מבקש עזרה ב ERD

מתכNET

New member
מבקש עזרה ב ERD

שלום,אני צריך לבנות דיאגרמת ERD של בית חולים(התיאור המופרט מופיע בסוף ההודעה)ויש לי שאלה עקרונית לגבי קשרים: יש לי את הישויות הבאות:חולים,מחלקות. ואני מעוניין להפיק דוח של החולים,בדוח תופענה המחלקות בהן הוא אושפז ותאריך האשפוז.לצורך כך אני מגדיר קשר"מאושפז" ב ERD עם מאפיין "תאריך". לא ברור לי האם אני צריך להוסיף לקשר גם את מספר המחלקה ומספר החולה,כאשר אני מעביר את זה לבסיס הנתונים אז בוודאי שבטבלת הקשר יהיו גם מספר המחלקה וגם מספר החולה,אבל מה קורה ב ERD? איך אני מגביל ב ERD את המופעים(שלא יהיו אשפוזים בתאריכים זהים ובמחלקות שונות של אותו חולה) אם אני לא מוסיף מאפיינים לקשר? תודה מראש. תיאור מפורט: נעסוק בקבוצות הישויות: רופאים, מחלקות, חולים, בדיקות ומעבדות מתוך מסד של בית-חולים. רופאים מטפלים בחולים ומזמינים בדיקות שנשלחות למעבדה מתאימה. בדיקה לחולה מוזמנת על-ידי רופא אחד ונשלחת למעבדה היחידה שמבצעת בדיקה זו (כל מעבדה מתמחה בבדיקות מסוימות ולכן לכל בדיקה יש מעבדה אחת בלבד שמבצעת אותה) קיימת רשימת מעבדות שאליהן שולח בית-החולים בדיקות. בגלל מגבלות תקציב, לרופא אסור להזמין יותר מבדיקה אחת לחולה (אך הוא יכול להזמין בדיקה מסוימת לחולים אחדים, וכן: חולה יכול להישלח לכמה בדיקות – כל אחת על-ידי רופא אחר). רופא יכול להיות מועסק בכמה מחלקות. לכל מחלקה יש מנהל אחד שהוא רופא (אסור לרופא לנהל יותר ממחלקה אחת). הדוחות שמערכת המידע מפיקה הם: 1. דוח רופאים: פרטים אישיים, מהן המחלקות בהן מועסק הרופא וכמה שנים הוא מועסק בכל אחת מהן, הדרגה וההתמחות שלו. 2. דוח מחלקות: שם, מספר המיטות, פרטי מנהל המחלקה, לרבות כמה שנים הוא כבר מנהל. 3. דוח בדיקות שבוצעו במהלך החודש: שם וסוג הבדיקה, תאריך הביצוע, באיזה מעבדה נערכה הבדיקה ומה הייתה התוצאה, מי הרופא שהזמין את הבדיקה, ומי החולה שנבדק. 4. דוח חולים: פרטים אישיים, מחלקה שבה החולה מאושפז (יש אחת), תאריך אשפוז. 5. דוח מעבדות: שם, כתובת, ותק, שמות הבדיקות שאפשר לבצע במעבדה.

למעלה