התפתחות מדהימה:
התחלתי כבר אתמול בעקבות העצה של "אקשט" לבדוק את דף העדות מ"יד ושם" של מי שתיארה את אחיה והוריה - היחידה ששרדה ושחיה במכסיקו. כנראה שדף העדות מילאה בשנת 2000. לא חשבתי כלל לבדוק זאת לפני זה את השם שרשמה COBEN - שכן כשאני קורא זאת - אני קורא: "קובן" - והרי אני בכלל מחפש "צובין" - אך מסתבר שבפולנית יש לבטא זאת "צובן" - אמנם קצת שונה אך מאד קרוב.
במקביל מאתמול מדבר עם בן דוד של אשתי ומספר לו ותוך כדי שיחה הוא מספר לי על ערמת מסמכים שקיבל מעו"ד (רצה אזרחות פולנית) שאיתרה (כנראה לא באמצעות האינטרנט) וששלח לי במייל לפני 5 חודשים. ואני לא קיבלתי כלום ולא ידעתי ששלח.
אחרי תלאות רבות (יומיים שהוא טוען ששולח ולא מגיע כלום- וכבר התחלתי לחשוד בקונספירציה.... סתם...) - אמרתי לו" "שלח כל קובץ תמונה בנפרד" (בעיית נפח) - ותודה לאל הגיעה ערמת מסמכים.
המסמכים מדברים על היותו של יעקב צובין עקור בגרמניה - עם אשה ו 2 ילדים קטנים (הגדולה - האמא של אשתי). מייד התקשרתי לחמתי לספר לה - ותוך כדי שיחה קורה הבלתי ייאמן -
אני מקריא ממיסמך של הסוכנות לקראת עלייתם ארצה ושם יעקב צובין (הסבא של אשתי) התבקש לכתוב את שם אמו ושם נעוריה - הוא כותב: מרים ניישטטלר - וזה בדיוק מה שרשמה רבקה ממכסיקו - שם אמה: מרים ניישטטלר (שמות ההורים מרים וישראל - היו זהים - אך ראיתי הרבה דפי עדות של אנשים שונים עם צרוף זה ורק השמות אינם הוכחה ניצחת) - פה שם הנעורים המיוחד - ממש הוכחה! מעבר לכך המקצוע שבידו - רשם: TAILOR (כנראה פקיד רשם מה שאמר ביידיש) - ובטופס ממכסיקו רשמה על אחיה: חייט. שלא לדבר שציינה שנת לידה זהה: 1916 ומקום מגורים זהה: וורשה.
בקיצור - הלא ייאמן קרה - מסתבר שליעקב צובין הייתה אחות ששרדה והיגרה למכסיקו. הוא נפטר ב 1965 ולא ידע זאת. תמיד אמר אומרת חמותי - שהוא היחיד ממשפחתו ששרד.
היא (רבקה - רשמה RIFKA) רוב חייה חשבה שהיא היחידה ששרדה (תיארה עוד אחים ואחיות - שידענו שהיו אך חמותי אומרת שמעולם לא דיברו על העבר - והוא לא סיפר שמות). אם היא עודנה בחיים אני מניח שהיא בגיל של כ 90 +.
כבר הפעלתי את הקהילה היהודית במכסיקו סיטי לנסות לאתר אותה או צאצאים (בתקווה שיש).
תחזיקו אצבעות!
המון המון תודה לשלושת האנשים שרשמו לי פה בפורום. קורים ניסים גם אחרי כ 70 שנה!
אעדכן בהתפתחויות ממכסיקו .
איזה אושר!
שלכם
אלון גינצברג