפני שגם אני ואחי התחלנו לדבר מאוחר) ועכשיו אני יודעת שפעלתי נכון כי הרגשתי שזה רק עניין של זמן עד שהיא תתחיל לדבר בצורה שוטפת.

למעלה