מבקש מתכון לדג מזרחי (חריימה)

חריימה לא. אבל דג מרוקאי ברוטב עגבניות מעולה.



הבישול בסיר שטוח גדול. מצרכים- 2 שקיות דג ``נסיכת הנילוס`` קפוא מהסופר. פרוסות עגבניות עסיסיות אדומות גזר חתוך למקלות דקים פלפלים חריפים (לפי הטעם) רצועות גמבה (פלפל אדום) 1 חבילת כוזברה שיני שום קלופות וחתוכות לחצי מראש שום אחד. תבלינים- 1 כוס שמן (לא לחסוך בכמות..זה פוגע מאוד באיכות!!) 3 כפות פפריקה אדומה מתוקה 2 כפות כמון 2 כפות אבקת מרק עוף אופן הכנה- את הדג לחתוך לפרוסות בגודל הרצוי. לפזר מלח גס על פרוסות הדג, מיץ לימון - ולהשרות לרבע שעה לשטוף היטב. בסיר לסדר- פרוסות עגבניות שיכסו תחתית גזר, גמבה, שיני שום לפזר, פלפלים חריפים 1/2 חבילת כוזברה קצוצה לפזר על הכל. לערבב את התבלינים עם השמן לטבול כל פרוסת דג בתוך בלילת התבלינים ולהניח על הירקות שבסיר. לפזר את מה שנותר על הדגים בסיר. לפזר 1/2 חבילת כוזברה שנותרה על הכל. מים עד שיכסו את הדג בסיר. על אש גבוהה!! , בישול של 45 דקות עד שעה. הערות- 1. אחרי רתיחה ראשונה לטעום ולתקן תיבול. 2. אם רוצים שיהיה יותר רוטב אפשר להוסיף מים אבל לתקן תיבול בהתאמה. 3. טוב במיוחד עם חלות מרוקאיות שאופים בבית. 4. כמות הירקות לפי הטעם האישי אבל עגבניות צריך שממש יכסו את כל תחתית הסיר.
 
למעלה